От Великобритания до България – Превоз и закупуване на поръчките ни – 17

• 54 694
  • 749
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте, имам следният въпрос, т.к. звънях да говоря с Gabco за моята ситуация (проблемът със склад Русе). Бяха доста груби, ...

А, това не е нищо ново за тях.

И с мен си позволиха да бъдат груби като ми казаха, че има много други фирми, които се занимават с доставка. Смених ги веднага. Като не умеят да си ценят клиентите да духат супата.

# 376
  • Sofia
Момичета, някоя от вас ползвала ли е обратните курсове на GGBG – т.е. тези от България до UK?
Налага ми се да върна нещо обратно до Англия и се чудя как да процедирам.
Някой сеща ли се за друг евтин начин, освен превозвач или БГ-Пощи?

# 377
Ползвала съм обратния курс, връщах едни обувки на Амазон. Излезе ми, ако не се бъркам, 12 лв. и те се обадиха на английския куриер да вземе пратката от склада. С бг пощи предната година връщане на обувки ми беше излязло 30-ина лв.

# 378
  • София
Аз също ги ползвах в началото на тази година за връщане и доста оплетоха конците. Първо уж те щели да уредят връщането (т.е. да се свържат с куриер), аз им бях дала prepaid етикет, после аз да съм си викнела (викам, абе хора, как да го викна от БГ, а и нали вие поехте този ангажимент?!), накрая ми звъняха пак да викам куриер, около седмица след като уж се бяхме разбрали все пак те да го извикат... Накрая върнаха пратката де, аз не викнах куриер, те са го извикали. Не помня колко пара излезе, но пратката беше тежка.
Но пък връщах преди 2 седмици с бг пощи до UK. 35лв с проследяване, което НЕ РАБОТИ в нито един сайт (ни в бг пощи, ни в 17track, ни в сайта на Royal Mail)...

# 379
Някъде от лятото номерата БГ пощи не излизат в сайта на Royal Mail. Направо си пише, че услугата не се поддържа или нещо от сорта беше. Преди това беше тото - понякога не ги отразяваше, а понякога имаше дори сканиран подпис на получателя.

# 380
Здравейте!Имам проблем с доставката на една пратка от gabco, която имаше номер за проследяване и със сигурност е пристигнала на адреса им в Англия преди около 20 дни, но до момента аз не съм я получила. Днес писах на gabco  и те се опитаха да ме убедят, че са ми я изпратили заедно с няколко други мои пратки по куриер, но това не отговаря на истината. Помолих ги да ми предоставят някакъв документ, от който да е видно, че пратката ми е предадена на куриер, но ми отговориха уклончиво и нищо не ми изпратиха.Някой имал ли е подобен проблем?Не знам, как да постъпя...

# 381
Габко са груби ама аз с тях на лични не съм имала контакти.Отразяват си всичко в подробности и на време и съм сигурна в пратките .Имам прпблем с GGBG ,имам 6 пакета които са пристигали при тях в понеделник ,вторник и сряда.Имам мейл и в системата им са отразени само 2 пакета. Пакетите са точно 6 имам проследяване отделно за всеки и пише че са приети от Zincheto ,та въпроса ми е да се притеснявам ли? Да звъня ли да питам какво става?Е те поне са любезни..... Аз къде съм спала като правих поръчките и ги чакам в Габко то пристигат в ГГБГ ...мале

# 382
  • София
ctefani, не се притеснявай, рядко ги отразяват веднага.

# 383
Ctefani, единият вариант е да не са отразени, както вече са ти казали. А има вариант да не ти е изписан клиентският номер пред името и да не са те асоциирали с пратката. От някои сайтове се случва да ми махат номера.

# 384
Ctefani, единият вариант е да не са отразени, както вече са ти казали. А има вариант да не ти е изписан клиентският номер пред името и да не са те асоциирали с пратката. От някои сайтове се случва да ми махат номера.
Какво правя в този случай?Не съм от София и няма как да отида на място?Да звънна утре освен или да пиша мейл? Те пратките са в UK още ще тръгнат сигурно в неделя.

# 385
Звъниш по телефона и ги тормозиш. Казваш сайта и на чие име е пратката. Може да поискат да им пратиш имейл с данните на пратката. После им звъниш и пак ги тормозиш, докато не я открият.

# 386
Благодаря за отговорите.Ще звъня утре ,да видим.Всички пратки са от амазон и имат проследяващи номера за всеки един пакет.

# 387
  • Sofia
Ползвала съм обратния курс, връщах едни обувки на Амазон. Излезе ми, ако не се бъркам, 12 лв. и те се обадиха на английския куриер да вземе пратката от склада. С бг пощи предната година връщане на обувки ми беше излязло 30-ина лв.
Аз също ги ползвах в началото на тази година за връщане и доста оплетоха конците. Първо уж те щели да уредят връщането (т.е. да се свържат с куриер), аз им бях дала prepaid етикет, после аз да съм си викнела (викам, абе хора, как да го викна от БГ, а и нали вие поехте този ангажимент?!), накрая ми звъняха пак да викам куриер, около седмица след като уж се бяхме разбрали все пак те да го извикат... Накрая върнаха пратката де, аз не викнах куриер, те са го извикали. Не помня колко пара излезе, но пратката беше тежка.
Но пък връщах преди 2 седмици с бг пощи до UK. 35лв с проследяване, което НЕ РАБОТИ в нито един сайт (ни в бг пощи, ни в 17track, ни в сайта на Royal Mail)...

Благодаря ви, момичета. bouquet
На мен ми се налага да върна един доста лек артикул – не повече от 50-100 гр.
Работата е там, че ако GGBG го транспортират обратно до UK, трябва и да го пуснат по Royal Mail, като пристигне на Острова, защото сайтът, от който пазарувах, е упоменал, че приема пратки само чрез пощенските служби, не с куриери – нямам представа каква е причината за това.
Та, май става много сложно, а и едва ли ще е супер евтино, както се надявах. Щом превоза на ботушите на wild poppy е струвал 12 лв., значи не е толкова бюджетно, когато транспортирането е с обратна посока.
Май ще пробвам с БГ-Пощи. Малко ме притеснява, че тракинг-ът не се отчита, но май няма друга алтернатива към момента. Rolling Eyes

# 388
Ако действително пратката е там някъде и трябва да я открият, едва ли ще стане тия дни, когато е най-голямата лудница от пратки и хора. Понеделник-вторник обикновено се занимават с това.

Black cat, да не е толкова изгодно наобратно. Имаха някаква твърда първоначална тарифа. За толква лека пратка по-добре с пощите. Сигурно ще излезе същото и ще си спестиш няколко телефонни разговора.

# 389
Скрит текст:

Благодаря ви, момичета. bouquet
На мен ми се налага да върна един доста лек артикул – не повече от 50-100 гр.
Работата е там, че ако GGBG го транспортират обратно до UK, трябва и да го пуснат по Royal Mail, като пристигне на Острова, защото сайтът, от който пазарувах, е упоменал, че приема пратки само чрез пощенските служби, не с куриери – нямам представа каква е причината за това.
Та, май става много сложно, а и едва ли ще е супер евтино, както се надявах. Щом превоза на ботушите на wild poppy е струвал 12 лв., значи не е толкова бюджетно, когато транспортирането е с обратна посока.
Май ще пробвам с БГ-Пощи. Малко ме притеснява, че тракинг-ът не се отчита, но май няма друга алтернатива към момента. Rolling Eyes

До 100г за пратки в Европа е 7.80лв с проследяването. БГ пощи.

Общи условия

Активация на акаунт