СЕДМИ клас – 9 – Време е желания да заявим (18.06.2018–24.06.2018)

• 72 158
  • 1 110
  •   1
Отговори
# 270
  • тук-там
Айде сега ново 20. Ние също се отказахме от СМГ като първо желание в полза на НЕГ. СМГ с НЕ не смятаме да пишем. Ако и други са направили така, да не се окаже НЕГ химера?!

# 271
РУО нямат нищо общо. Информацията се подава директно в МОН.
Вероятно по стар български обичай повечко училища са подали информацията вчера или днес ( днес е крайният срок), а това означава, че ще бъдат качени утре.

Данните за изпратени документи се виждат в Регистъра, след като бъдат обобщени.
За файлове, изпратени по ftp, това обикновено е на следващия календарен ден.
За файлове, изпратени на CD - на следващия календарен ден, след като бъдат получени в МОН.

Скрит текст:
Знам, знам, че се повтарям.  Simple Smile

# 272
  • София
Дидева, така е, но не знам дали в МОН изобщо има шанс да стигне до някой, който да може да му отговори. /Не че в РУО са царе на компетентните отговори.../

# 273
Дай Боже да го качат утре.
Писах имейл на РУО, явно сега и на МОН, макар че не мисля , че ще ми отговорят до 26 юни.
Дано всичко е наред.
Благодаря.

Значи ,докато го няма там качено, да не кандитатстваме , така ли?

Последна редакция: вт, 19 юни 2018, 18:48 от yess

# 274
Това ми беше мисълта. В РУО не могат да му отговорят нищо, защото процедурата не минава през тях.
Вероятно ще кажат същото. Ние нямаме нищо общо, питайте в училището или в МОН.

Във връзка с писмо на МОН с вх. № РУО1-15395/ 14.06.2018 г., Ви уведомявам, че предвид графика за дейностите за прием в VIII клас и използването на оценките от свидетелствата за завършено основно образование при изчисление на бала на учениците,  тези документи трябва да бъдат регистрирани в Регистъра на документите за завършена степен на образование и професионална квалификация не по-късно от 19.06.2018 г.

В случай на проблеми, училищата могат да се обръщат към екипа на АдминСофт, разработващ Регистъра – support@adminpro-bg.com

# 275
Училището ми каза,че всичко,което е зависело от тях са направили.
Пратих имейл и на тези.

# 276
  • София
Училището ми каза,че всичко,което е зависело от тях - са направили.

Ама разбира се! Ние всичко сме предали - оправяйте се. Работа на училището е да проследи нещата и ако не са им качени свидетелствата, да питат защо. Например да пишат на мейла, който им е предоставен точно за това. Нашите бяха качени мигновено.

# 277
Оф, вече не знам. Утре явно пак ще се звънни до училището.
Вярно , над 100 седмокласници в това училище ,ама да се бяха организирали.

# 278
  • София
Имайте в предвид, че тази година ми се струва, че ще има отлив от СМГ, поради променената програма. Ако досега са имали интензивно изучаване на език то от следващата е само разширено, което според мен ще дръпне доста деца с висок бал към езиковите гимназии  newsm78

Грешиш! Отливът ще е в посока Бузема. Joy

Joy Joy Joy
Ще си затворя устата за Испанската, че ще ме биете  Mr. Green

Около мен вече двама(девойка и младеж), с оценки за СМГ, отиват в Испанската  Mr. Green
Айде стига пак ме вкарва в размисли и страсти ! Grin

# 279
  • София
lorenca, за днес бях оставила детето да реди желания, с указания. Той, милия, е стигнал до твоето заключение с профилиращите. Освен, че е свел бройката желания до към 25, каза че ег са с най-тъпите профили Joy
Такава шарения е направил, че поредни желания са в съвсем различни училища. Направил си е даже и таблица с критерии,  по втори език и профилиращ. За инфо само, с червен химикал е задраскал паралелката АЕ/НЕ/Х/Б във II АЕГ. Joy

# 280
  • София
Облачна, дъщеря ми беше в тази паралелка /защото не й стигна бала за паралелката с математика/. Кажи му да не я задрасква. Най-готината класна ще има. Grinning И по химия е добра. Може дори да заобича биологията.

# 281
oblachna, хъх, и аз поръчах, съмнява ме нещо да е редила Wink
Ама сме от една порода с твоето  Heart Eyes И аз така - различни училища заради профилите Wink
sanaka - това с класната и заобичването малко ми е като - гаранция ФЕГ Simple Smile

# 282
  • София
Гаранция няма за нищо, но прекалено голямо значение отдавате на 3-ти и 4-ти профил. Изобщо нямат такова голямо значение. Имат по-голяма тежест в дипломата, но не е толкова страшно. Вторият език има по-голямо значение и то дотолкова, доколкото не е приятно 4 години да учиш език, който не понасяш. Но дали един предмет ще го учиш по учебник за задължителна или за профилирана подготовка, не е толкова съществено. Въпреки че, точно за биология и химия имаше по-голямо значение, защото те не се учат в 12-ти клас, освен ако не са ти профил. Grinning Но предвид, колко е ученето в 12-ти клас по принцип... и това не е толкова съществено. Така или иначе, най-вероятно ще се яви на второ задължително ДЗИ по английски, като 90% от завършващите АЕГ.

# 283
  • София
Облачна, дъщеря ми беше в тази паралелка /защото не й стигна бала за паралелката с математика/. Кажи му да не я задрасква. Най-готината класна ще има. Grinning И по химия е добра. Може дори да заобича биологията.

А за паралелките с АЕ/ИЕ/....... - какви класна/класен се очертават?

# 284
  • София
Не знам за паралелките с испански. Ще питам дъщеря ми. В немските паралелки: профил МАТ - класен по  МАТ; профил Х/Б - класен по биология; профил БЕЛ - класен по БЕЛ. Разбира се, не съм сигурна, че това ще се запази и догодина, но най-вероятно, сегашните класни на 12-ти клас ще поемат осмокласниците.

Общи условия

Активация на акаунт