Бременност, бременни - бързи въпроси и отговори - 52

• 56 574
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Да, момичета, послушах съвета ви и след като повторих теста вчера- цък втора ясно изразена чертичка.Hug Подскочих от радост. Щастлива съм.Blush Сега обаче знам, че е още рано да се посети гинеколог. Кога мога да отида, за да се регистрира официално бременността. Може би тук не е мястото на обсъждане, но и ще се радвам да дадете отзив за добър и спокоен лекар, при когото да си проследя бременността.

Здравей и честито за втората чертичка Heartbeat
Между 8 и 12 г.с. обикновено записват за следене на бременност. Аз се регистрирах някъде в 8 ма или 9та г.с. За кой град търсиш лекар? Първо ходих на частно за да потвърди бременност, след седмица или две ходих още веднъж за пулс и накрая се регистрирах по ЗК на ЖК.
p.s.  Личият лекар още в началото на втория месец ми беше дал направление за АГ, само след положителен тест на SURECHECK, тъй като реших да се следя по ЗК. Това че ходих на частно за потвърждение, си беше моя идея. Flushed

# 91
  • гр. Варна
Честито, лека и безпроблемна бременност! ☺  Аз ходих към 10г. с, така че поизчакай още малко Simple Smile За кой град питаш за лекар?

# 92
  • София
По принцип знам, че записват след 12 г.с, но може и аз да съм разбрала погрешно Grinning

# 93
Записаха ме в 11 г.с .Иначе до тогава имах 5 прегледа всяка седмица.

# 94
Здравейте, на каква марка шишета сте се спрели или сте доволни ... Колебя се м/y chicco и авент, кое бихте ми препоръчали ? Hug

# 95
  • Варна
Аз съм се спряла на Tommee Tippee Simple Smile

# 96
Момичета, за шишета и колички има отделни теми!

Аз записах ЖК в 14 г.с., но не съм разчитала на нея, ходех на частно.

# 97
  • Някъде там
Здравейте, на каква марка шишета сте се спрели или сте доволни ... Колебя се м/y chicco и авент, кое бихте ми препоръчали ? Hug
Препоръчвам ти Чико! Аз с първото бях с чико и останах мн доволна, сега с второто съм с авент и въобще не съм доволна!

# 98
Здравейте на колко градуса перете дрехите на нивороденото и на каква програма?

# 99
  • ул. "Мечтание"
Здравейте,
какво Ви е мнението за количките на Camarelo?

Има тема специално за количките, както и теми за различни аксесоари свързани с кърмене и отглеждането на бебето - потърси ги в раздела "На пазар" и кърмаческия подфорум. Там вероятно ще са ти по-полезни. Тук по-скоро е за въпроси свързани директно с бременността. Simple Smile

# 100
Здравейте... може ли да получа малко повече информация,Благодаря Ви предварително !!! Живея и работя в Германия,бременна съм в 3-ти месец,вече съм освободена от работа поради нейната трудност. Аз и бащана сме българи,но той не работи тук а в България. Легална съм тук от година и половина,ходя си и тук на гениколог.Моите въпроси са какво следва преди и след раждането тук,документи,немски граждансва,помощи за детето и т.н. Имаме желание след раждането да се приберем в България,тогава какво следва. Благодаря много на всеки,който ми помогне с информация по темата.

# 101
Нормално ли е ниско долу (около яйчниците) корема да седи леко по-твърд? Отдавам го на нарастващата матка, но все пак да питам. В 17 седмица съм. Нямам болки, по-скоро дискомфорт.

# 102
  • ул. "Мечтание"
Здравейте... може ли да получа малко повече информация,Благодаря Ви предварително !!! Живея и работя в Германия,бременна съм в 3-ти месец,вече съм освободена от работа поради нейната трудност. Аз и бащана сме българи,но той не работи тук а в България. Легална съм тук от година и половина,ходя си и тук на гениколог.Моите въпроси са какво следва преди и след раждането тук,документи,немски граждансва,помощи за детето и т.н. Имаме желание след раждането да се приберем в България,тогава какво следва. Благодаря много на всеки,който ми помогне с информация по темата.

Вероятно тук ще е по-подходящо да попиташ: http://www.bg-mamma.com/?topic=906397
Със сигурност има бременни в Германия в тази тема.

Нормално ли е ниско долу (около яйчниците) корема да седи леко по-твърд? Отдавам го на нарастващата матка, но все пак да питам. В 17 седмица съм. Нямам болки, по-скоро дискомфорт.

Нормално е. Матката вече е над пубисната кост.

# 103
Здравейте,момичета. Имам закъснение 23 дни,направих си тест на 10тия ден от закъснението,но беше отрицателен. Все още нямам М, гърдите ми са доста чувствителни,ареолите по кафяви и доста по големи,първите няколко дни усещах болка ниско долу и ме схващаше до степен,че не можех да мръдна,докато не ме отпусне, а гаденето продължи 1 седмица,след това отшумя. Имам ужасен апетит към сладките изделия,мога да ям денонощно. Мисля да изчакам още няколко дни и да си направя кръвен тест,но реших да споделя тук.

# 104
  • София
Здравейте,момичета. Имам закъснение 23 дни,направих си тест на 10тия ден от закъснението,но беше отрицателен. Все още нямам М, гърдите ми са доста чувствителни,ареолите по кафяви и доста по големи,първите няколко дни усещах болка ниско долу и ме схващаше до степен,че не можех да мръдна,докато не ме отпусне, а гаденето продължи 1 седмица,след това отшумя. Имам ужасен апетит към сладките изделия,мога да ям денонощно. Мисля да изчакам още няколко дни и да си направя кръвен тест,но реших да споделя тук.

Благодарим, че сподели Simple Smile

Дано да е за каквото се надяваш.

Общи условия

Активация на акаунт