НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 951
  • 738
  •   1
Отговори
# 435
Аз пия от поне месец и ще пия още. Много дълго могат да се пият и няма нужда от почивка. На Lactoflor BioPlus съм.

# 436
  • Варна
По колко капсули пиеш Лактофлор, Море? ...
Като бременна още не съм пила, мисля да го взема.Иначе преди да забременея съм го пила доста пъти и пия по 1 или 2 капсули на ден.Може до 3 при нужда / прим. при разстроен корем/.Съхранявам в хладилник.В момента смятам да пия сутрин и вечер и като се пооправя ще мина на 1 на ден.

# 437
Деси, направо си го изсипвам в устата и после пия вода. На мен ми прилича все едно пия пакетче ванилия,приятно ми е 😀😀 На опаковката пише, че може директен прием и така ми е най-лесно.

# 438
  • София
Значи ако БиоБаланса не помогне и аз ще взема него, аз не го взех щото гледах че се пие по 3 на ден, пък ми се виждаше много, но пък ако пиех по 1 на ден си мислех, че няма да подейства. Абе някаква бременна логика Grinning Имам време да ги пробвам всички пробиотици до 9 месец хахах
Кики и аз трябваше така да направя ама го разтворих в 100 мл вода и имаше вкус на нищо с аромат на нишесте хаха, от утре ще го пия като теб.

# 439
Деси, пробвай, наистина на мен така ми е приятен,особено ако ми се хапва сладко 😁. И аз преди съм пила Лактофлор и бях доволна, не ми допадаше само това, че се пие по повече пъти на ден и като трябваше да го съчетавам с антибиотик ставаше сложно, нали трябва да има разстояние между тях 😀  Засега съм доволна от Биоланса, по-нататък може пак да пробвам и Лактофлора.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 18:44 от KikiMoon

# 440
Какви трябва да са стойностите на ТСХ в тези седмици от бременността? Аз трябваше да отида на консултация с ендокринолог преди месец някъде - но нещо се замотах и още не съм отишла. .
Доколкото виждам в интернет - стойността трябва да е под 3 , така ли е?

# 441
  • Варна
Момичета, помня по назад в темите имаше мами, които се бяха настинали..
Е, и аз след една седмица на почивка на моренце се завърнах с болки в гърлото, хрема...
Как може да се пие според вас?
Освен да смуча олипс, чай лайка с мед и лимон... 😌

# 442

Тези са за гърло и съм доволна. Взех ги от ДМ. Иначе пия и чай от шипка.

# 443
  • Варна
Благодаря Simple Smile
Какви чайове можем да пием попринцип? Интересували ли сте се? Кои билки?

# 444
  • София
На мен пък обиколката на корема не ми я следи нито АГ-то по ЗК, нито в Надежда. Толкова ли е важна, че ми стана интересно.
Аз пък лично предпочитам кръвните изследвания да си ги правя само там, защото резултатите излизат за 1-2 часа и знам, че кръвта не престоява, апаратурата е хубава и не се налага да чакам на дълги опашки като в Цибалаб централата.
Иначе в Надежда ми следят кръвното, но винаги го изкарват по-високо, отколкото аз у нас. Не споря, защото апарата ми ме е калибриран и може да дава отклонения.
По ЗК пък само ме пита дали си го меря в нас и как е, тя не ми го мери.
И двамата следят кг., като досега не съм имала особени различия. Меря се всеки понеделник и си записвам в приложение в телефона.
Иначе до този понеделник, 20г.с съм качила 3.5кг. Чак тази седмица започнаха да ме дразнят дънките и панталоните. Сега след работа минах през LC Waikiki и си взех най-накрая панталони за бременни - къси дънки, дълги дънки и дълъг панталон. Имаше промоции.

В Наеежда доктора ми гледа всеки път предишните изследвания и назначава нови. После като ходя по ЗК ги нося и на нея да ги погледне и да ми ги сложи в досието при нея.

Като цяло обиколки, килограми и кръвно мога и сама да си следя, за мен важни и при двамата са преглефите с ехографа.

Woman in red, дозата на хепарина се коригира и при повече качени кг., както и ако има залежаване. На 11-ти съм при Паскалева и ще видим дали при мен ще де наложи вдигане на този етап.

Yyoana, бях чела че за втория триместър трябва да е макс до 3

# 445
Frozen, за чайовете със сигурност шипката може. Знам,че може от джинджифил, чай от лайка и от липа май също стават. Аз отпреди за пикочната система пия коса от царевица и дръжки от череши и бях чела, че при бременност  пак стават,стига да не се прекалява с тях и сега почти всеки ден пия по една чаша.

# 446
  • София
0 до 3-ти месец 0.1 до 2.5 mIU/l
4 - 6-ти месец 0.2–3.0 mIU/l
7 - 9-ти месец 0.3-3.5 mIU/l
Това са, но май някои ендокринолози не искат да се стига до 3 и го държат до 2,5.
Фроузан чайове можеш да пиеш всякакви, стига да не са големи количества, защото някои предизвикват контракции, но не знам кои точно. Но във всички статии, които съм чела трябва доста големи количества да пиеш, че да има лош ефект. Аз обичам чай и пия лайка, мента и копър - много ми е любим, също преди това пиех някакъв билков микс с лайка, жълт кантарион, риган, мента и ягода.

Хора винаги ми е звучало абсурдно и чудно как бременна може да яде примерно тиква със свинско е вече не се чудя. Току що вечерях манджа с плодово мляко, моя мъж направо докато ме гледаше се отвращаваше, а на мен ми беше адски вкусно Grinning

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 19:59 от Десислава``

# 447
  • На север
Защото на мен ми е казано че аспирин се пие до макс 14та седмица. До тогава се е оформила плацентата и вече няма нужда. Изключение е ако имаш преекламсия или проблем с някоя артерия към бебето. Аз не знаех това и го пих до скоро и си причиних кървене вагинално, че и от ушите чак. Това е само заради аспирина. За Анти Ха той е важен ако имаш тромбофилия, а за да си с тази диагноза трябва да имаш поне 3,4 хомозигитни носители на мутации. Няма как да си с тромбофилия и да не знаеш от малка, защото ще имаш проблеми. Ако не си с тромбофилия Аптт е напълно достатъчно като показател. Фибриногенът не е важен понеже той се покачва при бременните. Аз също ще увеличавам инжекциите сега на база че кръвта ми се съсирва с 2 сек под долна граница.
Внимавайте с този аспирин. Не е хич безопасен.
Между другото нещо полезно научих днес. Ако хемоглобинът ти е нисък се гледат и еритроцитите и ако те са ниски биволска кръв се взема. От нея се вдигат еритроцитите и с тях няма начин и хемоглобинът да не се вдигне.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 19:46 от Woman in red

# 448
  • София
Защото на мен ми е казано че аспирин се пие до макс 14та седмица. До тогава се е оформила плацентата и вече няма нужда. Изключение е ако имаш преекламсия или проблем с някоя артерия към бебето. Аз не знаех това и го пих до скоро и си причиних кървене вагинално, че и от ушите чак. Това е само заради аспирина. За Анти Ха той е важен ако имаш тромбофилия, а за да си с тази диагноза трябва да имаш поне 3,4 хомозигитни носители на мутации. Няма как да си с тромбофилия и да не знаеш от малка, защото ще имаш проблеми. Ако не си с тромбофилия Аптт е напълно достатъчно като показател. Фибриногенът не е важен понеже той се покачва при бременните. Аз също ще увеличавам инжекциите сега на база че кръвта ми се съсирва с 2 сек под долна граница.
Внимавайте с този аспирин. Не е хич безопасен.

Доста неверни неща си написала. На вуйчо ми например му откриха тромбофилията чак на 29 години след 2 прекарани инфаркта, а той има доста мутантни гена. Анти Ха се следи ако си на хепарин без значение с тромбофилия или без. И по другите точки знам, че не са 100% истина, но пък не съм достатъчно запозната, че да коментирам. Аз примерно съм все още на аспирин по препоръка на Сигридов и Русев, без да имам проблем с вените към бебето. Просто изследванията ми бяха добри и и двамата казаха, че не искат сега да променяме терапията.

# 449
  • На север
Интересно понеже това е изцяло мнението на доц. Русев Simple Smile Аз лично го питах за разликата между Анти Ха и Атпп и той това ми каза. Спомена и че една известна лекарка взима по 120 лв при влизане в кабинета й и тя държи на Анти Ха. Аз съм безкрайно доволна от Русев. Той за разлика от другите двама, известни в тази област не само че ми отговори, но и ме консултира безплатно. Странно ми е и че Сигридов ти е продължил аспирина. Явно е имал причина за това заради някои показания. На мен ми се скара много че съм го пила толкова дълго.

Общи условия

Активация на акаунт