Кралски работи и клюки - 14

• 67 003
  • 730
  •   1
Отговори
# 315

Ще позяпам този форум аз - роял диш.
[/quote]

Ще ми бъде интересно да споделиш впечатления. Дори и ако виждаш нещата различно от мен.

# 316
Тези жестове макар и добронамерени, са подходящи за ежедневието в парка, но не и в кралски двор, на официални места, в бизнес среда и т.н.
Аз например реагирам много лошо ако някой ме хваща за ръка, фамилиарничи и ме потупва по рамото или гърба. Не желая никой освен децата ми и съпругът ми, да ме пипат и то на подходящите за целта места. А пък на целувки от по-непознати как реагирам?! Това да е на мегдана, че да се целиваме по бузките? Доста време, мина и доста дърпане преди да отуча бабата на мъжа ми посяга да ме целува.

# 317

Ще позяпам този форум аз - роял диш.

Ще ми бъде интересно да споделиш впечатления. Дори и ако виждаш нещата различно от мен.
[/quote]

Случайно ми попадна една тема на хора,очевидно англичани, които биха искали Чарлз да отстъпи престола на Уилям и не искат да имат king Charles.
Обясняват например, че сме 21 век и разводите и повторните бракове са нещо съвсем често срещано, но за тях роял институцията си е древна с древните си традиции и ги смущава, че Камила е била любовницата на Чарлз и винаги така ще си я виждат. И това потребители, които не са луди фенове на Даяна, а напротив, смятащи че е допускала много грешки. Даже смятат, че ако Чарлз даде титла кралица на Камила ще си “играе с късмета си”. Ето и едим цитат:

If this occurs and we really get Queen Camilla, to me it won't feel like C & C are the legitimate heirs to the throne.  They are just pretenders, twisting the rules to suit their claim to power.  I will probably start ignoring them if/when such an event occurs.

# 318
  • Бургас
Кръщенето на Луи ще е на 9 юли

# 319
Смятат също, че след като Чарлз би бил глава на англиканската църква, която е против разводите, би било лицемерно.

# 320
Чарлз е роден Крал и със сигурност ще стане такъв, без значение кой иска или не. Това е негово право по рождение и няма как да не се възползва.

# 321
Чарлз е роден Крал и със сигурност ще стане такъв, без значение кой иска или не. Това е негово право по рождение и няма как да не се възползва.

Това е ясно. И аз мисля, че ще бъде крал и няма да се отказва в ничия полза. Толкова е чакал.

Коментирах поданиците на майка му Simple Smile

Гледам има и други там, които смятат че след Елизабет монархията ще се затрие.

# 322
Така е, Денси, но има начин да не се възползва. Начинът е сам да се откаже. По-точно да го посъветват да го направи. И съм сигурна, че ще вземат предвид настроенията сред народа. Не могат да си позволят да не се съобразяват. Те показаха вече, че много внимават. Дори последните събития ,които обсъждаме, с "представлението Меган Маркъл", която става все по-черна от ден на ден, за удоволствие на чернокожата част от английското общество. Няма как да не се вслушат и за това. Предполагам, че вече са го направили, обмислили и решили как да бъде. Ние само гадаем какво са измъдрили Laughing

# 323
Могат, могат. Роден Крал няма да се откаже да поцарува. Може малко да е, но ще бъде.

# 324
Освен ако баба Бети не ги надживее Simple Smile
Забелязвам в този форум, че и Уил не е твърде долюбван от други англичани, които смятат че не е достатъчно социално ангажиран.

# 325
Смятат също, че след като Чарлз би бил глава на англиканската църква, която е против разводите, би било лицемерно.

От това, което съм чела за Чарлз, съм останала с впечатление, че не малка част англичаните никак не го харесват. Това била и една от причините баба Бети да не му отстъпва трона толкова време. Не ме изненадва, че са писали така категорично. Но признавам, че и аз се впечатлявам от свободата и спокойствието с което изразяват мнението си. Имаше статия миналата година в "Дейли мейл", в която пишеше, че стилът на Чарлз бил много различен от стила на работа на Елизабет ІІ. Бил спонтанен, непоследователен, веднъж така - веднъж иначе и някакви високопоставени служители в двора (извинявам се, отдавна я четох и не съм никак точна в преразказа си) не искали даже работят с него (когато дойде моментът да им се наложи да работят).
Камила е една много важна тема. Някои успяха да му простят, впечатлявайки се от това, че е постоянен в чувствата си, но не всички.  Прави ми впечатление, че мненията във форума в повечето случаи са добре аргументирани и почиват на факти. Не пишат нещо, щото така. Обаче Камила далеч не е всичко. Чела съм, че най-много не могат да му простят приятелството му с Джими Савил.

# 326
Могат, могат. Роден Крал няма да се откаже да поцарува. Може малко да е, но ще бъде.
Права си в известен смисъл, Чарлс ще бъде крал. Помним още: кралят умря, да живее кралят! Тоест в деня на смъртта/ абдикацията на предишния крал, наследникът му веднага става крал. И Едуард е бил крал преди да абдикира и да отстъпи на бащата на баба Бети. Така че и Чарлс ще бъде. Седмица, месец, година, но ще бъде, дори да се откаже. Името му ще остане сред кралете. Имаше една кралица, дето си е в списъка, но май само седмица е кралствала, преди да й хвръкне главата. Преди кървавата Мери и Елизабет І беше...

# 327
Чарлз не го харесват не толкова заради Камила май, ами го имат за разглезен, претенциозен, ироничен и т.н. Даже коментират също, че и на Камила не и е лесно да живее с такъв тип. Simple Smile и дали са си стрували униженията и подигравките за красавеца Чарли.

# 328
Освен ако баба Бети не ги надживее Simple Smile
Забелязвам в този форум, че и Уил не е твърде долюбван от други англичани, които смятат че не е достатъчно социално ангажиран.

Да, такива са настроенията. Чела съм даже да ги наричат със съпругата му мързеливи. И че няма да направят нищо в повече от себе си, от това което е уговорено. Когато обявиха третата й бременност даже коментираха, че тъкмо си е намерила чудесен повод да не изпълнява ангажиментите си.
Моля, не ме нападайте. Преразказвам написани неща в друг форум: https://royaldish.com.
Това, че са написани там, не означава, че вие трябва да спрете да харесвате Чарлз, Уилям, Хари, Кейт, Меган и т.н. Всеки има право на предпочитания и мнение.

# 329
То си е точно така, не се престарават хич младите наследници.

Общи условия

Активация на акаунт