За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 65

• 34 908
  • 763
  •   1
Отговори
# 435
Аз с въпрос за захранването-примерно въвеждам тиква.След това картоф.Как давам картофа?Отделно няколко лъжички и после дохранвам с вече въведеното пюре или смесвам тиквата с картофа?След като имам въведен продукт продължавам да си дохранвам с Ам,нали?
Извинявам се,ако е вече обсъждано,но ми е голяма каша в главата Grinning

# 436
Смеси старият с новият зеленчук.
После АМ
Понякога моят искаше първо мляко, после пюре

# 437
  • Велико Търново
Аз давам първо пюре и после ам. Ако се изнерви докато му тикам лъжиците в устата прекратявам процеса и давам млякото направо.

# 438
За Хексалгина/аналгина да вметна и аз че познавам човек, който получи анифилактичен шок от него така че наистина алергиите от аналгин не са чак толкова редки и трябва да се внимава. За бебе според мен аналгин в краен случай.
За захранването да, смесвате стария с новия зеленчук на едно. И аз бях смесила тиква с картоф, но единствения зеленчук, от който беше отвратен до момента е картоф - плю го, рева, цирк...С други неща няма проблем отваря уста и си похапва сладко. Обачеее картоф цъ. Споделих с една две приятелки и те също казаха че за първи път като са въвеждали не се е харесал картофа. Сега се чудя кога пак да му предложа, май няма да е скоро Simple Smile

# 439
Моят син също изпитва отвращение от картофите. Даже и с любимото кисело мляко не ги яде. Ще му предложа с много подправки след годинката.

Не смесвам новия продукт с останалата храна. Ако не го хареса, трябва всичко да се изхвърли. Единствено като въвеждах белтъка му го сложих заедно с жълтък и сирене на принцеса. Яде си с кеф.

# 440
  • Варна
Според мен смеси картофа с друг зеленчук. С тиквичка, тиква, морков, съвсем друг вкус се получава, много по-удачно ми се струва, отколкото да го смесиш с кисело мляко.

# 441
Аз бях толкова нахъсана за захранването. Дадох първо картоф. Огромна грешка!!! Той първо е сополест, второ... Няма никакъв вкус

# 442
И моят син също не хареса картофа. Сега му го приготвям в комбинация с тиквичка, морков и копър и много му допада.

# 443
  • Варна
за да не става лепкав трябва да се развари и да се намачка с вилица или да се пасира с повече вода на много бавни обороти.

# 444
За смесването на зеленчуци не трябва ли първо да си дала зеленчука един по един за да видиш дали ще получи алергия ? И на мен ми е доста обаркано Unamused

# 445
За смесването на зеленчуци не трябва ли първо да си дала зеленчука един по един за да видиш дали ще получи алергия ? И на мен ми е доста обаркано Unamused
Да, така трябва. Картофа е от зеленчуците, които не се харесват на всички бебета, затова е хубаво да се комбинира с нещо.

# 446
Когато смесвам картоф с тиквичка не става лепкав

# 447
  • Варна
когато се въвежда нов продукт не е нужно да се дава самостоятелно, може да се смеси с нещо вече въведено, все пак нали за въведените неща е проследено, че не предизвикват реакции. Не трябва едновременно да се въвеждат две неща, защото ако и двете са нови и има реакция няма да се знае от кое е.

# 448
За тези,които не харесват картоф-пробвали ли сте със сладък картоф....на Овко има малко бурканче само сладък картоф и определено има друг вкус-по-сладък е и по-скоро наподобява тиква. Отделно аз картофа го намачквам хубаво с вилица,а не го пасирам,защото иначе наистина става като сопол,слагам мн мн малко масло само за аромат и малкият умира да го яде

# 449
После дадох сладък и имах повече успех. Аз си купувам от магазина сладък картоф. Правя няколко пюрета с него. Предпочитам аз да си правя пюретата

Общи условия

Активация на акаунт