Боледуване на децата ни - тема 63

• 61 119
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, благодаря ви. С оглед на сърдечния проблем е нормално да се образува тромб, но скенера ще покаже. По принцип прави само високо црп и леки температури, но проблема е там в белия дроб. Съмняват се за хронична неизлекувана пневмония, за която и аз се чудя на фона на всичкия аб, но в интерес на истината софианци му спряха всички аб и търсят  причини, а не да лекуват следствия. Кривото е, че загубихме цяла година, а можеха да му видят дроба и в Пловдив. Истината е, че пак извадихме късмет и попаднахме на точното място преди да е станало късно.

# 181
  • shumen
Зест,браво на детето,че няма развалени зъбки.
Лайт,от колежка знам,че е давала зелена енергия на Аквасорс,но полза не е видяла от нея при детето.
Ние минахме през зъбар тази вечер,заради зъбките дето се беше ударил.Пусна му снимка,за да види дали няма наранено в зародишите и ако трябва на хирург след това каза ще ни прати.

# 182
Елена стискам палци всичко да мине добре и да не е тромб. Иначе има случаи на капсуловани пневмонии, но обикновено ги съпровожда кашлица с месеци. И мен малко ме съмнява да е от това високото ЦРП, но не съм лекар. Колко е ЦРП? Пада ли от АБ?

# 183
Елена стискам палци всичко да мине добре и да не е тромб. Иначе има случаи на капсуловани пневмонии, но обикновено ги съпровожда кашлица с месеци. И мен малко ме съмнява да е от това високото ЦРП, но не съм лекар. Колко е ЦРП? Пада ли от АБ?

Лино црп последно е било 60. Пада трудно от АБ. Кашлица не е имал. Но   във вторник скенера ще покаже. Каквото и да се окаже тук ще го оправят. Хората се заеха сериозно. Трябваше днес да ни изпишат, но няма да е. Ще си постоим повечко, но е за добро.

# 184
  • Северозапада
Елена, стискам палци лекарите да открият проблема и да нямате повече проблеми!

# 185
  • София
Елена, стискам палци на мъничето Hug.

# 186
  • shumen
Елена, стискаме палци.
Ние днеска направихме един плаж.Надявам се детето да остане здраво,че от водата почти не излезе.

# 187
Елена, дано всичко мине по-най добрия начин и за напред само здраве и усмивки!

# 188
Благодаря ви, момичета! От здраве да не се отървате. Истината е, че тук са най- добрите!

# 189
Елена, не ти е лесно, но щом са се заели, ще има резултат. Като те чета ми се разхлопва сърцето, сещам се за нашите перипетии по болници и преживявам нещата отново. Стискам палци да има бързо развитие към добро.
Лайт, аз за Нонито. Преди време и аз много се бях засилила да го давам, но говорих с магистър фармацевт, който сподели, че при съмнение за алергии или автоимунни заболявания, Нони не било подходящо. Точно защото активизира имунната система. Всъшност алергичните реакции и автоимунните заболявания са точно това. Собствените ни имунни клетки атакуват собствените ни органи, най-просто казано. Знам, че и при вас има съмнения в тази посока, затова споделих.

# 190
Да,запозната съм, че прекаленото форсиране на имунната система не е добре при някои.Надявам се да му се засили достатъчно,а не в повече.
Ще видим как ще протече есента зимата.Тогава когато по принцип имунитета е по-слаб и има повече бацили и повече контакти с деца в училище.
Летата ,когато е ваканция и контактите са по-малко, ги кара с по -малко болести,в сравнение с зимата,обикновено само от морето се разболява.Както и това лято стана,отдавам го там на многото контакти.Колкото пъти влезем в супермаркета и е някаква лудница от хора,не можем се разминем.Мин лято и от басейна изкара гн ангина, но там пак контакт с повече деца и за това.На Трявна също там санаториума с децата и се бе разболял.
А вие Мутафова,как сте последно време?Не си се оплаквала сякаш от доста време.

Елена,има ли развитие при вас ?Дано скоро се похвалиш с добри новини !

# 191
За всички автоимунни заболявания не е добре стимулирането на имунната система.
Ние сме настинали с дребния, пак е сополив. А тамън преди 2 сед изкара бронхит. Зимата не боледуваше така както лятото.

# 192
  • shumen
Лайт,аз пак ще започна да давам нещо за иминутета,но от Септември може би.
Лино,да се оправяте скоро.
Ние вчера направихме снимката на зъбките и днеска при зъболекаря.Дано няма проблем,че както го е страх не знам,ако има какво ще правим.

# 193
Лино,ходи ли на градина сега лятото? Той и зимата не малко ти боледуваше.Дано е само хрема този път.

Ние днес изкарахме целият предиобед в спешното.Падна с трутинетката. Беше се засилил на надолнище и яно крива плочка му спъна трутинетка и понеже засилен и надолу и направо излетя и се претълкули два пъти падайки.Пищя и рева ужасно и дълго.Много го боля и не можеше да си сгъва и разгъва до край лакътя.Та айде в спешното,там колкото са бързии и от 10.30 до 14 си откарахме там.Дадоха му обезболявощо поне.За щастие снимката не показа фрактура,а травматични промени и оток на ставата и меките тъкани.Превързаха с бинт и компрес и така няколко дни и ще пие Нурофен за обезболяване и противовъзпаление.Сега има болки още при свиване и разгъване на ставата и пак не може свободно и до край да сгъне и разгъне.
Малкият дявол този път,тази същата ръка бе счупил преди време.С по- малко се отърва сега, но бе много гадно и за двамата.В пълна истерия беше от болка и уплаха и още ми е пред очите.

Бяхме тръгнали за снимка на зъби,но не стигнахме,а направихме снимка на ръкаа .Лудница.
Имаме и зъбен проблем,дори не бях забелязала.Днес зъболекарката го констатира.Четирите долни резци са паднали отдавна,има поне година,а са пораснали само три резеца.Но няма и грам място за четвъртият.Тя напипа небцето и каза че четвъртия резец е пораснал навътре в небцето.Но не се вижда на небцето ,а е под него, вътре.Та ще се вади кучешкият първо, който се сменя малко по-късно,но не ми стана ясно как този зъб вътре в небцето дето дори не е пробил там,ще бъде изведен на венеца.
Кучешкият е здрав и не се клати и грам.Но този зъб вътре трябва да се изведе щото оказва натиск на другите корени и можело да стават инфекции.

Все да има нещо,мира няма ейй:|

# 194
Ох..ужасно Лайт, той повече от уплаха е плакало детето.
За зъба може би ще излезе сам като се освободи място. На кои викаха резци?
Моето ходи на градина и си го взех с неспирна кашлица от двора, а съм предупредила и като попитах кашля ли понеже току що го вземах и ми вика учителката, че три пъти се бил закашлял, а той по пътя щеше да се отбае. Почнах вентолина и утре май на лекар. Взех един сироп, той пък растителен и пише да не се взема при определени алергии и едното съвпада с неговата арергия. Пфуу...
Иначе какво е това, преди 2 седмици имаше бронхит. Обаче почна да се сополеви от събота, в петък вечерта спаха в детската градина и от тогава тръгнаха сополите.
Иначе тойи маше спастични бронхити септември, октомври, февруари грип и март кашлица от гърлото. Ходи на градина и беше ок, а сега какво се засили пак с тия бронхити посред лято не знам.

Общи условия

Активация на акаунт