Боледуване на децата ни - тема 63

• 61 122
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
Резци са предните 4 зъби горе и долу - общо четири. От двете страни на резците са разположени кучешките. Не знам дали добре го обясних.
И ние сме с проблемни зъби. Рано-рано му паднаха резците - горните два централни и 4-те долни, за щастие поникнаха, но гледам, че са се накривили. Няма да се размине без шини.
Отделно имаме лекувани два пулпита, но единия от двата зъба  с пулпит е розов. И се оплаква често от болка в зъбите. Отлагам, отлагам, да видим докога.
Лайт, мерси, че попита за нас. Баналните болести се разредиха, човека е супер жизнен, няма умора, ходим на плуване и наистина виждам ефект - позаякна сякаш. Но си е все така дребен. Тази година още не сме ходили на ендокринолог, а сме диспансеризирани за наблюдение на ръста и трябва да идем до началото на учебната година. Просто не искам да виждам доктори. Мисля, че съм развила някаква страхова невроза и единствения начин да я контролирам е, да не мисля за здравословни проблеми.

# 196
Ясно, разбрах Мутафова. То и при моето какво се очертава, отзад растат на втора редица предните, единия млечен падна и едното зъбче ще има място обаче другото постоянно расте зад два предни и дори и да падне предното, резеца демек пак няма да има място да се намести задното хубаво.
Мутафова какъв точно е проблема с ръста при вас? За страховата невроза те разбирам.

# 197
Елена, стискам палци да помогнат лекарите!!!!
Моето дете направи рекорд предната седмица - 8 поредни дни на градина, такова нещо не се беше случвало! И го спрях заради пътуване, а не боледуване.
В събота и неделя ММ и свекървата нещо ги покоси, уж решиха, че е било повкисната диня, но свеки и темп. вдигна, което не ми се връзва с хранително разстройство. Аз снощи също получих двукратно разстройство,  но може да е и от хранителния ми режим, който не е за споделяне Grinning Та сега се ослушвам дали и децата няма да се повалят.

# 198
Е Уплахата си беше голяма,но и болките също.Аз съм удраля леко лакътя,само чукване,а боли и изтръпва чак до кутрето.А неговият удар не е лек и щом има вътрешно травма и оток.Сега се събуди  пак почнала да го боли ръката и не само при движение.То минаха повече часове от 8 след последният Нурофен и затова.Пак му дадох.Все още сгъване и разгъване са ограничени.

За зъбките ще видим петъка ни е часа.Днес ще направим снимката да се види как е разположен тоз зъб дето се е скрил в небцето.

Лино,може от алергията сега лятото да е така.

Мутафова,чудесно че е добре детето!

# 199
  • shumen
Лайт, ужас.Добре,че е бил малкия дявол.Мен затуй все ме e страх с колелото и тротинетката да не се пребие.
Аз снощи пък на работа как се спънах в едни найлони и така паднах върху тубите с водата,че им изкарах акъла на всичките в цеха.Уж не се ударих,но явно не съм забелязала,защото тази сутрин си видях ръката синя и ме боли в рамото.
Лино,дано не е нещо сериозно при твоя.
Моме, вчера в нашата група е имало детенце, което го върнали,че повръщало,но тази сутрин пак го водеха.Сестрата пита майката защо,а тя каза,че явно е било от храна, защото снощи нищо му нямало.
Ние минахме при зъболекаря.Засега проблем със зъбките няма,но каза да го следим и при най-малия проблем да го заведем,че обикновено след такива удари постоянните зъбки ставали с фистули.

# 200
  • На брега на реката
Ох, Лайт, жестоко падане е било! Важното е, че сте реагирали веднага. А и вероятно той ще е по-внимателен след инцидента.
Дани, малката като бебе си разцепи венеца, точно на мястото на пробиваш зъб. Е, зъбът израсна на криво, изумена бях как една резка може да прочени посоката на зъбчето. Но като се нареди цялата редичка, зъбът се изправи и е едва доловимо, че е избил на неправилно място. Тогава ни казаха да следим как ще се появи постоянния и как ще израсте. Просто всеки удар във венеца може да доведе до промени в захапка и позицията на зъбите. Дано му се е разминало и да не ви се налагат последващи консултации.

# 201
Моето получи явно асматичен пристъп, при всички положения има проблеми с дишането. Натъпкаха го с лекарства, сега аз вкъщи продължавам и ще започваме и кортикостероид на инхалации, че вече много пъти е имал спастичен бронхит, макар че таз година май веднъж зимата, есента два пъти и преди 2 седмици, но било наложително. На мен ми е адски тъпо не защото ще ползваме спрея, а че може да има нужда от него дълготрайно.

# 202
Лино,щом се налага.И мен не ми бе приятно толкова години с този Пулмикорт,но какво да се прави.Мисля при вас е от алергията сега.

Пф да малкият дявол,че не е счупена кост,но се пак и травмата на ставата не е за поценяване.Той както има реакции към вируси с ставно мускуплни болки.Външно няма рана,а травмата е вътре ставата и тъканите около нея.Днес нурофена издържа само 5 часа и пак имаше болки в покой на ръката.Дадох Панадол.Петък ще махнем обинтоването,да видим как ще и ще имали болки и затруднения в движението на ставата.За сега трябва да е обездвижена и да е покой.

Направихме и снимка на зъбите и ще видим в други ден там какво ще правим.Аз не разбирам,но на всички млечни под тях се виждат постояниите.Но на долните резци се виждат само трите пораснали вече постоянни резци ,а четвърти не се вижда във венеца вътре,тоест не е там наистина,а в небцето както е почти сигурна зъболекарката.То може и да се вижда на снимката,но не му разбирам толкова.

# 203
  • shumen
Лайт, дано нямате проблеми със зъбките.
Лино,дано не се налага дълго да го ползвате кортикостероида.

# 204
Момичета, при нас се оказа пневмония. Пуснаха ни само с ацц. Огнищата са миниатюрни и ще правим консултация с пулмолог.Ще пускаме и клетъчен имунитет. Как ще го лекуват нз. Предполагам, че ще отварят бронхите с кортикостероиди. А най- интересното е, че симптомстика няма.

# 205
  • София
Елена, съвсем никакви симптоми ли? Лека кашлица “поне”? Всъщност какво те беше накарало да направите изследването?

# 206
  • shumen
Елена,е как пневмония без симптоми?Дано се оправите скоро и повече без никакви проблеми.

# 207
Лайт как долни резци пък в небцето, то е горе небцето.
Моето има маалко по-добро дишане и утре сутрин сме на контролен, дано ни се размине болницата..не че като отидохме вчера през ноща нещо направиха, една млада лекарка въобще не разпозна, прибрахме се и едвам изчаках да стане 7 за да тръгнем за педиатъра.
Елена значи от това е високото ЦРП, поне намерихте причината, явно наистина е капсулована пневмония, но пък съвсем без кашлица направо много неприятно.

# 208
  • На брега на реката
Щом е ацц, значи ли, че е вирусна пневмонията и как така до сега с нищо не сте я усетили и преборили? Като се сетя за на малката пневмонията и зле ми става! Да минава вече и да се нормализират всички показатели!

# 209
И аз незнам как така без симптоми. Изследването го назначиха в София след като видяха, че е повишил белодробното налягане на катетеризация, а пие лекарства за него. Тогава се усъмниха за пневмония или тромби, но тромби няма. Да, Лино - от тук са високите црп. Протича само с темп 37-37,1, която спада за минути. А ние мислехме, че е третата сливица. Относно кашлицата изкара само една три седмична наскоро, но нямаше нищо на слушалка. То и сега няма де, а на рентген не може да се види. Нсправо нямам думи. За 5 дни две упойки.

Общи условия

Активация на акаунт