Великобритания - Тема 75 Лятно - Морска Ваканционна

• 58 283
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • UK
Памперс 🤗
Много интересни неща, споделяш .
Ние сме в ново училище,  тук няма нърсъри.  Така че, всичко ще е ново за децата.
В петък ще имаме посещение на учителките.
В нърсърито при нос бяха 40 -50 деца в 3 смени, общо взето . В нашата сесия само бяха 8 учителки. Доколкото разбрах в рисепшън,  ще са повече деца, а по-малко учители.
Ние ,нямаме още програма.
Знам само кога са им ваканциите 🙂
Ехе от 20 август на училище много рано☺

# 586
Успех на всички ученици през новата година, ще очаквам с нетърпение разказите с впечатления 😃

# 587
Jinxey, все така да им спори! Много се радвам, че бързо се адаптират децата.
Вие да не сте в Шотландия? Там така рано почват.

# 588
  • Bristol
Като гледам описанието на класовете, Р2 и Р6,  както и това че започват август месец, със сигурност е Шотландия Simple Smile Там лятната ваканция започва по-рано от нашата и свършва по-рано. В Англия и Уелс започваме септември и класовете са ни еднакво наречени. Не знам в Северна Ирландия как е 🤔

# 589
  • Leeds, UK
Много е хубаво когато децата вървят добре в училище и им харесва. Тогава всичко се нарежда както трябва😁.
И нашето у-ще е супер. Само едно не им харесвам, че големи проблеми правят за отстствия. Другите ми приятелки се връщат от БГ или от другаде без проблеми със закъснение от по 10 дни и съответно се възползват от евтини самолетни билети😐.

# 590
Другите ми приятелки се връщат от БГ или от другаде без проблеми със закъснение от по 10 дни и съответно се възползват от евтини самолетни билети😐.

За коя община става на въпрос? Тук при нас се следи изкъсо всеки ден отсъствие. Глобите въобще не се щадят, че и на двамата родители. За отсъствия по болест и медицински процедури пак са разправии и едвам дават разрешения. Онзи ден една майка се жалва от близкото secondary school във връзка с някакви рехабилитации по график. Не минава учебна година без разправии, защото не всеки може да си вземе отпуск по време на училищните ваканции и на хората им писна от изкуствено надутите цени в тези периоди.  

# 591
А аз просто не го вярвам това, че в някое училище ще си затворят очите за 10-дневно закъснение. Бела, не знам защо им се връзваш.

# 592
  • Scotland
Да, момичета, в Шотландия сме. P2, P6....Primary + съответен клас. Малкият в България не беше ходил на училище, а тук изведнъж втори клас, но се справя 🍀 Иначе тук в една община започнаха дори на 13-ти август 😊

# 593
  • Bristol
И при нас са много стриктни с отсъствията, особено в secondary.

# 594
  • Leeds, UK
Ко да не им се връзвам? Близки са ми и им вярвам. Почваме утре ние, те си идват на 10-13 септември. Да не говоря, че тръгнаха и по-рано. В Лийдс съм, и те са в Лийдс, ама в други райони на града. Ние сутрин ако закъснеем нещо 1000 въпроса следват. Те ми се хвалят, че проблеми нямат. Бих ви предоставила чата ама е конфиденциална информация😁. Става въпрос за Primary school де ама все пак.

# 595
  • на малък остров в океана
И при нас много държат на присъствието.  Пращат редовно писма с процентите присъствие на децата. Отделно и тях ги награждават за 100 % присъствие.
Като я записвах, ни бяха извикали в 9 часа и децата, които бяха закъснели ги питаха едно по едно защо са закъснели и какво ще обядват.

# 596

Бела, т.е., тепърва им предстои на товите близки да закъснеят с повече дни. В такъв случай не е ясно още дали ще минат без проблем отсъствията.

# 597
  • Leeds, UK
А и миналата година го направиха този номер. 

# 598
  • Манчестър
Ко да не им се връзвам? Близки са ми и им вярвам. Почваме утре ние, те си идват на 10-13 септември. Да не говоря, че тръгнаха и по-рано. В Лийдс съм, и те са в Лийдс, ама в други райони на града. Ние сутрин ако закъснеем нещо 1000 въпроса следват. Те ми се хвалят, че проблеми нямат. Бих ви предоставила чата ама е конфиденциална информация😁. Става въпрос за Primary school де ама все пак.

В праимърито редовно го вземах МС последната седмица от училище плюс една седмица за ски....самото училище не са ми правили проблем, но сега в секъндърито няма как да го вземам.
Ами все ми се струва ,че това което казват не е вярно...

# 599
За отсъствията едно се убедих - искайте писмено разрешение. За пътуване до родината, за спортен лагер - задават ми въпроси - на кои дати, къде, с какъв транспорт, но разрешават.

Ама не пишете, че отивате на ски. Пишете, че трябва да се види със семейство, роднини, приятели, че е някакъв български или пък религиозен празник - коледа, трети март и така. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт