Брачен договор и защо не е популярен в БГ?

• 34 206
  • 632
  •   1
Отговори
# 480
  • В.Търново
Не мога да възприема там, където има брачен договор, че ще има и любов.

# 481
Не мога да възприема там, където има брачен договор, че ще има и любов.

Така е. Най-добре на семейни начала. Нали хората се събирап по любов все пак.

Иначе брачните договори ми се струват популярни в чужбина. Сега се сещам за една позната. Българка женена в Белгия. Имат клауза и колко пъти да правят секс. И ми е чудно, ако единия не си изпълнява задълженията пред другия как ли се доказва това в съда. Thinking

# 482
  • Пловдив
Който носи задължението, той доказва, че го е изпълнявал. Снимки и записи ли ще са, разписки ли, двустранни протоколи ли... свидетели, надявам се, не.
В България не се допуска тези неща да се уреждат с договор, ако някой се интересува.

# 483
Не. Няма и закон ако ти изневери половинката да имаш претенции за цялото им имущество Wink

# 484
  • София
След едни извъртяни години и щипка нихилизъм и в двете страни - брачните договори са нещо изключително разумно.
Или за имуществена разделеност. Чиста работа.

Иначе съм за общ градеж в общото бъдеще.

# 485
Който носи задължението, той доказва, че го е изпълнявал. Снимки и записи ли ще са, разписки ли, двустранни протоколи ли... свидетели, надявам се, не.

Правиш любов, даваш разписка, че си се отчел и всичко е точно.

Иначе договорът си е разумно нещо да. Ако трябва да се избира за брак със или без договор, по-добре със.

Но може да се кара и само на любов и честна дума и докъдето издържи любовта. Без брак, без нищо. Все пак човекът не е същество, на което може да се има безкрайно доверие. С годините хората се променят плюс това.

# 486
  • София
На голямата гола любов, не една жена, че и мъже се оказват на улицата.
Трябва да се дава - всичко и от сърце! Но и с акъл.

# 487
  • Paris, France
Иначе брачните договори ми се струват популярни в чужбина. Сега се сещам за една позната. Българка женена в Белгия. Имат клауза и колко пъти да правят секс. И ми е чудно, ако единия не си изпълнява задълженията пред другия как ли се доказва това в съда. Thinking

В Белгия такава клауза не е законна. Белгийските брачни договори уреждат икономическите и финансови отношения между съпрузите и нищо повече. Вероятно:

1. Договорът е сключен на територията на друга държава, където такава клауза може да е валидна.

2. Изгъбаркала се е, майтап.

При всички случай неизпълняването на подобна клауза не води до никакви последствия на територията на Белгия. Е, може да послужи като мотив за молба за развод.

# 488
  • Варна
И брачният договор не е е панацея, иначе нямаше да си наемат мастити адвокати разните му там звезди. (ясно, че не говоря за Безос)

# 489
Не виждам какво общо има любовта и предбрачният договор. Такъв договор точно доказва, че не се жениш по сметка, а и много по-лесно се уреждат всякакви отношения впоследствие. Че бракът е само любов, е някакво идеалистическо недоразумение.

# 490
  • София
Абсолютно съм за предбрачния договор. Без такъв не бих се омъжила. За придобитото след брака съм по-склонна да се дели по равно, но това преди брака е съвсем друга работа.

# 491
  • При семейството си
За придобитото след брака съм по-склонна да се дели по равно, но това преди брака е съвсем друга работа.

То и без договор е така.

# 492
1. Когато имаш 2лв. в джоба е тъпо да правиш сметки.
2. Когато си милионер е абсурдно да правиш сметки.

3. Когато си средна класа, имаш едно жилище наследствено, заплата и спестявания/кредит за ново. Повече разходи по договора,  от колкото документи за съдлъжник.

Или предбрачни договори - по реалити шоутата. Познавам хора от цяла Европа. Не съм чула някой да го практикува. Виж, Америка не е критерий. Там имат състезания по ядене на хот-дог...

# 493
Такъв договор точно доказва, че не се жениш по сметка.

Ти винаги като се жениш си си направил някаква сметка, че с този човек то е по-добре отколкото без (дали заради маретиална осигуреност, външен вид,  статус в обществото и т.н.) и такова доказване на хартия ми се струва безвкусно и селско.

# 494
Ситуациите са различни. Често пъти такъв договор защитава интересите на деца от предишни бракове. Може да не го одобряваш, но точно на село, според мен никой не се жени с договор.

Общи условия

Активация на акаунт