Захранване, водено от бебето - baby - led weaning X

• 43 187
  • 737
  •   1
Отговори
# 105
Я кажете разхлабващи зеленчуци освен тиква и тиквичка. Ще чакам да ми донесат домашна тиква и тогава ще дам пак. Днес взех тиквичка и утре мисля да му приготвя, че от моркова се запече. Сложих и да пека и круши и ябълки тази вечер та утре ако не одобри тиквичката ще опитам с тях. Давате ли и пробиотик успоредно със захранването? По принцип съм против даването на каквато и да е химия, но ако продължи да не ака може да пробвам дали ще подейства.

# 106
Диди, нормално е това запичане в началото на захранването. И дъщеря ми имаше няколко дни запичане, но после се регулира и сега ака по няколко пъти на ден, ама вече си е съвсем човешко по консистенция и мирис🤣😆 При малката върши работа безотказно круша, тиква и овесени ядки. Но му е рано за овеса май. Но може ти да хапнеш овесени ядки и с кърменето мисля, че ще подейства. Не съм давала пробиотик след един опит с Бийогайа, която запече повече. Като цяло, ако трябва да се дава, бих заложила на такъв с бифидус бактерии.

# 107
Ще го видя как ще реагира на тиквичката и крушата утре и дано не се наложи пробиотик. С овеса не искам да бързам. Ще караме засега само на плодове и зеленчуци. За след това ще му мисля. С баткото след зеленчуците дадох каша, а сега трябва направо не знам.

# 108
Сега вместо каша ще има меки бисквитки, палачинки и мъфини, спокойно 😉 всичко, което става за каша, става и под друго форма и е доста по-атрактивно. Дано малчо уважи утре разхлабващите храни и да напълни пампито 🙂😋

# 109
Дано. А между другото баба ми вече си промени мнението за захранването. Blush Много му се радва като го гледа как яде, макар още да настръхва като види, че отхапва по-голямо парче.  А днес яде и за първи път в столчето за хранене, но таблата не му е хич удобна. Много висока му идва и засега продължавам аз да му давам в ръчичката, за да яде.

# 110
Не можеш ли да махнеш таблата и да прилепиш стола до масата? Не знам какъв стол ползваш, моя е най-простия и евтин от Икеа и е идеален.

Скрит текст:
20 лв май беше нов, а в продавалника сигурно и за 10 може да се намери. В единия ъгъл на снимката се вижда как ми прилепва плътно до масата на нейната височина, без табла може директно от масата да взима. А и таблата е на такава височина да е удобна. Не му правя реклама, но е някакъв вариант 😉

# 111

Това е столчето ни. Просто седалка с масичка отпред. Без играчки по нея. Ръчичките му не стигат много напред по таблата, а само до ръба и не може да си гони парченцето по нея, за да го хване. Не мога да го слагам до масата, защото се храним в хола, а там нсме на ниска маса. В кухнята ще го пробвам някой път, но пък няма отопление и по-рядко го нося там.

# 112
Ау, какво хубаво момче и с колко коса 😍 как сладко си ръфа моркова 💗

Бордът на табличката е висок и това го възпира сигурно. Ама по някое време ще има повече интерес да гони по таблата и ще спреш да си му масичка ти 🙂

# 113
Косата е много само отгоре. Дори се шегуваме, че още от сега е с прическа.Smiley Моркова го ръфаше много сладко, но тиквичката и крушата днес хич не ги уважи. Мисля да опитам да предложа тиквичка и броколи и да го видя какво ще си избере да яде. Не ми пречи да съм масичка стига да има желание да опитва различни храни.

# 114
Ох, какви хубави дечица имате, момичета! Да са ви живи и здрави!
Диди, твоят юнак май беше избързал, но като го гледам, не само е наваксал, но и изпреварва връстниците си. Пу-пу! 
Моят също така е разположен на столчето (нашето е Кам), табличката идва леко висока. Но аз ще захранвам "официално" (по-систематично) след около 2 седмици, че чакам още да сложат отложените ваксини. Надявам се до тогава да дръпне още малко на височина и да стате по-уверен в продължителното седене.

# 115
Силвияна, все още сме в процес на наваксване, но напредва. Поне с храненето се получават нещата, макар и все още само да опитва. Вчера беше голям зор докато изплюе парче тиквичка. Хич не му хареса. Предполагам, че на нещо от рода на тиквени кюфтета ще я яде, но така направо се отврати.

# 116
Как върви, момичета? Диди, твоят малък мъж регулира ли му се стомахчето? При нас венците са голям проблем, по цял ден си търка лицето, не отказва храна, ама дъни само бисквити и кебапчета. Страшна комбианция😂😆🤣

# 117
Кактусче, как правиш кебапчетата? Нещо не ми се получават моите, пръскат се и после трябва да ги пробутвам с други манджи с лъжица...
В момента имам чисто телешко месо, без жили и с много малко мазнина. Смляха ми го на машина и е на кайма. Та не ми се иска да го бастисвам.

# 118
Колко е като грамаж?
Правила съм само месо с подправки, даже сега яде такива 50 процента патешко/ 50 пуешко, много сухи стават, трудно ги преглъща. Най-добрата комбинация, която съм правила до сега е с ориз. Ако е 400гр месото, малко под половината чаена чаша ориз. Вариш го, добавяш малко мазнина, 1 с.л. например и после смесваш с каймата. Аз добавям и смлян кимион, червен пипер и куркума за вкус, мъничко. Розбира се, може и без подправки. Може вместо ориз, варен картоф намачкан с вилицата, 2 средни по размер на половин кило кайма. Ако сместа седи суха, се добавя мазнинка или яйце. Например пилешките кебапчета им добавям яйце.
На телешкото бих добавила ориз. При нужда малко мазнина,колкото сместа да е лесна за оформяне. И върху хартия за печене.

Последна редакция: ср, 12 дек 2018, 21:54 от LittleCactus

# 119
Кактусче, не му се е регулирало стомахчето. Количествата твърда храна са символични. Само опитва храната засега. Давала съм банан, морков, тиква, тиквичка, броколи. За момента не е проявил реакция към нищо. Естно казано започвам да се замислям дали да не въведа жълтък и да правя някакви печива или нещо подобно, защото на малчо му е трудно с парчета зеленчук. Уж гледам да ги правя удобни за хващане, но нещо не се получава. Не успява да задържи почти нищо в ръчичка. Май ще опитам да пека вместо да варя.

Ще питам другата седмица педиатърката по въпроса с какво да продължа. Доста адекватна ми се вижда относно хранене и захранване и се надявам, че ще може да ме насочи.

Общи условия

Активация на акаунт