НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 776
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Десислава, обади се на следящото аг и питай има ли проблем че са завишени - това дето го пише в интернет не ми харесва, но е възможно да е от бременността. аз имам понижени нива на еритроцитите и повишено суе- доктора каза че засега е в нормите за бременността. да се похваля - засега ми мина кръста и схващането след разходката, но до довечера има мноооого време...

# 661
Деси, не знам, по-добре ги прати на ЛЛ или на АГ. Моите резултати са безобразни. Почвайки от CRP - 44.5 при референтни стойности 0 - 5, до нисък Хемоглобин, нисък Хематокрит, ниско тегло на урина, нисък Витамин D, нисък Общ калций...

# 662
BPD е диаметър от ухо до ухо, най-общо казано и тук гледат да е в горе-долу еднакво съотношение с FL, дължина на бедро. Като +/- няколко дни разлика не е драма.

Деси, за първи път чувам, но май не са много завишени. Да не е алергия нещо?

Кръстихме баткото в неделя. Голяма джабала, гости, църкви. Милият издържа дълго без да реве, но като го напъхаха в казана и настана чудо. Кръстникът обикаля след попа с него на ръце, а ние с таткото вървим след тях и бутаме солети в устата и бършем сополи. Свършихме и тази работа. Simple Smile  

Черпя ви виртуално по случая.

# 663
Честито ви християнче, Янна! И Каката плака в казана, но много бързо се успокои. После плака при снимките.. ама джабалата наистина е огромна Grinning

# 664
  • Bарна, морето, сините вълни
Янна, да е жив и здрав юнака! Blue Heart

# 665
  • София
Янна, да ти е жив и здрав 🤗🌸

# 666
  • София
Яна честито и от мен! С гордост да си носи името и да му носи много късмет!
Аз рових до сега по разни сайтове и пише, че при бременната жена лимфоцитите намаляват, за да не съботират бебето /понеже го приемат като чуждо тяло, заради клетките от таткото/ и това е защитна реакция на тялото да произвежда ниско ниво на лимфоцити. Като гледах пак изследванията и лимфоцитите ми са ниски. От друга страна пък тялото остава незащитено и имунната система отслабва и за това започва да произвежда повече неутрофили. Та, успокоих се, въптреки, че нямам симптоми на инфекция или вирус или някакви бъбречни и сърдечни проблеми се притесних с тази прееклампсия. Но гледах, че за нея има доста други симптоми и слава Богу ги нямам. Може и да звънна утре на АГ-то все пак, но не виждам какво може да направи по телефона. На преглед съм чак на 17ти.

# 667
  • На север
Янна, честито християнче и от мен!
BPD ми е 47 от 25.06 като ме гледаха тук.
Аз преди малко се чух с професорката на тема тромбофилия и бременност. Най-накрая мога да кажа че говорих с човек, който ги разбира нещата. Имаше отговор на всичките ми въпроси. Не е истина обаче каква голяма разлика има в Бг и тук. Тя ме успокои много и каза че рискът при мен е минимален както при всяка бременна без проблеми в 5ти месец. Много неща ми каза, но няма да ви занимавам. Аз мисля да спра да се ровя, сравнявам и чета на тази тема и да се радвам на бременността. Simple Smile

# 668
Щом тази жена е професор, може би ще е добре да й се довериш. Още повече, като е отговорила на въпросите ти.

# 669
  • София
Сега сравнявах старите ми изследвания от миналия месец в Шейново и всичко ми е абсолютно същото, само хемоглобина ми е паднал доста, явно и аз ще минавам на желязо. Щом докторите там казаха, че всичко е точно, значи няма проблеми. Вие какво желязо пиете?

# 670
Аз още не пия. Явно с биозина и варените яйца съм закрепили положението. С първата бременност падна под 100 и пих тотема. За 3 седмици го бях вдигнала на 111, така родих, а бебето беше с 158.

# 671
  • На север
На мен Сигридов ми изписа 15 капки на ден на BioCare желязото.

# 672
Лалеце, ще търся лост, пък дано помогне 😋
Море, ще пробвам арниката, за съжаление Ношпа не ми е опция заради кръвосъсирването.
Докторът каза кинезитерапевт, но не мисля, че нагревките са ми опция в момента.
Woman, би ли разказала, ако не е прекалено лично какво ти каза професорката, с какво се различава неиното мнение от на българските лекари.

# 673
  • Варна
Похвалвам се, че свършихме бързо с НАП.Извадих късмет, нямаше много народ, даже за банката хич не чаках.А можело и с карта да си платя без превод, ама не знаех и бях си приготвила в брой, макар че сумата ми се беше събрала големичка.Поне това отметнах за днес.

Янна, честито християнче!Ние нашата дъщеря я кръстихме като беше на 8м..През цялото време мълча и гледа и като дойде време да я обличам и ревна, защото....мразеше ръкави Joy

Уоман, радвам се, че си по-спокойна.Всичко ще  е наред!

# 674
Мина и моята фетална морфология.С бебето всичко е наред.Тежи към 407гр .Според докторката върви седмица напред.И после ме притесни.
Според нея имам повишено количество околоплодни води,пита ме дали в семейството ми има някой с диабет.Съмнява се,че имам гестационен диабет.Пита ме колко ми е кръвната захар.Моята през Май беше 5.22,през Юни 4.66 единици.Каза,че не бива да е повече от 4.2 единици.Утре ще правя обременяване с глюкоза.
Излишно е да казвам,че съм много шашната и много се страхувам как се отразява това на бебето.Знам,че не съм прецедент и има мами с такива дертове.Има ли е момичета тук с такъв проблем?
А, и е момче бебето.

Общи условия

Активация на акаунт