Венеция /Тема 6/

• 70 973
  • 753
  •   1
Отговори
# 435
Ако ще ползвате картата вечерта и следващия следобед, ви трябва 24ч карта, не за два дни. Часовете се броят от първото чекиране. Също касите не на всяка спирка не работят. Даже бих казала 90% не работят, а човека в лодките продава само единичен билет за 7.5е, та може да имате предвид и това.
За катедралата, имайте предвид, че освен входа 3 евро, вътре по-желание има още една такса 3 евро и 7 евро за музея. По принцип има и съкровищница за 10 евро.
Опашките за катедралата при нас започваха от 9 часа, а тя отваряше в 9:30. Следобед беше ад от хора.
За двореца, ние влязохме в последния час, в който пускаха туристи 16ч. И нямаше почти никого.  И има само една тоалетна преди да се влезе в двореца, обиколката е около час, час и половина.
На нас приложението не ни разреши да си вземем он лайм билети събота и неделя и взехме билетите от билетния център на площада.
За ресторантите най-лесния вариант е отваряте трип адвайзър, филтрирате по най ниска или средна цена и почвате да гледате кое на какво разстояние е и цените в менюто. Че нормални цени е много относително понятие. Най-вероятно тези заведения ще са на 10-15мин в страни от площада.
Успех

# 436
В Местре ако сте отседнали препоръчвам там да се храните вечер-има прекрасни заведения ,в които може да опитате вкусна италианска храна ,на доста добри цени ,а и там се хранят основно местните.Нас ни опъти хотелиерът,като изрично обаче искахме да е такова заведение.Във Венеция първо,че е много скъпо,второ няма нищо общо с истинската италианска кухня,или поне ние  не улучихме такива.Ако сядате във Венеция-гледайте  освен цените и за таксата коперто/на човек ,че май във всяко заведение е различна и  влиза в сметката. накрая да не  ви изненада по -високата цена .То по принцип в Италия винаги я има ,но някои места е различна според туристопотока.

Последна редакция: вт, 26 апр 2022, 07:15 от macapisa

# 437
  • Milano
Заплащането за влизане във Венеция (за тези, които не нощуват там) ще бъде оперативно от средата/края на януари 2023г.
От лятото (юли) ще почнат да пробват системата с резервациите, като за насърчаване ще има разни намаления за музеи и т.н.

# 438
Тоест за лятото на 2022 г. няма да има такса при влизане за ден във Венеция?

# 439
  • Milano
Не, от 2023г.

Малко са се видяли в чудо за Великден - 160 000 посетители в събота, 140 000 в неделя и 100 000 в понеделник.

Затова искат да има ок. 40 000 извън нощуващите там. Като се надвиши лимита се увеличава таксата, за да те откажат🤣.

От юли ще тестват системата с резервациите (безплатно е), за да я перфекционират за другата година. Няма да има глоби за хората без, а бонуси за тези със - намаления за транспорт, музеи и т.н.

Като излезе нещо конкретно ще пусна линк.

# 440
Благодаря за отговорите.
Имам питане и за ковид мерките.
Дори и да си ваксиниран и да си го изкараш последните 3 месеца пак ли трябват тестове за да се качим на самолета? И в двете посоки питам... За възрастни и дете на 11. Моля някой, който е ходил скоро да сподели.

# 441
  • Deutschland/HE
Sisill,

ние летяхме от Германия до Венеция преди 3 седмици и не са ни искали ваксина/тест. Но навръщане още преди каквито и да е проверки, независимо за къде летиш искат тест/ваксина. Пред нас имаше едни италианци и нямаха нищо, стана една опашка, една разправия... по-късно ги видях вътре, значи са успели да минат. Става дума за летище Тревизо.
В хотела и по заведения не са ни искали нищо.

# 442
Здравейте. Дано въпросът ми да е подходящ за тази тема. Следващата седмица ще пътуваме до Лидо ди Йезоло за олимпиада на дъщеря ми. Намерихме изгодни самолетни билети, но до Болоня. До Лидо ди Йезоло трябва да стигнем с влак, до Местре, а от там с автобус. Горе-долу ми се изясни маршрута, но единствено не знам как да стигнем от летището до централната гара в Болоня. Моля, ако някой е пътувал по този маршрут, да помогне. Благодаря предварително!

# 443
  • София
Здравейте. Дано въпросът ми да е подходящ за тази тема. Следващата седмица ще пътуваме до Лидо ди Йезоло за олимпиада на дъщеря ми. Намерихме изгодни самолетни билети, но до Болоня. До Лидо ди Йезоло трябва да стигнем с влак, до Местре, а от там с автобус. Горе-долу ми се изясни маршрута, но единствено не знам как да стигнем от летището до централната гара в Болоня. Моля, ако някой е пътувал по този маршрут, да помогне. Благодаря предварително!
Има влакче, а когато то не работи, го заместват автобуси в работните му часове.
Ако сте повече от двама, а дори и само за двама, цената с такси е почти рабва на два билета за влака.
Опитът ми е отпреди няколко месеца, та цените и на двете може да са по-високи, но пак съизмерими.
Има и градски автобус, но не винаги отива до гарата.

# 444
  • Варна
как да стигнем от летището до централната гара в Болоня.
Шатъл до гарата.
Влака  Болоня  - Венеция слизате на последната спирка -  централната гара и централна спирка на вапорето , купувате си транспортни карти( ние сме я ползвали и над 20 пъти на ден по всички канали из цялата Венеция и всичко околни Мурано , Бурано  , Лидо и т.н. , с еднократни билети е много скъпо )за колкото дни сте там и хващате корабче   за Лидо ди Йезоло.
https://www.google.bg/maps/dir/%D0%9B%D0%B8%D0%B4%D0%BE+%D0%B4%D … 3549641,12z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x477bff4e28ef4005:0xd8f5dac39b16289e!2m2!1d12.6457389!2d45.5063264!1m5!1m1!1s0x477eb1daf1d63d89:0x7ba3c6f0bd92102f!2m2!1d12.3155151!2d45.4408474!3e2

# 445
как да стигнем от летището до централната гара в Болоня.
Шатъл до гарата.
Влака  Болоня  - Венеция слизате на последната спирка -  централната гара и централна спирка на вапорето , купувате си транспортни карти( ние сме я ползвали и над 20 пъти на ден по всички канали из цялата Венеция и всичко околни Мурано , Бурано  , Лидо и т.н. , с еднократни билети е много скъпо )за колкото дни сте там и хващате корабче   за Лидо ди Йезоло.
https://www.google.bg/maps/dir/%D0%9B%D0%B8%D0%B4%D0%BE+%D0%B4%D … 3549641,12z/data=!4m14!4m13!1m5!1m1!1s0x477bff4e28ef4005:0xd8f5dac39b16289e!2m2!1d12.6457389!2d45.5063264!1m5!1m1!1s0x477eb1daf1d63d89:0x7ba3c6f0bd92102f!2m2!1d12.3155151!2d45.4408474!3e2
Много благодаря! Четири човека сме. Щом с такси ще ни е съизмеримо с влакчето, може да използваме и този вариант.

Има влакче, а когато то не работи, го заместват автобуси в работните му часове.
Ако сте повече от двама, а дори и само за двама, цената с такси е почти рабва на два билета за влака.
Опитът ми е отпреди няколко месеца, та цените и на двете може да са по-високи, но пак съизмерими.
Има и градски автобус, но не винаги отива до гарата.
Венеция ще посетим последния ден, тъй като полета ни от Болоня е вечерта. Планираме с корабче да стигнем от Лидо ди Йезоло, разглеждаме каквото успеем и от гарата хващаме влак за Болоня.

# 446
  • София
jivod, щом сте 4 човека, трябва да попитате в таксито дали ще ви вземат в една кола - така ще ви е най-евтино, но не знам дали вече качват и на предната седалка.

# 447
jivod, щом сте 4 човека, трябва да попитате в таксито дали ще ви вземат в една кола - така ще ви е най-евтино, но не знам дали вече качват и на предната седалка.

Благодаря! Ще разучим на място вероятно. Още нещо бих искала да питам. Има ли проблем при плащания с българска дебитна карта в Италия?

# 448
Няма проблем да плащате с българска дебитна карта в Италия. Само трябва да знаете, че някои наши банки начисляват такса при плащане на ПОС терминал в чужбина. Не са големи суми, но все пак да знаете.

# 449
Няма проблем да плащате с българска дебитна карта в Италия. Само трябва да знаете, че някои наши банки начисляват такса при плащане на ПОС терминал в чужбина. Не са големи суми, но все пак да знаете.
Благодаря! Притесних се, защото в Букинг не успявам да платя резервация с дебитна карта и разрових някакви стари теми. Там прочетох, че има проблем с българска дебитна карта , конкретно в Италия.

Общи условия

Активация на акаунт