С какво ви дразнят мъжете 2 тема

• 53 163
  • 805
  •   1
Отговори
# 630
  • Насред хаоса
На мен ми е интересно от какво лишаваш детето си, за да преценя дали основателно протестираш, по същия аршин, като с алкохола.
А защо трябва да й е нужна нечия преценка дали протестира основателно или не? Имаме отклоняване на средства от семейния бюджет, които не са за храна, лекарства, сметки или нещо друго значително, а за изчистване на борчове от пиянство. В първия случай никой не би казал нищо, във втория всеки има право да протестира. Защото алкохолът не е нещо жизненоважно, нито от първостепенно значение, и заради него сега трябва да се лишат от едно или друго, от което реално имат нужда и полза. В случая, без значение от какво точно лишава детето си, е точно лишаване, защото едни пари отиват за покриване на капризи, а не за нещо задължително необходимо на другиго.
И що си мислите, че не може да се натрупа борч от пиянство в кварталната кръчма? В тази при нас от сутрин до вечер се зареждат и висят кварталните пияници, и почти всички са на вересия - собствениците го казват. Има случаи и от магазина да вземат на вересия. Ами всичко това се трупа.
Мъжът не е виновен за това, но и не трябва да ощетява семейството си заради пиянството на родителя си, и то през главата на жена си.

# 631
В тоя случай е най-добре да пазарят 20, 50, 100 литра качествена ракия и да обезпечат дядото "в натура", да не плаща надценка в кръчмата. Ще излезе по-евтино. А може и да му купят домашен казан.

# 632
Ирония към женската солидарност, замъгляващата трезвата мисъл и обективност. Мъжът е виновен, да, винаги и за всичко.

# 633
  • Насред хаоса
Ирония към женската солидарност, замъгляващата трезвата мисъл и обективност. Мъжът е виновен, да, винаги и за всичко.
Мъжът не е виновен за това, но и не трябва да ощетява семейството си заради пиянството на родителя си, и то през главата на жена си.
Стана ясно, надявам се.
На когото му се струва нормално да се изнасят от семейството и трошат пари за нечии капризи, да си основе благотворително дружество за подпомагане на алкохолици, наркомани и прочие, и да внася там, като има излишни пари. Но и да не набива канчетата на другите, задето смятат това за нередно. По никакъв начин не може да се сравни алкохол с неща, които са жизнено необходими. А когато се налага помощ за последните, никой нормален човек не би протестирал.

# 634
Много ме дразни ММ, с това, че не може да отказва. Взе, че изпрати почти половината си заплата на баща си, който грам не се ивтересува от него, а само го търси когато има нужда от пари.
Не е за пръв път и взе да ми писва вече!
Искам само да вметна, че това за алкохола беше пояснено в по-късен етап и имам силното чувство, че авторката на мнението си го измисли в последствие, за да валидира позицията си и да не излезе лошата узурпаторка на семейната каса. Не казвам, че тя ни пързаля изцяло, но просто се учудвам как така е спестила тази важна вметка в първоначалния си коментар по-горе, които променя целия смисъл на спора.

А за тези, които не са склонни да помагат на родителите си - добре е да знаете, че всичко се връща след време и децата често копират модела на отношенията родители-прародители към самите родители.

Последна редакция: пт, 12 апр 2019, 09:44 от Анонимен

# 635
С нищо не ме дразнят мъжете. Може да ме дразни конкретен индивид, но всички, няма начин Simple Smile

# 636
Братан, дори да го бях споменала в първия пост, дискусията щеше да протече по абсолютно същия начин. Пак щяха да почнат сметки, дали в селската кръчма е възможно да се пропие половин заплата, дали е пил домашна ракия или уиски с мезе и пр. ненужно задълбаване, просто защото има хора, които винаги търсят под вола теле.
 За стотен път казвам, че се дразня на мъжа ми, че не може да отказва, дори на приятели и роднини, винаги гледа да угажда дори за сметка на собственния си комфорт. Сега и той съжалява, чувства се като иползван глупак и казва, че е за последно.

# 637
Досега само ви четях и не можах да взема страна в казуса, защото съм на мнение, че на родители се помага, а и моите са пенсионирани учители, та така. Дразнеше ме преди майка ми, чее все ми даваше за пример нейни приятелки, на които децата им са в чужбина, защото тя си е фукла. А ние със сестра ми не можем да си позволим чак такива екстри, като на приятелките и. Сега и синът ми им помага, та не са за оплакване. Но понеже темата е за мъжете, ей ви го пресен случай, и то- сходен.
Сутринта, в ранни зори, още сме по пижами, пием кафе, току - що излюпени, и сестра му на мм идва за 20 лева. И не че не и даде, то това и при мен взе да прелива вече. Защото докато майка му беше жива, той  плащаше жени за гледане с години , той се грижеше, той я издържаше , сестра му - като принцеса. А има две деца пълнолетни, дъщеря и не работи от години. Като почина майка му, той прави ремонтите, доста пари инвестира, а наема деляха на две. Есента пак вложихме 5 бона, за да го дадем на по-прилична цена, сега той и дава една трета от наема, докато си възвърне инвестицията, а това ще стане след години. Пак не се мръдна нито я, нито племенниците му. Всичко ние и наши приятели правихме. Айде, да и дава, дотук бях съгласна, но тези 20 лева ми преляха чашата и на мен. Нищо не казах, но се подразних.

# 638
  • Насред хаоса
А за тези, които не са склонни да помагат на родителите си - добре е да знаете, че всичко се връща след време и децата често копират модела на отношенията родители-прародители към самите родители.
Ами различни разбирания за помощ имаме. За мен помощ означава да заредиш хладилника на възрастните с хубава храна, да им купуваш лекарствата, да им осигуряваш почивка някъде, да им плащаш сметките или просто да им помагаш финансово, защото наистина с 200 лв. не се живее. Но, пак за мен, подпомагането на пороци не е никаква помощ, а точно обратното. Така че изобщо не ме е страх от това "всичко се връща след време".

# 639
  • София
tays , ние сме си виновни... това е моето мнение.. в случая вие сте си виновни, Човек постави ли се веднъж в ролята на такъв,  който има възможности, помага, дава и прави услуги, то така си върви с години.
Аз съм същата, от млада съм така, все да направя услуга, все да помогна , да дам, да направя нещо за приятел или роднина. Усещам се на моменти, че някои хора ме търсят само като закъсат нещо... дори за дребни неща... вдигат телефона на мен ми звънят. Ако са Окей,  иху аху,  рядко ще звъннат.
Някои приятелства така прекратих през годините, и то в момент в който на мен ми е потрябвало нещо и се усетих, че няма на кого да се обадя или ми отказаха за нещо... И така...
Мъжа ми има 100 приятели ( повече от моите)
Е няма ден без нещо, то пренасяне на мебели, то инсталиране на компютър, то направа на уеб сайт, то роднина закъсал здравословно и наши приятели доктори да помагат,  то някой да дойде у дома да си разкаже личните драми... У дома е хан.... Идват , ядат , пият и после пак така.... Повечето от тях не ги знам къде точно живеят дето има една дума, камо ли да ме поканят мен...
Ние като имаме нужда да се пренесе един диван- всички тези 100 приятели са заети , или са с малки деца и са на работа в момента .... То и ние имаме малки деца, ама сме винаги "свободни" Grinning Grinning
Говоря и за роднини и за приятели , така си върви ...

# 640
Нито един коментар не прочетох в който жена да е недоволна от това, че на родител се помага. Как го извъртяха някои дами направо не знам. Сто пъти се обясни, че не се толерират пороците и пак под вола се търсят телета. Сякаш манипулативни и лоши хора няма на този свят. Възрастни или млади никакво значение няма за паразита.

# 641
Понякога добрината граничи с групост и  се вижда с просто око, но нагласата на човек му пречи да се променя.Да помогне ш ида отглеждаш  еразлично.Таис, твоите вземат наем от общ имо , правилно ли разбирам, та тя  взема предница сестрата.Което може да и се удържи.Тя не е  възрастен родител ,нито малко дете.

# 642
Понякога добрината граничи с групост и  се вижда с просто око, но нагласата на човек му пречи да се променя.Да помогне ш ида отглеждаш  еразлично.Таис, твоите вземат наем от общ имо , правилно ли разбирам, та тя  взема предница сестрата.Което може да и се удържи.Тя не е  възрастен родител ,нито малко дете.
Вземат наем от наследствен имот. Имаше вариант да се продаде и да се свърши тази мъка, но и на двамата им е мило, бил е дом , в който са отраснали. То е добре да има доход от наем, но все мм инвестира, търси наематели, ремонтира, а сестра му идва от нас за наема. Хич грижа няма. Пък не ща да се меся, но мм у нас се оплаква, той мрънкьоти пред мен, че му тежи / за ремонта есента чак и плексит си докара, та още го боли/, аз му отнасям негативите, та взех вече яко да яхам метлата. Сега не ще едни прозорци да измие Rage. Половин година все с плексита, ама то едно, второ , трето и ще взема да раздавам картони и аз тука в темата.Joy

# 643
Давай да ти олеква, аз мъж вече нямам ,дори забравих какво  е, но ако потърся за оплакване ,ще се намери.
Кат не помага, да мълчи.И да взема дългосрочно квартиранти ,  няма само ремонти да прави.

# 644
  • София
Да й каже, че понеже е с плексит, ще наеме фирма за нещо- или за прозорците , или друго нещо... И ще плати от нейнят дял... понеже няма как... той не може всичко да плаща, пък и нагревки ще ходи...
Та и прозорци ще дойде да измие сестрата, нали й е мил имота.  в комбо с дъщеря си... набързо...
Инак, орташките работи са така.... ConfusedConfused

Общи условия

Активация на акаунт