Парите в семейството

• 30 912
  • 577
  •   1
Отговори
# 450
Та къде, казваш, че си направила тази кариера, Сирен?

Ще се радвам да прочета въпросните ти публикации ("журналистика, ама истинска") - нямам проблеми за езиците, ползвам няколко.

# 451
A, за такъв "успех" ли говорим...ми да, за такъв може и с деца. Та просто критериите са ти нисички. Това си е просто стандартна работа.
Хубавото е, че има хора, които е чувстват удовлетворени и щастливи по такива нисички критерии. Лошото е, че много от тези с високите критерии не покриват дори нисичките такива, а междувременно са сдухани от живота, който водят.

# 452
Ми това е де, да стигнеш до високите и интересни нива, иначе защо ще драпаш и ще се занимаваш. Кое му е смешното - точно това си е "кариера", с която да се хвалиш, защото е по-рядко постижение. Другото е по-обичайно. Нищо смешно няма в моята версия, точно така си е.

Кариера е от мияч да станеш шеф на кухнята и да гониш собствено ТВ шоу.

Журналистите пътуват, това е факт. Съчетаване на пътувания, особено неочаквани, с деца, е трудно. Никаква кал и блато, всичко си е точно.

# 453
  • София
Скрит текст:
Къде говоря за космонавти? Дадох конкретен пример за копирайтъри/писане за пари срещу кариерно писане и журналистика, ама истинска.

Едното е възможно, макар и не тривиално, дори с деца. Второто активно се "бие" с имането на деца.

Имам си добра представа, защото съм пробвала лично и двата варианта. След децата - нямаше ги тия години с наистина "не се спирам".

Та така, говоря си само за личния опит. Никакви космонавти. Както винаги, всичко е проверено и давам примери. Който иска - ще разбере, който има хоби да се заяжда - ще го прави всякак.

Хубаво е, че си уточнила, че разсъжденията ти се базират само на личния ти опит. Приеми, че други хора имат друг опит или други наблюдения. Както и, че за някои да постигнат едно определено нещо означава да му се посветят денонощно и да се трудят къртовски, а за други същото нещо може да става лесно и без особени усилия.

Цитат
Журналистите пътуват, това е факт. Съчетаване на пътувания, особено неочаквани, с деца, е трудно. Никаква кал и блато, всичко си е точно.

Виждам, че си теоретик. Съвсем малко журналисти в България пътуват и то не непрекъснато. И това ти го казвам от съвсем сериозен личен опит и от лични наблюдения също.

# 454
Сирено, в този форум има хора, на които децата не им пречат на журналистиката. Твоят кофти опит си е твой - това са твоите възможности, няма как да ги надскочиш и не са виновни децата. Другите имат друг капацитет.

# 455
  • София
Ми това е де, да стигнеш до високите и интересни нива, иначе защо ще драпаш и ще се занимаваш.

Ама не спираш да ме разсмиваш днес, ще си съсипя цялата кариера, щото не мога да се отлепя от тази тема Joy
Викаш, не стигнеш ли до Гордън Рамзи, що ти е изобщо да се пънеш, стой си там мияч на чинии Joy

Сиренче, Сиренче, не че нещо, но фактът, че никога не се с налагало сама да се грижиш за прехраната си, е модулирал съзнанието по начин, който за онези от нас, които го правят, е една огромна смешка Simple Smile

# 456
  • Наблизо
Ми това е де, да стигнеш до високите и интересни нива, иначе защо ще драпаш и ще се занимаваш.

Ама не спираш да ме разсмиваш днес, ще си съсипя цялата кариера, щото не мога да се отлепя от тази тема Joy
Викаш, не стигнеш ли до Гордън Рамзи, що ти е изобщо да се пънеш, стой си там мияч на чинии Joy

Сиренче, Сиренче, не че нещо, но фактът, че никога не се с налагало сама да се грижиш за прехраната си, е модулирал съзнанието по начин, който за онези от нас, които го правят, е една огромна смешка Simple Smile
Да и *щом аз не мога и другите не могат*.Тази горчивина,че нищо дефакто не е постигнала професионално и затова и няма къде да се върне на работа явно много ѝ тежи и децата все едно са ти виновни.Някъде четох,че Сирената щяла да става уеб дизайнер,за да взима големи пари със супер лесна работа,която се науюавала за 3 месеца.
После защо са ѝ такива разсъжденията относно женските кариери.

# 457
  • София

Та така, имам и деца, знам как се отразяват, така че говоря съвсем информирано. Който иска, ще разбере, който не - ще се заяжда, както винаги. Не ми пречи.

Говориш отбранително и извинително, задето нищо не правиш, независимо че и помощница ти е осигурил провайдъра.
Не разбираш ли, че никой не те напада, задето си гледаш децата вкъщи, а забавляваш публиката с опитите си да извиниш нищонеправенето си с невъзможност и уж прекалено високи цели?

Ще признаеш ли за кариера тази на цигуларката Мила Георгиева, която има 3 деца, като тебе?

# 458
  • Наблизо

Ще признаеш ли за кариера тази на цигуларката Мила Георгиева, която има 3 деца, като тебе?

Сигурно тя не е повтаряла ''не може и не става,защото имам 3 деца''.

# 459
  • София /Абсурдистан
Давам нагледен пример за кариера. Моя позната - млада жена на възраст около 30, вече е на много висок пост в банка, наложи се да извика професионална детегледачка за 3-месечното си бебе. Банката не толерира отсъствие по майчнство повече от 3 месеца и ще намери начин да я уволни, въпреки че законът я пази, от нея го знам.  Родителите и са далече и са млади, не могат да помагат, те самите работят. Жената не желае да живее с бащата на детето си по нейни си причини. Дори не му е казала, че имат дете и не се вижда вече с него, живее като самотна майка, пак по нейни си причини, тя си знае. Тя не искаше да се връща на работа, но и е струвало много да стигне по стълбичката до този пост и се е скъсала от работа, а и предстои още развитие и към по-високи постове. Някога, още като студентка е започнала като касиерка в същата банка. Пътува често, обучава хора, посещава и води семинари. Няма време да се обърне и както сама казва "не принадлежи на себе си". А сега работи и за двама. Пари не и липсват, печели много, като тук не е само заплата, а и дивиденти и някакви финансови операции, тя си знае. Но работата на много хора зависи от нея и постоянно я търсят, телефона и е подпален направо. Тя искаше да е при детето си поне годинка, но се е наложило да избира и уж някак балансира между майчинството и кариерата. Детегледачката е супер добре платена и всички разходи са и поети, но и тя не принадлежи на себе си, живее в дома на жената. В случая детегледачката прави пари, а майката - кариера.

# 460
  • Пловдив
Човек като чете темата остава с впечатление ,че е едва ли не срамно една  жена да стои вкъщи 3 години и да си гледа децата и домакинството.
А е нормално жената да издържа семейството ,а мъжа да седи вкъщи и да гледа деца.

Явно кадърните мъже са рядкост вече....
Не, дори обратното. Човек като чете темата, и остава с впечатление, че двете, трите или колкото са там задръстени госпожи, според които само техният модел на стоене вкъщи до три години на детето е правилният, са упълномощени говорители на всички деца, в това число твоите и моите, и от самите тях с убеденост знаят, че те се чувстват мегазле, ако мама не е 24 часа с тях.
Нямам предвид теб, те си знаят кои са.
Дружно изядоха с парцалите потребителката, която защитава обратната на тяхната крайна позиция и дори според мен не стига до техните висоти.

------
Е, не - пак Сирената и високите ѝ критерии vs. нашите смешни такива. То можеше да се очаква, де.

Последна редакция: пн, 25 юни 2018, 12:43 от Магдена

# 461
Както на Елена Йончева ли не й пречат децата на кариерата?

Разбира се, че журналистите пътуват. Другото е някакви писачи тип bradva.bg.

Не знам Мила Георгиева как си е гледала децата. Нейното Е кариера, да. Предполагам, че не може да остави часовете репетиции всеки ден, за да е във върхова форма, за да играе с кубчета на пода с децата.

# 462
Човек като чете темата остава с впечатление ,че е едва ли не срамно една  жена да стои вкъщи 3 години и да си гледа децата и домакинството.
А е нормално жената да издържа семейството ,а мъжа да седи вкъщи и да гледа деца.

Явно кадърните мъже са рядкост вече....
Не, дори обратното. Човек като чете темата, и остава с впечатление, че двете, трите или колкото са там задръстени госпожи, според които само техният модел на стоене вкъщи до три години на детето е правилният, са упълномощени говорители на всички деца, в това число твоите и моите, и от самите тях с убеденост знаят, че те се чувстват мегазле, ако мама не е 24 часа с тях.
Нямам предвид теб, те си знаят кои са.
Дружно изядоха с парцалите потребителката, която защитава обратната на тяхната крайна позиция и дори според мен не стига до техните висоти.

------
Е, не - пак Сирената и високите ѝ критерии vs. нашите смешни такива. То можеше да се очаква, де.
Стигнах до заключението, че ако в този форум не кърмиш, работиш, стремиш се към кариера или пък развиваш собствен бизнес и искаш децата ти да са независими от ранна детска възраст, на 100% означава, че си лоша-неспособна майка, ако нямаш деца- по-добре да не ставаш майка и едва ли не имаш психичен проблем, защото искаш да се развиваш в дадена насока, защото може да си позволиш някой друг да обслужва биологичните нужди на наследниците Simple Smile. За мен няма значение дали детето ще бъде нахранено от мама, татко, баба или трети човек и дали памперсът ще бъде сменен от някой друг. За мен е важно родителите да участва с личен пример в ОСЪЗНАТИЯ живот на детето.  Важно е да осигуря разнообразно и безгрижно детство, добро образование, пътувания, нови места, емоции, спомени и да възпитам достойно хора, а не обикновени консуматори. А стоенето вкъщи не е за мен. Прибирам се вкъщи само да спя, не защото ми се налага, а защото така искам Simple Smile

# 463
Не, нямаме чак такива екстремни виждания. Просто трябва да се замислиш дали супер-активната кариера (в момента) е съвместима с деца и ако не е, може би е по-нормално да отложиш децата. Всеки сам си решава де. Само да кажа, че на новороденото не му пука особено какъв личен пример за work ethic даваш.

Искаш да кажеш, че докато е неосъзнато, може да го оставиш и на дойка на село - и все тая? Как точно е независимо дете в ранна възраст? Само ще си сготви ли, ще се закара с колата ли?

# 464
  • София
Както на Елена Йончева ли не й пречат децата на кариерата?

Разбира се, че журналистите пътуват. Другото е някакви писачи тип bradva.bg.

90% от журналистите не пътуват редовно. Имаш романтична представа за тази професия, която е далече от реалността.

Общи условия

Активация на акаунт