НОЕМВРИйското коремче вече проличава, бебчо вътре взе да шава!

• 35 720
  • 738
  •   1
Отговори
# 675
  • Bарна, морето, сините вълни
Как сте с яденето на сладко?
До преди два дни почти не ядях. От време на време някоя вафла и само плодове. Обаааче от два дни...помитам всичко вкъщи де що е сладко. Ужас. Сега набарах течния шоколад и мажа на бисквити. Grinning Надявам се да ми мине адския апетит към сладко, че сто кила ще стана, или поне да се овладея.

# 676
  • София
До преди два дни почти не ядях. От време на време някоя вафла и само плодове. Обаааче от два дни...помитам всичко вкъщи де що е сладко. Ужас. Сега набарах течния шоколад и мажа на бисквити. Grinning Надявам се да ми мине адския апетит към сладко, че сто кила ще стана, или поне да се овладея.

Аз от както съм бременна не хапвам почти никакво сладко, на какво ми стана. Дай ми таратор и съм яко хепи.
Повече соленки неща похапвам.

# 677
  • На север
Chochita ще пиша на лично какво ми каза.
Morello, аз съм с такава диагноза, но я хванах още в 13та седмица и държа нещата под контрол. Споко няма нищо страшно. И с диетата се свиква. Аз дори вече си намерих и хляб, който нямам проблем да ям. Само с плодовете е малко тегаво. Иначе захарта не ми липсва въобще, но аз по принцип не съм от много ядящите сладки неща.

# 678
Уоман,как ти го откриха?Аз в 13-та седмица бях на ФМ,но тогава никой не се усъмни,че имам гест.диабет.
Бебето си беше ок.Аз си знаех ,че захарта ми е към 5 ,5.22 ,4.66/различно/,но не ми е хрумвало,че това е много.

# 679
Привет, един глупав въпрос -
Днес пуснах обикновена урина със седимент и стерилна урина.
Жената ми каза за стерилната урина, че ако излезе до днес към 18ч - няма нищо, ако ли не - до 3 дни.
През това време ми излезе обикновената урина-там всичко е негатив и в граници, единствено на други находки е написано урати (най-вероятно някакви песъчинки), а стерилната урина не е излязла.
Та, възможно ли е нормална урина да е ОК, а стерилната да не е?

# 680
  • На север
Уоман,как ти го откриха?Аз в 13-та седмица бях на ФМ,но тогава никой не се усъмни,че имам гест.диабет.
Бебето си беше ок.Аз си знаех ,че захарта ми е към 5 ,5.22 ,4.66/различно/,но не ми е хрумвало,че това е много.

Миналата година в Токуда бях при ендокринолог и след като й казах че имам завишено Тсх и че съм качила много килограми без причина тя реши че е добре да пуснем едно обременяване. Тогава излязах с ИР и каза да отслабна. Аз отслабнах но по стечение на обстоятелствата преди да забременея напълнях пак. Бях чела че при бременност става по-зле и за това сама настоях да се изследвам като разбрах че съм бременна. Беше ми ясно че ще съм по-зле предвид бременността и това че бях повече килограми от предния път. Първата захар на гладно нищо не показва. Важно е как толерираш глюкозата. Аз бях с 9,1 след 2 часа. Над 9 се води гастационен диабет. Според личния ми тук обаче съм малко на границата. Казаха ми и в Бг и тук да съм на диета с нищо със захар и без въгфлехидрати. Аз си изследвах захарта един месец всеки ден след и преди хранене и видях кои храни ги толерирам и от кои я вдигам. За себе си разбрах че картофи и ориз може, както и грах, леща и малко боб. Всичко това обаче по малко. Захар не консумирам никаква. Пия кафето със стевия. Плодове може по един без грозде и банани. Хляб ям протеинов хляб. Той има само 7 гр въглехидрат на 100 гр. Захарта не бива да е повече от 7 след час и 6,5 след два часа. Това ми казаха тук. Все пак всеки е различен и някои например не толерират и картофи и ориз дори. Споко не е толкова сложно колкото изглежда. Не е и причина за секцио. Причина може да е ако бебето е голямо заради диабета, а не самия диабет. Свиква се с времето с диетата. Simple Smile

# 681
Уомън,благодаря за изчерпателния отговор.Ами утре ще се изследвам и ще видим какво ще ми покаже,страхувам се,че е ако го имам и чак сега го откривам ,може да е навредило на бебето ми.

# 682
  • София

Аз също даже никак не ядях сладко до преди няколко дни, така както ми се ядеше кисело и солено сега ми се яде сладко. Но странното е, че шоколад не баш, по скоро някакви плодови млека или мед, много ми се яде мед. Мога да ям мед с манджа даже Grinning

# 683
  • На север
Ами Деси това ще да е от бременността. Майка ми като е била бременна с мен е яла по една връзка репички от пазара до вкъщи всеки ден Grinning Скоро попаднах на коментар в една чуждестранна група във фб на бременна снимала кисели краставички омазани с Нутела и колко вкусно било... Grinning

# 684
  • София
хахахах тая ще да е луда да като мен, вкъщи сестра ми и моя мъж като ме гледат какви странни съчетания правя с храната и направо им идва да повърнат Grinning Grinning

# 685
Аз никога не съм яла такива странни комбинации. Иначе сладко ми се яде, но просто не купувам. От време на време ям само нещо

# 686
Сладко си ми се яде, всякакво, но най-вече сладолед. Но просто не ям Simple Smile

Morello, стискам палци всичко да е наред!

# 687
Момичета,благодаря!Ще пиша утре какво става.

# 688
Мамчета и аз имам един въпрос. Има ли някоя от вас с туптене в ухото,моето е  вечер като легна и само в едното все едно си чувам пулса. Като се завъртя на другата страна спира.. много страно от 3 дена го чувам.

# 689
И аз имам въпрос, от два часа съм със силни дразнене в гърлото и сополи. Пих още 1 биозин, защото знам че едната лекарка, при която хода даже по принцип предписва по две на ден... Та въпроса ми е какво друго да приемам за гърло и евентуално да прекъсна настинка...?
ММ въобще не иска и да се чуе да тръгна на морето такава една леко разболяваща се, а тази почивка я чакам от преди да знам, че съм бременна Sad

Общи условия

Активация на акаунт