НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 951
  • 738
  •   1
Отговори
# 420
mama Dayana, аз миналата седмица като отидах в спешното бях със същите оплаквания - много силни болки в кръста и по-леки в слабините. Сега вече всичко е по-леко и от време на време.
Woman in red, аз закопчавам колана и си промушвам само горната част. Страх ме е да пътувам без колан, а и си ми е голям навик.

# 421
Woman in red, анти ха ми е на долната граница 0'2 реф (0'2 -0'4) и професор Паскалева иска увеличаване на дозата на фраксипарина на 0'6 и да направим контролно замерване. Другите изследвания са ми ок. За съжаление, аз забравих да и кажа, че приемам и аспирин, но АГ настоява да продължа да го пия така, че мисля да го пия до 24 г.с. когато отново съм при проф Паскалева. Другото, което каза Паскалева е феталния специалист да види дали артериите са добре (или нещо подобно каза) и ако има нещо, което го смущава да увелича дозата от сега, но при мен на ФМ поне това успяха да видат и казаха че няма никакъв проблем .

# 422
  • София
Уоман, защо да не пие аспирин? И аз пия по предписание.

Колан закопчавам преди да седна и си премятам само горната част през гърдите.

Момичета, на вас мерят ли си обиколката на корема на женската консултация? Мен днес ме хвана яд, че давам луди пари по прегледи уж в частна болница, а толкова неща не правят като хората. Кръвното ми го изкараха високо защото със сядането на стола сестрата ми пусна апарата, а за килограмите не ме слушат, че съм се мерила сутринта след тоалетна и на гладно и ме изкараха 3 кг по-тежка... Не, че е важно - аз в нас си следя и обиколка и кръвно и килограми ама ме е яд на мърлявостта.
Като цяло виждам, че ми се дразнят, че не съм си платила пакет ами си плащам на всяко посещение, а изследванията си ги правя на друго място. На всеки 3 седмици пускам ПКК + АРТТ и не виждам смисъл да пускам специално ПКК и при тях само защото им било по-удобно да видят в базата. А ендокринологът ми, който преглежда и във въпросната болница ме кара да пускам ТСХ и ФТ4 само в Кандиларов, че само на тях имал доверие и аз слушам. А докторката - ама защо ми го носиш на лист, аз искам да си го видя в системата. Аааааа Rage Сега ново 20 - искат ми изследване за СПИН и Хепатит Ц, били задължителни за да родиш в Надежда. Ми защо не казаха предния път като поискаха Хепатит Б, Сифилис и Васерман?

# 423
Лаленце, не се ядосвай, че си вредиш така... тегли им една майна и се успокой

# 424
  • София
Лаленце моята следяща БИВША АГ пък само това правеше, мереше ми обиколката, мереше ми килограмите и всеки път записваше 54 кг. по грешка, добре че си взех кантар да разбера, че съм 57 кг. и кръвно мереше, нищооо друго. Никакви кръв и урина, микробиология, нищо, така че и обратното не е добре Grinning Такива са докторите за жалост търговци, искат на тяхната да става всичко, аз за това си я смених и сега съм много доволна. Още със записването ми назначиха изследвания. Щом не си платила пакет си гледай кефа и може да си смениш лекаря нали така? Там има доста голям избор до колкото знам. А пък не е и нужно да се следиш там, където ще раждаш ако не ти харесват. Но по-добре да наблягат на важните изследвания, от колкото на мерене на кг или талия..

# 425
  • София
Да, така е, но пък ме дразнят такива "проформа" прегледи. Все едно да си купя череши, да ги измерим, че са 2 кг и продавачът да каже "Нищо, ще пиша 3". Иначе аз се следя и по ЗК и двамата общо взето си попълват дупките, но не е редно да е така.

# 426
  • София
Е така е, ама те колко неща не са редни.. аз винаги се ядосвам на такива неща и изобщо чувството ми на справедливост е едно от най-силните, ама сега гледам да съм над тези неща, колкото мога повече. То добре, че е мъжа да ми повтаря постоянно не се ядосвай, няма смисъл. Че на мен пък много малко ми трябва да запаля фитила, а не е добре.

# 427
И аз имам доста забележки към иначе скъпото си частно проследяване (а даже съм си платила пакет Simple Smile) - за ТСХ не ми казаха, а се оказа над нормата. Аз ги уведомих на следващата ЖК, че съм почнала еутирокс по предписание на ендокринолог, да знаят поне. Отговори ми лекаря "Да, то е много важно". Ами да беше казал като е важно...
И за тромбофилии не ми писнаха въпреки резултатите от първата ФМ, според тях стигаше само "да следим нещата". Нищо за терапия, нищо за допълнителни изследвания. Добре, че на мен някак това "само да следим нещата" не ми се стори адекватно, та търсих и второ мнение.

Ужасно ме уморява това непрекъснато да следя някой нещо да не пропусне, да сравнявам мнения, да чета и разпитвам и аз отделно....и това на фона на лудите пари, които даваме. Оплаках се Simple Smile

Иначе и при мен се събраха лекарства - Еутирокс, Фолиева, Омега 3, пробиотици, Биозон, Клексан...има си.

# 428
  • София
Като казахте пробиотик, знаете ли колко време може да се пие? Бившата АГ каза, че не вреди изобщо ама и нямам много вяра, а забравих да питам сегашната.Аз пих 10 дни и имам 10 дни почивка и се чудя сега мога ли да почна пак да пия?

# 429
  • Варна
И аз съм на платена ЖК, при нас се ходи в отделни дни при лекар и отделен при акушерката.Акушерката следи мерки/ килограми, обиколка на корема, височина на матката/, тонове на бебето, кръвно налягане.Записва всичко в картона, препраща на изследвания и после пак при нея пристигат и ги добавя в картона.На лекаря нося картона после, той чете в него, гледа на ехографа и попълва и той каквото е видял, мерил.

Деси, пробиотиците могат да се пият неограничено дълго време.На дъщеря ми съм давала едно лято цели 3 месеца.И аз трябва да си взема някакъв пак.Ти какъв приемаш?

Аз в момента пия Прегнакеър плюс Омега и Биозин-мама.Със 110 желязо бях последно, не ми се назначена добавка, но уж от Биозина се вдигало малко.На 10-ти имам изследвания и ще видим как е.Аз иначе на 9-ти съм на ЖК при лекаря.

# 430
Деси, днес ми свърши опаковката Биобаланс от 10 сашета и си взех още една опаковка.  Сега като пих антибиотик и заради тази бактерия не ми иска да го спирам. И аз почнах и Биозин мама. Пия си и Прегнакеър плюс.

# 431
  • София
Ами преди пиех Биогая, а сега съм взела Биобаланс и аз. Ще почвам и аз от днес значи.

# 432
  • Варна
Аз по принцип съм най-доволна от Лактофлор Био Плюс на капсули, дъщеря ми пие таблетките за смучене.И мисля него да си взема.Не бях доволна от Биогаята, дето я пих скоро.Още не ми е съвсем добре стомахът.

# 433
  • София
И аз щях да ви питам за пробиотика, понеже имам доста газове, без значение от приеманата храна. Понякога са болезнени и коремът ми си седи подут по цяла вечер. Вие имате ли подобно неразположение?

JT, точно! И мен ме дразни, че сама трябва да се интересувам и да давам насоки. Следя се при 7 специалиста - АГ, ендокринолог, имунолог, хематолог, гастроентеролог... Един единствен е адекватен и ме е насочвал към консултация с друг специалист. Тъкмо си подреждах хапчетата в една кутийка по дни и с отделения за сутрин/обед/вечер. Чак ми става смешно Simple Smile

# 434
  • София
По колко капсули пиеш Лактофлор, Море? Кики това има вкус на нишесте Grinning с вода ли го пиеш? Аз май много вода сложих Grinning

Общи условия

Активация на акаунт