От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 17

• 54 328
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
Аз още си чакам пратките от курс 492 на ggbg. Голямо бавене. Утре детето има РД и част от подаръците няма да си ги получи.
Аз чакам от 13 и 14 Ноември
И още чакам.

# 466
  • София
раздават го вече немския курс на габиели.

# 467
Аз използвам Габко, общо взето съм доволна. Цените са 2.20 от УК, и 3.40 от ДЕ, сега видях, че са уточнили, че това е без ДДС.
Не пише откога се прилага правилото, а до преди два курса не беше така. Направих писмено запитване до тях, като им предложих да уведомят клиентите си с имейл за промяната, намирам го за нормално.
Направо настръхвам, като знам какви огромни пратки с подаръци за Коледа и рождени дни пътуват към мен.

# 468
За Варна кой ще препоръчате освен Габиели?
Искам да поръчам един колан , обаче дават за доставка между 5-12.12.
Кой превозвач ще има курс след 12.12 ?

--- Избрах доставки англия,
дано всичко е наред.

Последна редакция: вт, 04 дек 2018, 14:13 от alethea

# 469
Скрит текст:
Аз използвам Габко, общо взето съм доволна. Цените са 2.20 от УК, и 3.40 от ДЕ, сега видях, че са уточнили, че това е без ДДС. Не пише откога се прилага правилото, а до преди два курса не беше така. Направих писмено запитване до тях, като им предложих да уведомят клиентите си с имейл за промяната, намирам го за нормално.
Цитирам себе си, за да кажа, че получих отговор от Габко - заплащането на ДДС е само в случаите, когато искам фактура.
Извинявам се, ако съм досадила.

# 470
Joy Joy Joy Умници. ДДС плащат само ако издават фактури ли? Това пише ли го на сайта им? Интересно какво ли биха казали от НАП по този въпрос.

# 471
Естествено, че не го пише на сайта😁

# 472
Аз бих препратила тази кореспонденция до НАП. Най-малкото всички търговци са длъжни да обявяват цените си с ДДС.
А не съм сигурна и дали изобщо за транспортни услуги като тази се дължи ДДС.
Цигански номера....

# 473
От ГГБГ - 492 ми го дава "пътува".
В Англия всички пратки до към 30.11.2018 ми се виждаха отразени.
Само, че в профила ми виждам 492, 494 курсове пътуващи общо 7 пратки, а реално по такинг номера от Амазон (малко си напазарувах повече боклуци от обикновено, главно дребни нещза за семейството), та от Амазон с тракинг номера и т.н. трябва да са 10 или 11 (трябва да преброя). Та поне 3 пратки ми се губят, една получена в Неделя. Другите през седмицата.
Примерно имам на 03.12.2018, която я дава като получена от "Zina", която си работи в ГГБГ Англия от край време и реално е много любезно момиче, но дори и тази не я виждам в профила ми. Понякога ги броят като без ID, макар че имам само леки разминавания в данните заради повечето дебитни карти дето имам към профила  за всяка карта съответно адрес както е даден в банката.

# 474
ползвали ли сте скоро ГГБГ за връщане на пратки в Англия. За съжаление тежка пратка ми се оказа несполучлива. Купих уж нов steam mop от ритейлър, но се оказа със спукан контейнер за вода, мокър от ползване. Към 3кг е. Чудя се колко ще ми излезе връщането.

# 475
ползвали ли сте скоро ГГБГ за връщане на пратки в Англия. За съжаление тежка пратка ми се оказа несполучлива. Купих уж нов steam mop от ритейлър, но се оказа със спукан контейнер за вода, мокър от ползване. Към 3кг е. Чудя се колко ще ми излезе връщането.
Колкото  да стигне до Бг предполагам.Звъннете и ще ви обяснят.

# 476
Някъде нищите ли излизането на Англия от ЕС и как това ще се отрази на превоза на покупките ни, ще плащаме ли ддс? Ако има такава тема, моля за линк. Благодаря.

# 477
  • Sofia
Евентуално в тази тема може да се обсъди.

# 478
  • София
Дали има някаква информация за курс 494 на GGBG? Евентуално кога ще пристигне и кога ще го раздават...

# 479
Какво да му се обсъжда на Брекзита, като още нищо не е договорено между ЕС и УК.

Общи условия

Активация на акаунт