За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 909
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
Аз първо въведох тиква и към нея в последствие добавях картоф,морков и тн.

И аз си правя сама пюретата.

# 451
  • София
Да споделя за прегледа ни с ортопеда. Посъветва ни да не използваме проходилки, поне не и докато не се изправя сам, но като цяло ги отрече.  Аз четох доста по темата също, директно ги пропускаме. Преди нас имаше момиченце, което вървеше на пръсти и каза, че това е от употребата на проходилка още от 6 месец. Когато детето самостоятелно се учи да ходи, се развивали и правилно мозъчните центрове. Не било задължително да лази преди да проходи. Прохождането по стандарт ставало между 8 и 18 месец. Питах го за тези каишки или както се наричат, с които се придържат децата след прохождане. Каза, че са нож с две остриета. Не трябва да се оставя детето да виси, да се осланя на тях, а само при падане да се използват, но ми е трудно да си представя възможно ли е. Ставите на сина ни били еластични, срещало се при 30 процента от хората, генетично се наследявало. Поради тази причина трябвало да подберем обувки след като проходи, които здраво да държат петата,  за да се избегне плоскостъпие и изкривяване на стъпалото. Преди това не са необходими обувки, нито разни чорапи. Питах го за подходящи обувки, каза Biomecanics(испански били). Посъветва ни често да оставяме сина ни да се изправя сам, уж дърпайки го ние за ръцете, за да укрепват коремните мускули. Ами това е като цяло. Следващ преглед каза около 3 години навършени.

Обувките за проходили деца са много важни. С първото направих грешка да купя едни меки и тя си изкриви крачето. Дълго време после купувах само твърди на петите обувки

# 452
Утре ще слагаме ваксините - пентаксим и синфлорикс за първи път.
Аз много се вълнувам и притеснявам.
Моля, мами, след поставяне на ваксината бихте ли ми дали някакви съвети, за да съм подготвена, какво да правя каво да не правя.
Преди ваксините ли да храня бебето или след това?

# 453
  • София
Ох и при нас предстоят. Мисля да го делим обаче. За храненето няма ограничения. Не се къпе бебето в същия ден и не се мокри мястото на убождан ето. Може да следите за Т. Понякога са по-кисели, но не е задължително. Някой спят повече, други по-малко.

# 454
Приготви си Кул Пач и веднага го лепкай и го сменяй на 4 часа.При нас все се пада след ваксина да го храня и засега не сме имали проблеми,не знам дали има значение Simple Smile

# 455
На нас ни изписваха превантивно Панадол.Нищо друго по-специално не са ни казвали да правим.Всеки път различно му понасяха ваксините.Единият път със сънливост,другият път с температура безапетитие и плач или без никакви неразположения.
Герда,дано минат леко и при вас.

# 456
  • Плевен
И аз си правя пюретата. Първо започнах с тиква и към нея после прибавях картоф няколко дни. После му дадох картоф. Той не очакваше може би като го вкуси така се ококори, но после яде.
Моята педиатърка не слага по две ваксини. После си го къпя без проблем. Не съм слагала и лепенки. От тук разбрах за тях, но не го намирам за нужно. Понякога давам панадол, ако стане кисел и започне да плаче.

# 457
И ние слагаме една по едн ваксините. На мястото слагам кул пач, вечерта не го къпем. Не излизаме на разходка след ваксините. Панадол не давам превантивно, а и досега не е вдигал температура да чукнем на дърво. Иначе е поспалив и малко ряздразнителен.

# 458
И ние ги слагахме една по една ваксините.
Само една нощ е вдигал температура. Останалите не ги усетих. Давах Панадол, когато педиатърката ми каза. Не е необходимо за всяка ваксина.
Страшно е първият път, за следващите си притръпнала.
Днес взеха контролни кръв на Бебо. Не гъкна. Много мъжки се държи всеки път.

# 459
Не е вдигал температура след нито една ваксина. Кърмя го веднага след тях и се успокоява много бързо. Герда, бих ти препоръчала да я нахраниш след като я боцнат.

# 460
За пюретата в момента се запознаваме с различните вкусове и не се наяжда с тях, давам купени предимно Хип. В момента въвеждам тиквичка от пюре тиквичка и картоф, еми не я кефи и това е. Яде около 40-50гр, и започва да се криви...

# 461
Мацки, колко са ви големи като дължина белезите от секциото? И свива ли се с времето? Моят е около 20 см и ми се вижда бая, чувала съм, че се прави разрез около 10 см.

# 462
Ми то какво да й харесаш на една тиквичка? Wink Минавайки на по- вкусни неща Wink
Лъки, кога стана време за захранване при вас? Не роди ли вчера? Wink

# 463
  • Варна
За тези,които не харесват картоф-пробвали ли сте със сладък картоф....на Овко има малко бурканче само сладък картоф и определено има друг вкус-по-сладък е и по-скоро наподобява тиква.
Сладкият картоф (т.е. батат) няма абсолютно нищо общо с картофа, освен името Laughing Не че имам нещо против него, подходящ е за начало на захранването, но все едно да кажеш "вместо картоф дайте тиква". Т.е. ако дадете батат това изобщо не значи, че сте въвели картофите. Значи, че сте въвели бататите.
Отделно - вече си казах мнението за Овко, а специално сладък картоф се прави изключително лесно на пюре, вари се бързо, пасира се или се мачка супер лесно, това е едно от нещата, които винаги съм правила, а не съм давала на готово пюре.

# 464
Тиквичка с картоф е отвратително пюре, пълен гнус и блудкаж. Малкия също не искаше да я яде тази комбинация, домашно давах.

Общи условия

Активация на акаунт