НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 943
  • 738
  •   1
Отговори
# 390
  • Bарна, морето, сините вълни
Освен четирите хапчета, които пия, сега ми изписаха сироп Билкова кръв и Бирена мая. Някой пил ли е бирена мая? Преди много време съм пила и помня, че я спрях, защото ми даваше някакъв страничен ефект, но не мога да си спомня въобще какъв.
Аз съм човек, дето глава да ме боли хапче не пия, само за нечовешки нетърпими болки. Про много силен зъбобол, болезнена менструация и пр. А сега с всички тия хапчета, чак почвам да се чудя всичко ли е необходимо. Билкова кръв е хомеопатично и е за ниския хемоглобин. Но доколкото четох, не знам дали правилно разбрах, за жена нормалния хемоглобин е 120-130, а при бременност 110. Моят е 116 и в такъв случай не мисля, че е необходимо да пия нещо. Също така напоследък ям силна храна и най-вече месо, често домашно . Мляко, сирене и яйца ям също домашни. Тоест желязо и магнезий, мисля получавам от храната, която ям.
Оф побърквам се, мразя да се тъпча излишно с нещо, което не съм дори сигурна, че ки е необходимо.

# 391
  • гр.Божурище
Здравейте момичета имам малък проблем ,но той не е постоянен на някоя отнвас случвао ли ви се е да ви сърби г/д цялото тяло и като почна да се чеша и ми се появяват като малки пъпчици и след минута изчезват ....притеснено ми е малко ... да не би да е някаква алергия ...

# 392
obichammama аз лично нямам такъв пробрем но ММ има,дълго време се чудихме дали е от вода,прах за пране или съпун. В крайна сметка се оказа от слънцето. Като стои повече на слънце му се исушава кожата и го сърби като се почеше става на едни много малки пъпчици и след минути изчезват. Карам го да се маже с кокосово олио след като е стоял на слънце.
Но за мен върви на лекар.
Ако е алергия не е безобидно,може да стане по-зле,може и да си мине.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 00:22 от Kamache.yo

# 393
  • Стара Загора
Освен четирите хапчета, които пия, сега ми изписаха сироп Билкова кръв и Бирена мая. Някой пил ли е бирена мая? Преди много време съм пила и помня, че я спрях, защото ми даваше някакъв страничен ефект, но не мога да си спомня въобще какъв.
Аз съм човек, дето глава да ме боли хапче не пия, само за нечовешки нетърпими болки. Про много силен зъбобол, болезнена менструация и пр. А сега с всички тия хапчета, чак почвам да се чудя всичко ли е необходимо. Билкова кръв е хомеопатично и е за ниския хемоглобин. Но доколкото четох, не знам дали правилно разбрах, за жена нормалния хемоглобин е 120-130, а при бременност 110. Моят е 116 и в такъв случай не мисля, че е необходимо да пия нещо. Също така напоследък ям силна храна и най-вече месо, често домашно . Мляко, сирене и яйца ям също домашни. Тоест желязо и магнезий, мисля получавам от храната, която ям.
Оф побърквам се, мразя да се тъпча излишно с нещо, което не съм дори сигурна, че ки е необходимо.
Под 110 се изписва желязо. Другото си е тъпчене. Желязо има и във витамините за бременни. Ако се чувстваш добре, може да го пропуснеш. Аз също си спрях желязото, защото ме запича.

# 394
Здравейте момичета имам малък проблем ,но той не е постоянен на някоя отнвас случвао ли ви се е да ви сърби г/д цялото тяло и като почна да се чеша и ми се появяват като малки пъпчици и след минута изчезват ....притеснено ми е малко ... да не би да е някаква алергия ...

Обади се задължително на твоя лекар и му кажи за това. Сърбеж по цялото тяло може да е признак за холестаза на бременността. Не се притеснявай, не казвам, че е това, но е добре да информираш лекаря ти. Не е нещо опасно ако се следи.

# 395
  • На север
Моят хемоглобин е 119 и Сигридов ми изписа желязо на капки и каза през цялата бременност да го пия.

# 396
  • София
despicable, аз пия бирена мая на люспи и нямам никакви странични ефекти. Пия я разтворена в боза, че с вода си е гадничко. На нея отдавам добрите показания за Хемоглобин в кръвта.

obichammama, аз получих уртикария в начална бременност, обясниха ми, че много често се получава. Това са плюски и сърбежи по цялото тяло, които са неприятни. Не са опасни за бебето, само са дискомфортни за майката. Лекарствата за лечението, обаче, не са безопасни. Аз отказвах лечение доста дълго време защото ме беше страх. Предупредиха ме, че може пак да се случи и е факт, че получавам сърбежи и плюски от време на време, но не по цялото тяло за щастие. Според мен иди на лекар за вски случай.

# 397
  • гр.Божурище
Благодаря ви момичета аз утре съм на ФМ и там ще попитам докторката ,защото съм много разочарована от моят следящ и съм решила да ходя про него колкото да мога взимам болнични .

# 398
Аз пък днес усещам някакво напрежение,дискомфорт,тъпа лека болка във входа на влагалищната област-отвреме на време е!На някоя случвало ли се е?

# 399
  • София
Да, аз от както влязох в 21 седмица съм така, имам теглене долу в матката като симптом преди цикъл е, не е точно болка, но е дискомфорт, често се случва и е краткотрайно. Като сменя позата се оправя, знам че е от разтягането на матката. Също имам разни боцкания в корема и матката и винаги след тях усещам малкия как рита, сигурно нещо се забавлява с червата ми или някоя друга връзка.. Но момичетата минали по този път ми казаха, че сега бебето расте двойно, матката също и причинява доста дискомфорт разтягането. Общо взето тая седмица освен да лежа и да се въртя като шантава друго не правя.

# 400
Не е вярно, че бебето расте двойно сега. Просто от тази седмица се измерва от главата до петите, а досега се измерваше до опашката, иначе сега бебето не расте чак толкова много в сравнение с първите месеци.
Иначе аз също имам болки и бодежи, понякога ме прерязва от ляво. Много е неприятно, но помня със сигурност, че ми се е случвало и с първата бременност. Също имам понякога менструални болки, при мен най-ефикасен е топъл душ в тези случаи.

# 401
  • Варна
И аз ги усещам тези дърпания от няколко дни. Плюс тях като се събудя и се будя с болки на таза ..... Явно като спя дълго време на една страна и го натоварвам ,много е неприятно ... но минава бързо като стана.

# 402
  • София
Е добре, от 300 грама става на 500 грама, според мен си е достатъчно осезаемо.

# 403
500 грама е някъде към 23 седмица. Сега качват по около 100 грама на седмица. Естествено това е относително защото всяко бебе може да расте повече или по-малко.
20 седмица 300 гр
21 седмица 360 гр
22 - 24 седмица 430 - 600

# 404
И аз вчера на няколко пъти имах прорязващи болки вляво, от време на време и някакви опъващи, кръста ме наболява понякога и имам като леки менструални болки.
Момичета,попаднах на това, ако някой си е харесал такава количка.

Общи условия

Активация на акаунт