Парите в семейството

• 30 963
  • 577
  •   1
Отговори
# 330
Защото освен спартанци са и садо-мазо. Мацката садистично върти камшика и налага своя режим и правила, докато мазохистично се мъчи с малката ревяща гад.

# 331
Също колкото това, която и майка да твърди, че от момента на раждането вече категоричен определящ на всички нови правила е бебето. Направо, измисля нова вселена.
Ми то точно така се получава. Не случайно семейните двойки с деца постепенно губят допирни точки с неангажираните си прятели, защото си говорят на различни езици. Просто изникват съвсем други задачи за решаване и други преживявания (включително радости), които не значат нищо за хората без деца. И обратното, хората без деца се чудят на акъла на одетените как малките изчадия им се пречкат да си живиеят безгрижно като преди. А като затрака биологичният часовник, срещите с децата на приятелски семейства стават направо болезнени.

# 332
От теб чакам да покажеш там каквото каза, че си чела, за уникалната биологична функция на пулса на майката ... и то най-сериозно и без грам ирония. Може нещо ново да съм изпуснала.

# 333
Ами щом съпругът ти е по-краен от теб, продължавам да не схващам защо ще си причинявате това неудобство с децата?
Причините са комплексни. Защото се обичаме, искаме и можем да си го позволим, а и детето е следващ етап в развитието на дадена връзка. Постигнали сме всичко, което искаме и ще завършим напълно нашето семейство.  Егоистичен мотив с цел продължаване на рода, предаване на гени и благосъстояние. Природата на човек е такава. Искам да създам и възпитам човек с цел в живота, а не обикновен консуматор.

# 334
Аз в твоите мотиви не видях да фигурира мнението на детето по никой въпрос. Явно не се и предвижда.
Не ми се струва обаче да сте подготвени за варианта детето да не се вмести в идеалния план, като ви наруши всичките установени навици и приоритети.

# 335
Тука май всеки говори, представяйки си негови неща за напасване и ненапасване.

Примерно за мен е дразнещо следното напасване от страна на родителите: ходи се на гости, но в един момент детето (3-4-5 години) се размрънква, че му е скучно и иска да си ходят. И си тръгват. За мен това е лиготия.

Пример за напасване от страна на бебето: родителите са запалени планинари. Ражда се бебето и нито им е пречка да си ходят заедно на преходи, нито да си хванат самолета и да пътуват до Азия, да речем, нито нещо друго. Не са спрели да правят, каквото им харесва, само защото вече имат бебе. Възхищавам се на такива хора. Такива като тях ще успеят да залъжат детето от по-горе. То дори няма да стигне до там да мрънка, а най-вероятно само ще намери с какво да се занимава. Защото не е разлигавено. Познавам такова семейство и направо им завиждам да подхода, който имат към детето.

За съжаление, познавайки се, аз ще съм майка-орлица с център на Вселената - Златното яйце. От тези майки, които най-ненавиждам. Ще измрънка, и аз ще угодя. Ще поиска да си тръгнем, и ще си тръгнем. Моите потребности ще бъдат игнорирани, потребностите на мъжа ми ще бъдат игнорирани. Може да искаме да останем още малко на гости - но не може, на детето му писна. От сега се ужасявам от себе си Confounded

# 336
Защото можете да си го позволите. Ето това е мотив да имаш дете. Но предвид високите ви доходи, по-добре да си купите маймуна. И нея можете да си позволите, а същевременно може да се окаже по-податлива на дресура от човешкото същество.

# 337
Скрит текст:
Тука май всеки говори, представяйки си негови неща за напасване и ненапасване.

Примерно за мен е дразнещо следното напасване от страна на родителите: ходи се на гости, но в един момент детето (3-4-5 години) се размрънква, че му е скучно и иска да си ходят. И си тръгват. За мен това е лиготия.

Пример за напасване от страна на бебето: родителите са запалени планинари. Ражда се бебето и нито им е пречка да си ходят заедно на преходи, нито да си хванат самолета и да пътуват до Азия, да речем, нито нещо друго. Не са спрели да правят, каквото им харесва, само защото вече имат бебе. Възхищавам се на такива хора. Такива като тях ще успеят да залъжат детето от по-горе. То дори няма да стигне до там да мрънка, а най-вероятно само ще намери с какво да се занимава. Защото не е разлигавено. Познавам такова семейство и направо им завиждам да подхода, който имат към детето.

За съжаление, познавайки се, аз ще съм майка-орлица с център на Вселената - Златното яйце. От тези майки, които най-ненавиждам. Ще измрънка, и аз ще угодя. Ще поиска да си тръгнем, и ще си тръгнем. Моите потребности ще бъдат игнорирани, потребностите на мъжа ми ще бъдат игнорирани. Може да искаме да останем още малко на гости - но не може, на детето му писна. От сега се ужасявам от себе си Confounded

Още една теоретичка.
Има деца и деца. Някои се дресират сравнително лесно. Други ни се водят, ни се карат. Съжителството с децата винаги е някакъв компромис, но пък цената си струва - ако имаш сетива да я оцениш.
А има неща, които детето просто е в правото си да изисква и не е виновно, че протестира, като не му се дават.  Или пък като го принуждават на несвойствени неща. Едно от тях е да бъде задължено да стои като кукличка и да краси дивана с часове, докато родителите му си правят кефа за възрастни. Това родителите на деца много добре го знаят и затова гледат да ходят с детето си на гости там, където има други деца.

# 338
Защото можете да си го позволите. Ето това е мотив да имаш дете. Но предвид високите ви доходи, по-добре да си купите маймуна. И нея можете да си позволите, а същевременно може да се окаже по-податлива на дресура от човешкото същество.
Написах, че причините са комплексни.Никога няма само една-единствена. Никой не говори за дресура. Преекспонираш нещата. Това, че детето трябва да се съобразява с родителите си е напълно нормално, иначе ще настъпи анархия. Всеки се съобразява с някого. Гледам на семейството като на една малка държава. Всеки има своята роля и за да функционира добре трябва да има работещи закони, защото ще настъпи разпад. Историята го е доказала Simple Smile

# 339
Разбира се, че детето трябва да се съобразява с родителите си. Но бих искала да видя едно съобразяващо се новородено. Някак несъобразителни ми се струват. Thinking

# 340
Хайде, ако обичаш без квалификации! Това, че нямам деца, не значи, че не мога да изразя мнение. А то е че, теоретичка или не, родители, които угаждат за всичко на детето, ме ужасяват. Точка

# 341
Ами щом съпругът ти е по-краен от теб, продължавам да не схващам защо ще си причинявате това неудобство с децата?
Причините са комплексни. Защото се обичаме, искаме и можем да си го позволим, а и детето е следващ етап в развитието на дадена връзка. Постигнали сме всичко, което искаме и ще завършим напълно нашето семейство.  Егоистичен мотив с цел продължаване на рода, предаване на гени и благосъстояние. Природата на човек е такава. Искам да създам и възпитам човек с цел в живота, а не обикновен консуматор.

Извинявай, ако си писала, но сигурно съм пропуснала - вие имате ли деца или мислите за деца?

# 342
родители, които угаждат за всичко на детето, ме ужасяват. Точка
Някой в темата в твърдял, че на детето трябва да се угажда за всичко?

# 343

Извинявай, ако си писала, но сигурно съм пропуснала - вие имате ли деца или мислите за деца?
Планираме да имаме в близката година ( ако така ни е писано). В момента подготвяме обстановката.

# 344
Подготвяйки обстановката, да не забравиш намордник и каишка. Камшикът е по дефолт.

Общи условия

Активация на акаунт