Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 48

• 75 499
  • 767
  •   1
Отговори
# 645
Сърдечно благодаря за мненията за Палмърс, мисля да им пиша дали е възможно да си закупя тестери на повечето им неща.

# 646
Мис, кои са ти фаворитите от масовите и аптечните шампоани? На мен Елсев с трите глини и новия Гарние с алое, мултивитаминния Елсев, който е изчезнал май вече, Сери против косопад и за нормална коса, Виши против мазен пърхот и стария против косопад, един много евтин бебешки, който също вече не намирам, Ревалид също е много нежен. За други не се сещам в момента. Кетозал също ми понася, но няма особено действие.
Розовата вода не трябва да съдържа спирт, вероятно са го добавили като консервант. Аз харесвам най-много на Лема Казанлък, а от Агива, Биофреш и Евтерпа например се изривам. Дори мислех, че не ми понася розова вода и масло, но открих, че не е така и най-вероятно се дължи на допълнителните съставки в някои продукти.

# 647
И аз мисля,че е от допълнителните съставки.Чистата розово вода не съдържа спирт,но повечето розови води съдържат такъв дори и в малки количества. Така не ми пречи. И си е описано в състава. Милва също има. Нямат вероятно натуралните и най-истинските.
Шампоани, които ползвам са Здраве Актив с кофеин, и общо взето от тази серия на Здраве почти всички съм ползвала,Глис Кюр с масла(в жълта прозрачна опаковка), Шаума против пърхут с бадемово масло(отскоро ползвам,много е хубав), един на Каси с катран( 1 и 50 от аптеката), другите са-Клоран розовия с китайски божур,Ноуд на Биодерма,Юсерин за свръхчувствителен скалп,Дюкре Келуел ДС лечебен. Те са на цени от около 15-25 лв в този диапазон. Общо взето това е. На мен Елсев не ми понася.

# 648
На "Христина" преди години бях пробвала скраб триците, защото четох много хвалби във форума. Изобщо не ми харесаха, а ароматът им беше прекалено "бабешки", поне на този вид, който си бях взела. Но не ги хвърлих - използвах ги като скраб за пети.  Laughing

Но затова пък съм приятно изненадана от скраб маската LB на "Фитокод". Поне за моята кожа е идеална. И е почти без пари – 2 лв. и нещо, а се ползва на няколко пъти.
В момента ползвам гела за измиване на лице и крема им за лице за зряла кожа от същата серия. На гела ароматът ми идва леко странен, но пък съм доволна, че не ми пресушава кожата. А кремът е страхотен – много добре хидартира кожата ми, без да я омазнява и отежнява.
Пробвах и тестер на крема за младежко излъчване, но не ме впечатли особено. Явно идва лек за моята възраст. Искаше ми се да пробвам и серума, но нямаше тестери. Ако някой си го е купувал, моля да сподели отзиви, както и за околоочния им крем.

Търся си и гел/крем/балсам/лосион/масло за тяло с лек и приятен аромат и стягащ ефект. Не антицелулитен, просто стягащ. Гледах някакви на "Нивеа" с Q10, но нямаше тестери и не посмях да си купя, без да знам какъв им е ароматът.

Доволна съм и от лосиона против косопад с чемерика на Krista G. Много ми напомня на стария „Себорал форте“ с чемерика, който беше спрян от производство.
Против косопад много ми похвалиха този шампоан, някой ползвал ли го е? Евтин е, но съм зарината вече с шампоани и не ми се ще да трупам още, освен ако не е с доказано чудодеен ефект.  Simple Smile

# 649
Благодаря ти за подробния отговор. Жалко, че не ти понасят Елсев, за косъма са много добри според мен, особено черния с аргинин.
На мен пък повечето на Шаума, както и Глис и Здраве не ми понасят. Не измиват добре и скалпът ми се бели. Усещам ги мазни и тежки като цяло, освен някои на Шаума. Преди години ползвах техните с Q10 и с масло от карите/шеа и ми бяха любими, но ги развалиха.
Милва с хинин ми спира косопада доста ефикасно. Пресушава и заплита, но се преживява за 2 седмици. От този с кестен ми падна малко кичурче коса само от едно измиване и после продължи да пада поне 2 дни. Neutral Face Не повторих и изгубих желание да пробвам друго тяхно.
Ще погледна все пак Шаума с бадемово масло и Каси с катран, звучат обещаващо.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 15:00 от Петенце Цветенце

# 650
На "Христина" преди години бях пробвала скраб триците, защото четох много хвалби във форума. Изобщо не ми харесаха, а ароматът им беше прекалено "бабешки", поне на този вид, който си бях взела. Но не ги хвърлих - използвах ги като скраб за пети.  Laughing

Кой скраб си ползвала, аз се насочих към седефения

# 651
Ето тези (дано да говорим за едно и също):

Скрит текст:

Ама може пък на теб да ти харесат. „На вкус и цвет...“  Grinning

Гледам, че говорите за шампоани против косопад. Аз ефект видях само от:
https://www.zlatnaribka.com/shampoani/shampoani-protiv-kosopad/s … y-advanced-300-ml – в комбинация с ампулите
https://www.zlatnaribka.com/shampoani/shampoani-protiv-kosopad/n … malna-kosa-200-ml
и "Фитовал".
В момента ползвам един с кобилешко мляко от "Берьозка" – не е лош, но и без уау ефект.

Последна редакция: нд, 15 юли 2018, 15:11 от Как' Сийка

# 652
  • Край морето... при пясъка и сините вълни
Моето мнение за седефените трици на Христина съвпада с това на Как'Сийка...Пробвах и тези с кафе, но същата работа.

# 653
Аз споменах два шампоана против косопад - на Виши и на Сери, но в контекста на това кое ми понася на скалпа. Иначе вторият наистина ми помагаше и при косопад, а първия нямаше никакъв ефект в това отношение, независимо че е с три пъти по-висока цена. На Сери съм пробвала и ампулите против косопад (серията се казва TheraCure), но нямаха ефект, докато от шампоана е осезаем.

# 654
Петенце, какъв точно шампоан на Сери? Един вид ли е специално за косопад?

# 655
Да, ето този:

Но снимката не е актуална и незнам дали не е спрян. Доколкото видях имат нов шампоан против косопад в подобна бутилка и вероятно е така. Този, който аз съм ползвала е прекрасен продукт, чиито качества в пъти надвишават цената. Имай предвид, че прибира и приглажда косата, поне моята къдрава и ако си свикнала с голям обем може да го намали наполовина. Прави косата много блестяща и подредена, измива добре и косъмът стои плътен и жилав. Цената му е около 8лв, 300мл е и е много икономичен. Ухае много приятно на грозде и масълца. Simple Smile

# 656
Ето тези (дано да говорим за едно и също):

Скрит текст:

Ама може пък на теб да ти харесат. „На вкус и цвет...“  Grinning

Гледам, че говорите за шампоани против косопад. Аз ефект видях само от:
https://www.zlatnaribka.com/shampoani/shampoani-protiv-kosopad/s … y-advanced-300-ml – в комбинация с ампулите
https://www.zlatnaribka.com/shampoani/shampoani-protiv-kosopad/n … malna-kosa-200-ml
и "Фитовал".
В момента ползвам един с кобилешко мляко от "Берьозка" – не е лош, но и без уау ефект.

различни са опаковките, но май са еднакви
 http://kozmetikahristina.com/product/1076/toaletni-tritsi-za-litse-sedef.html

# 657
  • София
Тези почистващи лепенки за нос не помня дали съм ги хвалила – http://victoriabeauty.eu/bg/products/face-care/277-0770004 Току-що ги използвах за пореден път и съм много доволна. Не съм попадала други лепенки, които наистина да почистват в дълбочина, като тези. С една уговорка, обаче – не спазвам указанията на кутията. Първоначално ги слагам на мокра кожа, както пише, но ги държа минимум час, а ако мога и час и половина, като през това с пръсти намокрям лепенката още 1-2 пъти, когато изсъхне. При това положение, ефектът е страхотен. Пробвала съм да я държа по-малко, не се получава.

# 658

Против косопад много ми похвалиха този шампоан, някой ползвал ли го е? Евтин е, но съм зарината вече с шампоани и не ми се ще да трупам още, освен ако не е с доказано чудодеен ефект.  Simple Smile
А къде може да се намери този шампоан?Аз бих искала да го пробвам.

# 659
Ами, похвали ми го собственичката на един магазин за натурална козметика. Каза, че много го харесвали клиентите и много го купували. Там имаше и други видове, но тя точно този ми препоръча, хем беше от най-евтините. Според Гугъл го има на много места, включително и в онлайн магазини – напр. тук. Точно във физическия им магазин ми го препоръчаха.
Аз тогава не си взех, защото имам доста шампоани в момента – и стари, неизразходвани, и нови. Но го запомних, за да потърся отзиви и да го имам предвид за в бъдеще.

Общи условия

Активация на акаунт