С какво ви дразнят мъжете 2 тема

• 53 146
  • 805
  •   1
Отговори
# 270
Хей момичета, благодаря ви! ❤️
Не се ядосвам на нито един пост. Харесва ми да чета различни гледни точки и как всеки от вас защитава своята теза. Това ми е супер полезно. Също се надявам и моя опит да е полезен дори и на една жена.
Аз не съм финансово зависима от този мъж, нито някога съм била, след като напуснах дома на мама и тати. Смятам, че една жена ако е здрава, никога не трябва да позволява да бъде зависима от един мъж, за да не се окаже един ден в клопка на манипулатор, от която трудно се бяга. Имам търсена професия и не се страхувам, че няма да си намеря работа. Само искам здраве, физичесно и психическо за мен и децата. Всичко останало е постижимо.
Зависимостта ми по-скоро е била чисто психическа след 20г брак, да искам отново да бъда с някой, който да ме обича, подкрепя, закриля и да мечтае заедно с мен. Глупости на търкалета. Никой не може да изпълни моите мечти, освен мен самата, а те са толкова много. 😊Трябва час по-скоро да запрятам ръкави да ги изпълнявам! ☺️🎶🙃

# 271
Мамче, ако знаеш колко се радвам, че чета хора като теб в този форум ! Здраве, сили и кураж ти желая.

# 272
Мамче, ако знаеш колко се радвам, че чета хора като теб в този форум ! Здраве, сили и кураж ти желая.

Благодаря ти, tays! ❤️Дай Боже за всички ни! 🤗

Бор_яна, именно желанието ми някой да ме обича и подкрепя ме докараха до този хал. На разведените с деца бих дала съвет да си намерят някой, но да не правят грешката да заживяват с него, докато не са сигурни, че приема децата им. (то аз бях сигурна уж, а каква стана тя)...
И аз като се замисля, ще имам деца у дома почти до пенсия, така че мъж няма да ми залипсва. ☺️Това в кръга на шегата. Всяка жена има нужда да се чувства желана и обичана, но това може да е с мъж, който не живее под един покрив с децата й.

Уейв, благодаря ти за хубавите думи. 🤗
За нищо няма 100% гаранция, камо ли за характера на един човек.
Много хора в един момент приемат човека до себе си за даденост и спират да се вълнуват от неговите мечти, вълнения и чувства, погълнати от своите собствени.

Последна редакция: чт, 14 фев 2019, 04:08 от 💕Mom of 4 💕

# 273
  • София
Мамче, ще се справите и това е 100 % сигурно. Че те децата, големите, са отраснали доста. Те направо са големи хора, едно на друго ще помагат и ще се гледат взаимно и за бебето ще помагат. Даже, това ще им е добър житейски урок, за грижа, за сплотеност ....за задружност, да помагат, да са отговорни. Особено пък щом нямаш разногласия и си добре с децата. Ами децата понякога са по - мъдри от нас , особено в трудни ситуации. Отбор юнаци сте. В това отношение си даже за завиждане, честно !
Представи си смейство, в което има дразги между родители, по между деца,,,, или родител към деца... и за капак, децата малки и на никъде. Майката зависима от бащата финансово и жилищно. Confused

Щом при теб не е така, и децата са отраснали, успеха ти е сигурен занапред.
Все някой нормален мъж ще се намери след години, но ти трябва време, спокойствие, сигурност. То и за теб това всичкото е добър житейски урок. 

# 274
  • София
Да си кажа "Аз съм виновна. Все така ми се случва, затова ще си натискам парцалите и ще търпя, защото и със следващия ще се случи същото и тогава какво ще правя сама с 4 деца" ли? Ами няма да го направя. Първо защото най-сетне разбрах, че не ми е нужно да "търпя" някой, за да се чувствам пълноценна и достатъчна и второ, никой няма право да бъде до мен, ако не е готов да бъде всеотдаен и любящ към децата ми, поне колкото съм аз. НИКОЙ!
...............

.... никой не може да разбере моята обич към децата ми, именно защото не е дал и частичка от душата си, за да ги отгледа и възпита.. Моя бе грешката да повярвам, че щом " обича" мен, ще обича и тях. Истината е, че не това е обичта, която искам за себе си...

Пак ще те посъветвам да пораснеш и да разбереш, че нищо не ти се "случва", а всичко е плод на твоите действия.
Ти си се фиксирала в едно чувство- да обичаш и толкова. Другото, като здрав разум, мъдрост, базирана на опита, наблюдение и трезва преценка, не забелязвам в нито един от постовете ти, а ти си на 40 години жена, вече с 4 деца.

Звучиш силно инфантилно, без да се засягаш- как ще си позволиш да вярваш, че щом обича теб, ще обича и децата ти, без да си проверила на практика?
Как ще ги натикаш в ново семейство набързо, че и още едно дете ще родиш?
И как въобще можеш да очакваш, че някъде има някой, който може да обича децата ти така, както ти ги обичаш?

И тъй като питаш,след дъжд- качулка, дали те съветвам да седиш и търпиш, не, щом децата ти са нещастни.
Но, силно те съветвам да се спреш и да си ги отгледаш без да  им натрисаш пореден баща, само защото ти бил казал, че те обича. Hug

# 275
  • София
Имах един стар колега.. с трета жена. Той много обичаше да казва:
"Аз имам трети успешен брак !" Обичам да го цитирам..... но това на шега....

Инак, абе много е лесно да "залети" една жена..... що така съдите ?... Пък и хората са различни..
В такива ситуации може да те извърти животът , че после се обръщаш назад , и се чудиш и на себе си Ill
Кажете , че не сте грешили Thinking
Особено пък след 20сет годишен брак, да речем, половината брак е бил стискане на зъби, търпене на любовница и т.н., или наранено женско его...търпяно пренебрежение от мъжа или друго...
И се появява някой , който се интересува от теб, изслушва те, разбира те, иска те... джентълмен , не помниш от кога не си се чувствала така с някого.....иска дете да имате даже ( само примери давам, не визирам конкретно Мамчето, но нещо подобно може би е било)
Толкова лесно се "хлъзва" една наранена женска  душа.... недейте така... не всичко в живота е математика
Жената по принцип си мечтае да бъде "спасена" ( дори да не признаваме това)

И да, хората са различни ! За нея е било любов... как да го обясни... пък и дете имат, най- малкото заради детето не може да се тюхкаш каква ужасна грешка е било ....
Горчивата чаша е за нея накрая , та какво да циклим сега и ние тук.... ?

Последна редакция: пт, 15 фев 2019, 09:14 от Yangdze

# 276
Аз като видна романтичка разбирам подобно залитане, но когато има деца и всяко мое решение /постъпка рефлектира върху тях, е добре малко повече мисъл и тестове на мъжа.

# 277
В интерес на истината, Momof4 явно има доста сили, щом като след 3 деца още й се занимава с мъже:) при това ежедневно.

# 278
  • София
4 деца, не 3.

# 279
Да де, след 3 деца й се е занимавало още с мъже, за да има четвърто. Може би защото вече са били поотраснали.

# 280
  • София
Сега, с правилното минало време, става ясно.
Имаш време за още 1-2 деца, споко. Sunglasses

# 281
Може и да звуча инфантилно, absurT. Уважавам мнението ти и желанието да го изразиш. Права си, няма как да остана, щом съм нещастна в една връзка и след като съм направила нужните опити това да се промени. Аз обаче бих го нарекла по-скоро егоистично, а не инфантилно. Знаейки, колко ми вредят негативните чувства, аз избирам да не ги изпитвам. Единствено когато обичам и съм в мир със себе си, се чувствам добре. Това е.
Знам, че нещата не ми се "случват", а са в следствие на моите решения и избори. Именно затова "случва" съм го сложила в кавички в горния ми пост, питайки те дали това да си кажа.
И, не! Отказвам да порасна! 🙃Отказвам да убивам детето в мен! Харесвам се такава. Искам да мечтая, душата ми да лети и да не спирам да вярвам в доброто. Искам децата ми и те да вярват в доброто и да го раздават. Виждайки, че децата ми растат Човеци, ме прави значима и щастлива. Само за това си струва да не се променям!

Yangdze, близо си, с тази разлика че не съм търпяла и стискала зъби 20 год. Беше си нормален и спокоен брак, докато той не се подхлъзна и тогава избрах всичко да свърши. Права си обаче, че исках някой да ме "спаси", по-скоро душата ми. Глупава грешка! Всеки сам трябва да се спаси. Сега вече го знам. ☺️

Сирен, лошо стечение на обстоятелствата просто и най-вече глупава и прибързана постъпка от моя страна.

Франсоаз*, понякога и "малко повече мисъл" не е достатъчна, докато не си счупиш главата и сам не разбереш!

# 282
Щом при теб не е така, и децата са отраснали, успеха ти е сигурен занапред.
Все някой нормален мъж ще се намери след години, но ти трябва време, спокойствие, сигурност. То и за теб това всичкото е добър житейски урок. 
Хм, даже ще добавя - много да внимава с мъжете, че с така очертаната от теб картинка тя си става апетитна хапка направо. Ще се намери кой да се присламчи.

# 283
Щом при теб не е така, и децата са отраснали,успеха ти е сигурен занапред.
Хм, даже ще добавя - много да внимава с мъжете, че с така очертаната от теб картинка тя си става апетитна хапка направо. Ще се намери кой да се присламчи.

Хаха, това горе не бях го забелязала. 😂Всеки разбира успеха по свой си начин. Моя със сигурност не е с мъжете, нито заради мъж. Със сигурност ще имам гомеееми обеци на ушите от сега нататък. 😉Няма да мисля скоро за мъже, стига да успея да се оттърва от този. Засега се опъва и прави нещата трудни, но да видим.

# 284
Ми опъва се, щото .. удобно му е на пича, явно е намерил на хляба мекото.

Общи условия

Активация на акаунт