НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 957
  • 738
  •   2
Отговори
# 465
Здравеите,
Искам да попитам в коя г. с.  е нормално да чуеш сърчицето?

# 466
Морело, за втори триместър е хубаво да е около 2, за да не си точно на ръба.
По принцип го няма в задължителните изследвания и е най-добре да се направи през първия триместър.
Аз лично никога не съм имала проблем с ЩЖ и преди като съм пускала ми е било под 2 дори, но когато забременях ми беше 3,5 (което според Начев е нормално да се повиши, тъй като през първия триместър бебето няма щитовидна жлеза и естествено черпи от твоята и я натоварва допълнително). Хубавото е, че с правилната доза хормон в рамките на месец стойностите си се подреждат. Заедно с ТСХ е хубаво да се пусне и Фт4.

Деси, имай предвид, че при много ниско ТСХ отново можеш да получиш сърцебиене.

# 467
  • Стара Загора
Благодаря ви, поизясниха ми се нещата!

Maria, това пише и в моя коментар - че има повишен риск от спонтанен аборт. Не съм имала досега обаче (чуквам на дърво)

Morello, от всичко изчетено ТСХ задължително трябва да се изследва и следи по време на бременност. Според лекаря ми не е част от задължителните по ЗК, защото е по-скъпо. Факт е, че и на мен никой не ми каза - нито с първата бременност, нито сега. Сама си го пуснах и при мен излезе повишен, пия Еутирокс и ще го следя. Не съм имала никакви симптоми или неразположения.

За да мине ТСХ по ЗК, АГ-то ти дава направление за ендокринолог, който пък ти дава за ТСХ. На практика нищо такова не се случва.

# 468
  • София
Ами моето си е идеално 1.870, тат, мат ,ft3, ft4 също. Сърцебиенето си е част от симптоматиката на бременността. Аз го имах няколко дни подред през 20 седмица, по 1-2 пъти на ден. Както се появи, така си и замина Simple Smile

# 469
И аз имам сърцебиене, ама при мен е симптом, че скоро трябва да приключвам с работата Simple Smile

# 470
  • София
Да, сърцебиенето може да е симптом на много неща, като по-млада имах проблем и с нервите и също имах често сърцебиене + едни гадни бодежи в областта на сърцето.

# 471
Никой не ми го е пускал,нито с първата ,нито с втората бременност.Нямам симптоми,но не е и  задължително.Оф и на мене почва да ми писна да се напъвам, да се чудя какво изследване да си самоназнача.Освен да си го пусна..

# 472
  • На север
То и аз ако чаках на лекарите едва ли щеше да стигна до 20та седмица. Сама си изследвам Тсх. Преди години го пусках на 1,2 години веднъж и всичко беше ок. Пусках и другите хормони в пакета. Миналата година пак го пуснах и бам 8!!! От тогава съм на Еутирокс. Сега по време на бременността го пускам заедно с другите изследвания на 3 седмици и вече за трети път увеличавам дозата. Гледам да е под 2. Хубаво е да си пусне човек и изследвания за болести, предавани по полов път преди забременяване. И там нямах никакви симптоми и бам хламидия! Айде и това изчистих преди предния път. То взе че свърши с аборт. Айде пак сама пуснах и тромбофилии... После пък витамините и там сумати недостизи. Миналата година пак сама реших да пусна обременпване с глюкоза, че качвах килограми и каква изненада Simple Smile имам ИР. Сега пуснах пак същото и бам гастационен диабет заради ИР и бременността. Та изводът е че това което не съм си пускала сама не съм го имала. Обаче не съжалявам понеже всичко хванах в началото. Ако не бях щях да съм къде по-зле на по-късен етап, особено вече бременна.

# 473
  • София
Те не случайно всички лекари съветват да не четем в интернет и да не влизаме в бг мама, защото си намираме всякакви проблеми и боести. Колкото помага, толкова и вреди форума.. Хубаво е, че може да си споделяме за проблемите и да се успокояваме, да си даваме съвети и да разменяме информация, но има и кофти страна, че когато някоя мама страда от нещо и останалите започват да си мислят подсъзнателно "дали и при мен не е така". На мен лично ми се е случвало поне пет пъти до сега, включително и теста за щитовидната си го направих, защото на много жени тук не им е наред и аз разбира се веднага си помислих, че и при мен не е наред. Това е само един пример разбира се, на фона на много. За това според мен всеки трябва да си слуша неговия доктор и да се опитваме да не се вкарваме веднага във филми, какво може да ни има и да се радваме на бременността повече..

# 474
  • Варна
Здравеите,
Искам да попитам в коя г. с.  е нормално да чуеш сърчицето?
А ти в коя г.с. си? Пулс може да се чуе още от 7-8г.с., оттам насетне вече всеки път може по преценка на лекаря.

# 475
В началото на 6 съм. Благодаря за инфото.

# 476
  • На север
Деси, аз тук не съм съвсем съгласна. Човек не бива да се вкарва във филми, но не бива и да разчита само на това че всеки лекар ще хване всичките му проблеми. Особено когато мислиш да забременееш за мен е много важно да се изследваш за основните неща, които биха могли да са проблем и се срещат често. Аз ако си бях останала с тая хламидия примерно можеше и безплодна да стана след години. Това че си си пуснала едно изследване и си ок е супер и не значи, че е било грешка. Аз много чета. Не само по форумите, но и чуждестранни статии и медицинска литература за моите проблеми. За мен здравето е преди всичко твоя отговорност, а не на лекаря ти. Ти си поредния пациент за него, а то е всичко за теб. Но разбира се си има граници и не бива да се живее в стрес. Човек и 100 неща да изследва пак може да има проблем. То гаранция няма. Аз искам поне да съм сигурна, че съм дала всичко от себе си, което е можело. Още повече и предвид възрастта ми и че нямам време за губене и проби.

# 477
  • София
Ами предполагам това, че си в чужбина е дало рефлект в твоя случай, мен лично заради абортите са ме карали да ходя от лекар на лекар и са ми пускали достатъчно много изследвания, дори и тромбофилия, хламидия, генетични, спермограми и още много други. Според мен в България добрите лекари знаят какво да назначават и няма нужда сами да си назначаваме изследвания. Не говоря за АГ по здравна каса, но в повечето случаи се хващат тези неща. Дали ще е минал аборт, дали ще е нередовен цикъл, дали ще е липса на овулация или нещо друго. Пращат те на генеколог, след това на генетик и на ендокринолог докато не се открият проблемите. Специално аз колкото изследвания да съм пуснала на своя глава, заради вероятни проблеми всичките са били отрицателни и в норма. Всеки си решава за себе си, просто много пъти заради филмите на някой друг и ти влизаш без да се усещаш даже. Вместо да се наслаждаваш и да караш спокойна бременност и да си чакаш прегледите спокойно, ти четеш че някой има проблем и започваш да прехвърляш дали пък и ти нямаш проблем?

# 478
  • На север
Не е нужно да имаш аборт и да отидеш заради това на лекар за да имаш проблем. Аз и Тсхто и хламидията ги хванах преди аборта и не съм имала оплаквания че да отида на лекар. На гинеколог си ходя всяка година веднъж, но той никога не ми го е пускал това специфично изследване. По принцип в Бг трябва да имаш симптом или оплакване за да ти пуснат дадено изследване. Да, но не всичко има симптоми. За тук въобще даже не коментирам понеже е както Сигридов каза в 18ти век.

# 479
  • София
Е то човек ако тръгне да си търси болести без да има проблеми трябва цял живот болници да обикаля, толкова много неща може да му има. Както и да е, не беше това смисъла на коментара ми.
Момичета може и да го знаете този магазин, аз сега го намерих и мнооого ми харесва какво предлагат. Даже май там ще ида първо на пазар като му дойде времето Grinning https://www.nextdirect.com/bg/bg/style/st277693#579045

Общи условия

Активация на акаунт