КАНДИДАТСТВАНЕ СЛЕД 7 КЛАС С РИСУВАНЕ - част 3

• 72 514
  • 921
  •   1
Отговори
# 75
  • На края на вселената!
lkjh1, за това къде да учи детето е важно то самото какво иска, така че нека той сам си реши. Може да му вървят езиците, но ако друго му е на сърце, после ще съжалява, че не е опитал. Simple Smile
В това отношение моят дивак беше категоричен, че не иска нито езикова, нито математическа гимназия, даже не сме писали нито една такава в желанията.  Mr. Green

Миналата година, ние писахме езикови гимназии и СУ с интензивно език. Приеха я на първо класиране от МОН, но отказа, приеха я в по-добро училище на второ класиране. Карах я да я запишем там, за всеки случай, а ако я приемат в Приложното (мечтаното и единственото), ще изтегляме документи. Тя си скри свидетелството и каза, че си чака Приложното, ама бях на нокти.

# 76
  • София
Ние още не сме подали заявление към МОН.Чудим се на първо място Николай Райнов или 51 СОУ.И двете са ни далече.После евентуално НПГМД.Вие как ги подредихте?Много е труден избора, защото все пак после 5 години детето ще е в това училище.То не, че е сигурно и там за приема,защото се гледат резултатите от БЕЛ и МАТ все пак.

# 77
Ние още не сме подали заявление към МОН.Чудим се на първо място Николай Райнов или 51 СОУ.И двете са ни далече.После евентуално НПГМД.Вие как ги подредихте?Много е труден избора, защото все пак после 5 години детето ще е в това училище.То не, че е сигурно и там за приема,защото се гледат резултатите от БЕЛ и МАТ все пак.

И ние се чудим кое да е на първо място Николай Райнов или 51 СОУ.
От всичко, което прочетох, на мен ми харесва повече Николай Райнов, но 51-во ни е близо.
Както всички вие ме съветвате младежът да избере, не искам да му налагам такава подредба. И за да може да прецени сам, утре сутрин в 9ч. ще сме в Н. Райнов, за да го разгледаме. Уговорих се с тях вчера. 51-во си го знаем отдавна, макар че почти няма информация как протича обучението след 7клас.
Също и двете у-ща имат договор с НБУ за прием от втори курс, но Н. Райнов има договор за по-интересни за нас специалности - анимация и графичен дизайн + тези на 51-во, докато 51 - за интериорен дизайн, мода и пластични изкуства.
Иначе синът ми от средата на 6-ти клас говори за анимация. Но учителката му от курса по рисуване ни убеждава всякак, че за да стане добър аниматор, трябва първо да се научи мн. добре да рисува. По тази причина се оказахме кандидати и за художествената.

Последна редакция: чт, 21 юни 2018, 12:52 от lkjh1

# 78
... Миналата година, ние писахме езикови гимназии и СУ с интензивно език. Приеха я на първо класиране от МОН, но отказа, приеха я в по-добро училище на второ класиране. Карах я да я запишем там, за всеки случай, а ако я приемат в Приложното (мечтаното и единственото), ще изтегляме документи. Тя си скри свидетелството и каза, че си чака Приложното, ама бях на нокти.
Какъв стрес за вас като майка!!! За щастие всичко при вас се е развило според желанието й!

# 79
Момичета, от останалите училища  с рисуване, в които се кандидатства по общия ред, кои са най-предпочитаните от вас? Ще се радвам ако ми споделите по 2-3. Ние имаме с Мая подготвен вече някакъв шортлист, ама ми се иска да чуя и вашите мнения.
Здравейте , 51 училище има профил рисуване , и е на мнго добро ниво.Преди години там ни приеха на първо желание , и сега съжалявам , че не останахме там,а отидохме в НПГПФ.

# 80
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Моят син избра първо Райнов, след това 51, той по някаква причина не го харесва него, иначе би трябвало да му стигне балът и за първо класиране. Райнов ни е много далече и с доста неудобен транспорт, но май, поне за сега и двамата клоним към него. Той няма голям шанс за художествената (да не кажа абсолютно никакъв), така че изборът вероятно ще е между полиграфията с нещо с рисуване от 2-3 класиране, полиграфия (с БЕЛ) и училището по първо класиране към МОН. При нас този избор ще е труден.
На трето място по МОН избра НСУ София, тъй като това си е неговото училище. Самото училище не е лошо, но нямам никаква информация за подготовката им по рисуване и т.н. и освен това миналата година не се е сформирала паралелката с ИИ, малко са били кандидатите.

Зайче, направо ми скри шапката щерка ти! Браво на нея и е повече от чудесно, че е знаела какво иска и е отстоявала позицията си!  Hug

# 81
  • в гората
Oтговарям на въпроса по-горе за училищата. Кандидатства и в трите към МК, засега в двете с излязли резултати е под чертата, така че не мога да кажа кое предпочита:))) Общо взето съспенсът е на макс, той е с много нисък резултат по математика и просто се надявам на второ класиране да се разместят пластовете по най-добрия начин.... Колкото до уроците, той се готви от есента, при двама преподаватели, но има нещо, което явно ми е убягнало, за да се стигне до тук... Гледам ви, че коментирате по-горе второ класиране за фотографското... някой знае ли балът миналата година там до колко е паднал на второ и трето класиране (ако е имало такова)?

# 82
  • София

И ние се чудим кое да е на първо място Николай Райнов или 51 СОУ.
От всичко, което прочетох, на мен ми харесва повече Николай Райнов, но 51-во ни е близо.
Както всички вие ме съветвате младежът да избере, не искам да му налагам такава подредба. И за да може да прецени сам, утре сутрин в 9ч. ще сме в Н. Райнов, за да го разгледаме. Уговорих се с тях вчера. 51-во си го знаем отдавна, макар че почти няма информация как протича обучението след 7клас.
Също и двете у-ща имат договор с НБУ за прием от втори курс, но Н. Райнов има договор за по-интересни за нас специалности - анимация и графичен дизайн + тези на 51-во, докато 51 - за интериорен дизайн, мода и пластични изкуства.
Иначе синът ми от средата на 6-ти клас говори за анимация. Но учителката му от курса по рисуване ни убеждава всякак, че за да стане добър аниматор, трябва първо да се научи мн. добре да рисува. По тази причина се оказахме кандидати и за художествената.

Много полезна информация.На дъщеря ми голямото и желание е Анимация също.Така, че това определено води повече към Николай Райнов.Чудя се, дали може да дойдем и ние сутринта да го разгледаме като нямаме уговорка?Или да им се обадя и аз?

# 83
Мислех да предложа, който от вас иска да се присъедини. Едва ли е необходимо да  се уговаряте и вие.
Ще се радвам да се запознаем. А и ще се допълваме във въпросите към тях Simple Smile

# 84
  • sofia
MardiGras, дано се наредят нещата!
До колкото знам няма трето класиране. Ако останат незаписали се след второто почват да звънят на следващите по резултат.
Моят е много зле по математика. Миналата година на НВО-то изкара 26 точки, ама през годината изобщо не се беше готвил по мат. Сега е вързал тройка за годината (може би Sweat Smile), ама това решаване на задачи е мръсна дума.

# 85
  • София
Мислех да предложа, който от вас иска да се присъедини. Едва ли е необходимо да  се уговаряте и вие.
Ще се радвам да се запознаем. А и ще се допълваме във въпросите към тях Simple Smile
Аз бих искала, но още не знам утре как ще сме сутринта.Ще ти пиша на лични, ако решим да дойдем.

# 86
Малко статистика за резултатите от фотографското:

Най-ниските оценки са добър 3,75 - 6 бр.
Пълен отличен 6,00 - 5 бр.

# 87
  • Sofia
Благодаря ти, но са 348 общо!

Линкът с резултатите на децата:

http://www.npgpf.bg/userfiles/NPGPF_RISUVANE_rezultati_2018-2019www(1).pdf

# 88
Аз бих искала, но още не знам утре как ще сме сутринта.Ще ти пиша на лични, ако решим да дойдем.
[/quote

Ако сте решили да ходите до училището утре сутринта 8 клас имат часове по графичен дизайн ....ако Ви пуснат може да видите с какво се занимават по този предмет.

# 89
[/quote
Ако сте решили да ходите до училището утре сутринта 8 клас имат часове по графичен дизайн ....ако Ви пуснат може да видите с какво се занимават по този предмет.
Казаха ми, че най-ранната възможност за посещение е 9ч. Но наистина би било много интересно да се види как протича такъв час. Ако биха разрешили, бих оставила синът ми да изкара няколко часа с някой 8-ми клас.

Общи условия

Активация на акаунт