За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 304
  • 763
  •   1
Отговори
# 30
  • Германия

Как се определя номера им?Мери се ходилото от палеца до петата ли?

Най-добре е да се отиде в специализиран магазин с консултанти, които си разбират от работата. Аз не бих купила обувки онлайн, защото често номерацията не отговаря на действителния размер. По-принцип дължината на обувката трябва да е дължината на крачето от палеца до петата плюс 12 до 17мм ( това е необходимо, защото когато пристъпваме пръстите имат нужда от 6-7 мм да се преместят напред, а другите 6-10мм са луфт, за да не умалее обувката много бързо. Крачето се мери на всеки 2-3 месеца, защото в началото расте доста бързо и минава в следващия номер през 2-3-4 месеца. Но е важно да се премери и ширината на крачето и височината на свода, за да се намери най-подходящата обувка

Дъщеря ми годи вкъщи само боса или ако е по-хладно с чорапи. Обувки носи само навън. Купих й ги като започна да ходи стабилно сама

Имайте предвид, че неправилно подбрани обувки могат да деформират подрастващото краче на децата.  Нека не забравяме, че краката ни носят цял живот

Хубави обувки за деца са примерно:  Elefanten, ricosta pepino, super fit, froddo...

# 31
Периоди .. зъбите са си ужасни и трудни . Психически от напрецението , болката , сърбежа и те дават накъсо , както се казва. Търпение и с нетърпение чакаме 4-тия им рожден ден , да сме спокойно за сега , че зъбките за изкарани. Ние ползваме Дентокинд хапченца , Камилия х 3 пъти на ден . И много рядко чажа с Дентинокс гел ( съдържа Лидокаин ) .

# 32
  • Германия
Дентинокс няма при нас никакъв ефект! Давам и Осанит като се сетя. Ако много я боли и се дере съм й давала Парацетамол, поне да може да заспи и да изкараме относително спокойно нощта

# 33
Сефте чувам аз за киснене на сирене в мляко.

не знам каква й е била идеята на мама да го изкисва в прясно мляко, ще я питам. може би за да не се разводнява или рони??? не знам и аз...

За зъбите се чувствам благословена. При нас коликите бяха много свирепи, но за щастие за зъбите нямаме никакви проблеми засега, пу-пу-пу.

За обувките, на нас ни казаха, че по-добре било с обувки, отколкото бос, за да се крепяла петичката, но още нямаме обувки. Явно мненията са много разнородни, както и за всичко останало. Засега синът ми само се изправя, но не ходи.

# 34
Момичета, мм нещо го боли ухо и казва, че е имало нещо като гной онзи ден. Притесних се да не е някакъв заразен отит, ако изобщо има такъв, и да не зарази беба. Кажете как се процедира в такъв случай? И къде в София има УНГ събота и неделя?

# 35
  • София
Момичета, мм нещо го боли ухо и казва, че е имало нещо като гной онзи ден. Притесних се да не е някакъв заразен отит, ако изобщо има такъв, и да не зарази беба. Кажете как се процедира в такъв случай? И къде в София има УНГ събота и неделя?
ИСУЛ

# 36
Аз при едно светило ортопед консултирах бебе след раждането и той каза че обувки за ппохождане могат да нанесат непоправими последствия по детското краче. Най-полезно е босичко.
Докато е малко бебето , ппеди прохождане, "да стъпва " на различни повърхности босо.

# 37
Аз при едно светило ортопед консултирах бебе след раждането и той каза че обувки за ппохождане могат да нанесат непоправими последствия по детското краче. Най-полезно е босичко.
Докато е малко бебето , ппеди прохождане, "да стъпва " на различни повърхности босо.

Би ли споделила името на това светило, защото търсим ортопед така и така. Мерси за информацията, ще гледаме да стъпва по всички възможни повърхности (стига да са чисти) !

# 38
Д-р Фурлакис, в Надежда.Изключително прецизен.В него срещнах професионализъм без комерсиалност. Прегледа всяко кокалче и ставичка на бебето, фонтанела,глава,отделно и ехографски.Обясни за раничките,слинговете, позата при хранене на бебето и т.н.

# 39
Д-р Фурлакис, в Надежда.Изключително прецизен.В него срещнах професионализъм без комерсиалност. Прегледа всяко кокалче и ставичка на бебето, фонтанела,глава,отделно и ехографски.Обясни за раничките,слинговете, позата при хранене на бебето и т.н.
О, тъкмо ми е позната тази болница, там щях да раждам. А на педиатър там ли ходиш? И какво ти обясни за раничката и слинговете? Много благодаря! Ще запазя час, но  за съжаление, отиваме късно, дано не сме повредили бебето заради невежество.

# 40
# 41
 Много си мила, Герда, много много благодря!!!

# 42
По темата с морковите и тиквата: сезонът на пащърнака мина и сега трудно се намира. Мислете алтернатива: картоф, ориз?

# 43
Ние имахме много тежка вечер. Малкия вдина 39.2 градуса температура. Успях да я сваля с една доза Нурофен и хладки компреси на челото и крачетата. Изпоти се два пъти и повече не е вдигал, но отказва да яде. Много го болят венците. Ще ходя за гел..според вас Калгел или Дентинокс действа повече?

# 44
  • Стара Загора
Аз взимам Дентинокс вече 2-ри път и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт