The Handmaid's Tale - Тема II - May the Lord open!

• 56 771
  • 738
  •   1
Отговори
# 270
  • Вестерос
За мен също Серина е по-голямото зло, да Фред изнасилва, той я наби, но in general Серина за мен е по-лоша, още повече, че е от главните идеолози на Гилеад.

# 271
Съгласна съм Simple Smile
Въпросът обаче не беше кой е по-злобен, а лош

Явно не съм прочела както трябва, но нещата пак се препокриват донякъде!

А за това, че Серина е идеолог - Не съм сигурна, че в самото началото идеята е била толкова лоша - напротив, сигурно е била обединяване около нещо хубаво - връщане към старите ценности, към Бог, към природата, смирение - такива неща. После се е оказало, че да се постигне всичко това трябва да се мине през няколко терористични атаки, след което за да се задържи режима - да се въведат разни гадни мерки, режим и отвратителни церемонии. До сега не са показвали Серина да е измислила някаква гнусна подробност, а Фред беше един от инициаторите на бебеправенето. Мисля, че Гилеад се е развил в посока и степен, до които и неговите създатели не са предполагали. Не един тоталитарен режим в света е започнал уж с добри намерения и от хора, които се борят за справедливост, пък накрая се оказва че точно те правят най-големи зверства и не зачитат човешките права.

Всъщност представите на тези хора(Фред и Серина) за добро и лошо вече са изкривени. То това ги прави и психопати. Предполагам през по-голямата част от времето си вярват, че постъпват правилно и правят добро.

# 272
може и да осъзнават проблема, но да нямат вътрешната сила да си признаят, а и страха пред обществото не е за подценяване, както и изгубването на властта

# 273
Определено Серина вижда някои проблеми и си ги търпи на гърба си -за Фред не знам. Обаче знае, че това е цената, която трябва да плати за да има други искани от нея неща.

Забравих да питам - при изнасилването ли е плакала Серина? Аз толкова бях погълната да гледам лицето на Джун, че нищо друго не забелязах - май трябва да го пусна пак този епизод!

И последно за следващия епизод
Скрит текст:
Май Емили ще се уреди с командир, който е бил основател, но вече вижда грешките................

# 274
дано си права, много ще се радвам за нея. но вероятно теорията ти ще получи потвърждение след ... 8-9 дена Wink

# 275
  • Вестерос
Нося спойлер

Скрит текст:
Джун ражда сама. Момиче- Холи се казва. Като цяло бил епизодът за пълнеж 😁

# 276
  • София
Нося спойлер

Скрит текст:
Джун ражда сама. Момиче- Холи се казва. Като цяло бил епизодът за пълнеж 😁

казах ви, има и хубави отзиви обаче, не може всеки епзиод да е динамичен. И в уестуорлда направиха няколко такива. Тук има баланс динамични-тихи-динамични епизоди

# 277
  • София
Снимки и трейлър от епизод 12, не съм ги гледала, поствам ги за довечера да си тук Laughing

Последна редакция: ср, 27 юни 2018, 12:20 от Мацето

# 278
  • Вестерос
ееее неее Sad

# 279
  • София
Снимки и трейлър от епизод 12, не съм ги гледала, поствам ги за довечера да си тук Laughing

Изгледах ги. За някой неща сега ми е по-спокойно.

# 280
  • на пистата
Може да е коментирано,но...
Дали съпругите правят секс с мъжете си във филма?Никога нищо не са давали.Или мъжете правят само с прислужниците?

# 281
Всъщност имаше нещо.
Не е законно поне.
Логично, щом съпругата не може да ражда (ако е такава). Ако може, както е при онзи командир - сигурно е като между Ник и жена му (с чаршаф с дупка).
Фред обвиняваше Серина, че върнала похотта в семейството "на колене, по гръб" - т. е. като са правили нерегламентиран секс, го е подтикнала да търси услугите на прислужниците извън Церемониите.

# 282
  • София
Фред и Серина спаха в една от сериите,но ако не могат да направят сами дете,секса явно се счита за грях.

# 283
  • София
Счита се да, Серина когато говореше с Идън за секс, и каза че това сближава хората, но Идън каза че lust is a sin. Така че секса се ползва само с репродуктивни цели, ако си определена за ялова и си жена на Командир, секс няма, само мъжа ти с прислужница... освен за мъжете, те си ходят и в Джезабел 

# 284

Аз пък видях снимките и изгледах трейлъра. Благодаря. Hug Чакам довечера отзивите за серията.. динамична или не, всяка серия е хубава. На мен ми харесват всичките досега.

Счита се да, Серина когато говореше с Идън за секс, и каза че това сближава хората, но Идън каза че lust is a sin. Така че секса се ползва само с репродуктивни цели, ако си определена за ялова и си жена на Командир, секс няма, само мъжа ти с прислужница... освен за мъжете, те си ходят и в Джезабел 

Даа, аз тогава се чудех Серина защо й говори така.
И аз така разбрах - ако жената не може да има деца, няма секс. То даже няма и обикновени ласки и прегръдки май ..

Общи условия

Активация на акаунт