Парите в семейството

• 30 909
  • 577
  •   1
Отговори
# 405
Повече от теб. Повече от себе си, може би, преди 10 години.

Но не и повече от 26 годишният без деца и жена, който му диша във врата.

# 406
Дали едно дете ще е здраво с имунитет, не зависи по никакъв начин от кърменето, всичко е генетично заложено.
Не. Изключително погрешен начин на разсъждаване и правене на изводи. Имунитетът зависи от множество фактори, един от които са гените. Тези фактори имат изключително сложни и податливи на външни влияния връзки, поради което всякакви опити за линейното им моделиране могат да се определят като нещо средно между елементарна глупост и смехотворно невежество.

# 407
Дали едно дете ще е здраво с имунитет, не зависи по никакъв начин от кърменето, всичко е генетично заложено.
Не. Изключително погрешен начин на разсъждаване и правене на изводи. Имунитетът зависи от множество фактори, един от които са гените. Тези фактори имат изключително сложни и податливи на външни влияния връзки, поради което всякакви опити за линейното им моделиране могат да се определят като нещо средно между елементарна глупост и смехотворно невежество.
Чак се чудя как съм оцеляла с това мое невежество. Да се чуди човек, че на всичкото отгоре съм и успяла с тази моя елементарна глупост.

# 408
Чак се чудя как съм оцеляла с това мое невежество. Да се чуди човек, че на всичкото отгоре съм и успяла с тази моя елементарна глупост.

Успяла? Нали нямаш деца още?! В какво си успяла?  Thinking

# 409
  • София
Дали едно дете ще е здраво с имунитет, не зависи по никакъв начин от кърменето, всичко е генетично заложено. А и да не забравяме, че за качествената кърма трябва здравословна диета с определени храни. Със съвременното ГМО- производство, хормони в месото, пестициди по растенията, кърмата въобще не е полезна, като добавим и факта, че се предават и алергии.

Защо всичките ти безумни твърдения са насочени единствено към обслужване на собствените ти интереси? newsm78

# 410
Дали едно дете ще е здраво с имунитет, не зависи по никакъв начин от кърменето, всичко е генетично заложено. А и да не забравяме, че за качествената кърма трябва здравословна диета с определени храни. Със съвременното ГМО- производство, хормони в месото, пестициди по растенията, кърмата въобще не е полезна, като добавим и факта, че се предават и алергии.

Защо всичките ти безумни твърдения са насочени единствено към обслужване на собствените ти интереси? newsm78

Защото така ми харесва и така ми е удобно. Не съм мъченица и не смятам да се превръщам в такава. Аз съм бохем, обичам да се наслаждавам на живота, защото е прекалено кратък за излишни нерви и т.н, а и мога да си създам някоя бръчка.

# 411
а и мога да си създам някоя бръчка.
Пък и някоя стрия, ако сбъркаш, че забременееш. Жалко, че още не са измислили изкуствените утроби, много добре щеше да ти пасне една на лайфстайла. Иначе останалото горе-долу се натаманява с АМ и гувернантки. При добра организия може да извадиш късмета хич и да не се засичаш с отрочето си. Тъй де, да не си от 18-век?

Почти съм сигурна, че просто се бъзикаш с мамите тук и ни гледаш сеира. Ако всичките глупости, които пишеш, са верни, значи си психично болна със социопатичен уклон.

Последна редакция: нд, 24 юни 2018, 12:07 от Анонимен

# 412
Много жалко, ако смятате, че успехът се изразява във възпроизводството. По тази логика всяка циганка с 5-6 деца е направо мега преуспяла. Успехът има различни измерения. Да не забравяме, че ина още 7.5мрд. души на този свят и никой не трябва да се смята за специален, освен ако не е взел Нобелова награда в дадена сфера или пък е открил лекарство за нелечима болест.

В темата се говори за майчинство; не ми говори глупости.

Според мен ще се види колко си успяла след 15-20 години.  Stop Засега по-тихо.

# 413
  • София
Много жалко, ако смятате, че успехът се изразява във възпроизводството. По тази логика всяка циганка с 5-6 деца е направо мега преуспяла. Успехът има различни измерения. Да не забравяме, че има още 7.5мрд. души на този свят и никой не трябва да се смята за специален, освен ако не е взел Нобелова награда в дадена сфера или пък е открил лекарство за нелечима болест.

А, нещо почна да се застраховаш!? newsm78

Да успееш професионално е точно това- да създадеш нещо много полезно за другите, съвсем елементарно казано.
А, ти твърдиш, че си успяла жена, ама явно, камбанарийката ти е доволно ниска....... Mr. Green

# 414
 Да не забравяме, че има още 7.5мрд. души на този свят и никой не трябва да се смята за специален, освен ако не е взел Нобелова награда в дадена сфера или пък е открил лекарство за нелечима болест.
[/quote]

Точно това е и моето мнение по въпросите с кърменето, стоенето вкъщи и многократните пелени.
Обаче има един феномен, които искрено ми е неприятен и това е носенето на бебето във всякакви цедилки, опс. слинг,шал, кенгуру и прочие разновидности. Вярно, не съм от най-отдадените майки, но все пак имам сърце и като видя майка с новородено сложено в такова нещо и все си представям как това нещо се отвързва или къса и бебето пада на земята и получава черепно-мозъчна травма. Това предизвиква паник-атака в мен и се обръщам на другата страна. Аз съм конформист по душа и няма сила, която да ме накара, да споделя тревогите си с въпросната майка. Направо ме е страх от отровата, с която ще ме наплюе, бг мама ми го докара този страх.  За справка ако видя майка да се кара и дори да удари шамар на детето си не се разстройвам така.

# 415
А, ти си била успяла? Ето това е новина. За оцеляването, да за чудене си е.

# 416
Кристина, и аз ги слушах тези глупости на търкалета. Не само, че нямах кърма, но и синът ми се роди в осмия месец, без инстинкт за сукане. Спеше буквално до смърт, трябваше да го будя на всеки 3 часа и да следя да погълне едиси колко мл мляко, ама не с шише, от гърда. Нищо, че няма, нищо, че отнема половин час храненето .. И така 3 месеца.
Само че аз не знаех, че са глупости. И го правех. И сработи.
Понякога разни хора знаят повече от нас за разни неща.. Теоретично, разбира се.

Аз бебето си гладно не бих държала, нито бих го хранила с мляко от кашу и лимец. Вече има дори смъртни случай на деца, които са имали късмета да попадната на такъв тип родители. При мен нещата трябва да са лесни: има кърма,кърмиш, нямаш кърма, купуваш формула.
Когато детето проговори: иска мляко, давам мляко, иска супа, давам супа, иска пица, давам пица. Знам, че живота е достатъчно крехък и кратък, да си го усложнявам излишно.

# 417
Кърменето и гледането на дете до 2 години не значи стоене вкъщи цял живот и многократни пелени (това пък защо). Какъв лимец, какво кашу? Много са ми странни тия взаимовръзки. А че даваш пица на детето всеки път, когато си поиска, това си е на твоя отговорност. На някои деца може, на други, които са предразположени към запек или напълняване - си е чиста безотговорност. Кърмата наистина се стимулира, ако опитваш да кърмиш достатъчно упорито. Личен и много успешен, улесняващ и икономически изгоден опит.
Статистиката за скъсани слингове и ЧМТ на бебета в тая връзка ми е много любопитно да я видя. Аз съм ползвала хубав слинг с второто си бебе, защото иначе беше невъзможно да свърша каквото и да е вкъщи, а пък навън често му писваше в количката и алтернативата беше да оглася улицата с гръмогласни крясъци. Ами почти не се усеща товар, чавето си стои кротко вътре и му е съвсем удобно, както и на майката. То са поне 5 каишки, с които се закопчава, трябва да е зверски малшанс да се скъсат всичките едновременно.

Много ми е странна тая нагласа на майките, че грижите за бебето им са някаква велика жертва. Дали им се посочва този факт и на по-късна възраст?

Последна редакция: нд, 24 юни 2018, 12:35 от Анонимен

# 418
Моите деца са слаби и не ги ограничавам в яденето.
Иначе статистика не чета, просто го гледам това нещо слинг и ми се струва страшно, да не се спънеш или да не се откъсне. Никога не съм имала и ми е неприятно да гледам бебета в такова нещо. Все ми се струва, че ще се задуши. Такова ми е вътрешното убеждение, а не твърдя, че съм права.
Никога, ама никога не бих оставила гладно бебето си в очакване на кърмата. Никога, не бих оставила детето си гладно, само и само да прояде броколи с елда и сьомга.
Въобще не считам, че съм се жертвала за децата си, защото я намеря някоя баба да ги погледа, отивам на маникюр, през пет дни от седмицата съм на тръстиката, където се разтоварвам максимално от уикенда, а през уикенда правя каквото искат децата, само и само да са доволни. Не съм по жертвите аз. Егоист съм и така възпитавам и децата си.

# 419
В темата се говори за майчинство; не ми говори глупости.

Според мен ще се види колко си успяла след 15-20 години.  Stop Засега по-тихо.
Тц, в темата се говори за пари.
За майчинството заприказваха от нищото и реално последните страници са само спам, нямащ нищо общо с темата.

Общи условия

Активация на акаунт