Парите в семейството

• 30 926
  • 577
  •   1
Отговори
# 375
Сега понеже аз не съм кърмила нито ден, ще си простя, че се върнах на тръстиката и не си гледах децата 3 - 5 -7 -14 или там каквато е нормата.
Най-хубавото на повече от едно деца, е че можеш да видиш отглеждането на дете, през различни гледни точки, защото колкото деца, толкова и методи за отглеждането им, и съответно да си простиш всички грешки, които си направил, волно или неволно.
Аз с ръка на сърцето мога да кажа, че съвременните майки са супер отдадени на децата си и натискът от обществото върху тях и многократно по-силен, отколкото е бил допреди няколко години.
Колкото повече се вдига стандартът на живота в България, толкова изискванията към майките стават по-свирепи. Направо майка да не си. Все не си достатъчно добра и отдадена.

# 376
Америка, но тук все още не подозираме за съществуването му - кажи. Трябва ми бизнес идея. Ще се споразумеем за процент от печалбата Wink

Имаме 5-10 идеи с мъжа ми, редовно.
Има още накъде да се развива пазарът на привързано родителство обаче, в България, още многооооо мегдан.
Най-малкото, с кърменето нишата не е разработена напълно, например бижута от кърма. Май само за една съм чувала да прави, в София.
Аааа това не мога да го повярвам. Явно съм доста изостанала с модата. Гледах в един форум как разискваха темата за свободното кървене и едновременното кърмене, докато практикуваш йога.

# 377
  • София
Да не ти разказвам тогава за сапуна от кърма... JoyStuck Out Tongue Winking Eye

# 378
Да не ти разказвам тогава за сапуна от кърма... JoyStuck Out Tongue Winking Eye
Дори не ми е хрумвало, че има толкова болни мозъци. Ей сега прочетох. Вярно, много съм изостанала. Най-много ми е хрумвало за кърма в кафето...
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Breast_milk_jewelry

# 379
А да, сапун! Кърма, кокосово масло и розова вода, горе долу еднакви части. Не е като да не съм чела блогове в дългите нощи на кърмене на поискване. Както и не работех и имах свободно време бол, бая глупости прочетох.

# 380
Честно с това кърмене направо ми се струва свръхестествено някак, божествено начало. Вярно нямам личен опит, но се радвам, че никога повече няма да съм първескиня, която не може да кърми, защото няма кърма, и да слуша, как няма жена която не може да кърми и как това е най-доброто за бебето и още и още глупости на търкалета, дето заедно със следродилната депресия, те потискат още повече. И всичкото това примесено с: защото си егоист и защо въобще го роди това бебе. 

# 381
# 382
Честно с това кърмене направо ми се струва свръхестествено някак, божествено начало. Вярно нямам личен опит, но се радвам, че никога повече няма да съм първескиня, която не може да кърми, защото няма кърма, и да слуша, как няма жена която не може да кърми и как това е най-доброто за бебето и още и още глупости на търкалета, дето заедно със следродилната депресия, те потискат още повече. И всичкото това примесено с: защото си егоист и защо въобще го роди това бебе. 
Дали едно дете ще е здраво с имунитет, не зависи по никакъв начин от кърменето, всичко е генетично заложено. А и да не забравяме, че за качествената кърма трябва здравословна диета с определени храни. Със съвременното ГМО- производство, хормони в месото, пестициди по растенията, кърмата въобще не е полезна, като добавим и факта, че се предават и алергии.

# 383
  • София
...
Просто ми е интересно. В реалността, такива изцепки като във форума, не познавам, а познавам много прекрасни майки в България.
Защото преекспонираш и никой не говори в темата за такива изцепки.

Единствената изцепка е версията на CheerUp.

# 384
Извинете за въпроса : Къде е кърмата в тези бижута?

# 385
Кристина, и аз ги слушах тези глупости на търкалета. Не само, че нямах кърма, но и синът ми се роди в осмия месец, без инстинкт за сукане. Спеше буквално до смърт, трябваше да го будя на всеки 3 часа и да следя да погълне едиси колко мл мляко, ама не с шише, от гърда. Нищо, че няма, нищо, че отнема половин час храненето .. И така 3 месеца.
Само че аз не знаех, че са глупости. И го правех. И сработи.
Понякога разни хора знаят повече от нас за разни неща.. Теоретично, разбира се.

# 386
O, стигнало се е до кърменето.

Аз пък ще кажа, че има едно нещо, което е трудно на таткото, да не кажа противопоказано - бездънната монотонност и скука на гледането на малко дете. То на мен са ми досадни, какво да говорим за типичната мъжкарска активност и мерак да се прави нещо по-физическо, по-агресивно, по-интересно и вълнуващо...абе да се търсят постижения, не да стоиш и да чакаш. А работата на майката е точно това - 99% чакане, изчакване, адаптиране, понасяне, търпение, търпение, търпение и още от същото.

Но сега, ако сте си взели от по-новите модели мъже, те са малко фенимизирани, съзнанието им е друго, така че един хубав soyboy си е направо като маминка.

# 387
А да, то щото на майката тая монотоност и докарва ново ниво непозната наслада.

Гледам, наясно си с разни субкултури повече от мен. Що ще рече сойбой?

# 388
Не, не докарва - но си представям какво би било за мъж с мъжкото му нетърпение. При жените има хормони и умиление, преболедуваш ги, но в първите 3 години си има променено съзнание и досадата не се усеща толкова. Всичко ти е брилянтно и окъпано в блажена светлина.

Докато за бащата няма такива хормонални изменения. Всичко е на интелектуално ниво. И вече при някои темпераменти може да е доста трудно да замени майката. Да помогне - да, но да остане 100% с детето, да се откаже от постижения и да си сложи спирачки на хъса - по-трудничко.

# 389
Да помогне - да, но да остане 100% с детето, да се откаже от постижения и да си сложи спирачки на хъса - по-трудничко.

Това освен в Швеция, да не би вече и в България да се случва, че така те притеснява? Къде, в Пловдив ли е масово?

Познавам точно 0 такива, в България, а камо ли в САЩ. Или и те са вече епидемия опасност поради която да се борим теоретично?

Общи условия

Активация на акаунт