Пубертетът при момчетата - Тема 2

• 65 763
  • 779
  •   1
Отговори
# 120
  • софия
Здравейте и от мен, сина ми напоследък тренира много вкъщи в следствие на което свали 4 килограма за един месец, започна да се съобразява и какво яде. Честно казано ме притеснява леко тази негова мания, само се гледа и бил дебел, ако не го бях видяла какви тежки тренировки прави щях да го водя на доктор. За момента не е слаб и имаше нужда да посвали малко, но ме притеснява  това да не продължи, а и такива тренировки без професионален надзор да не му натоварват органите, знам ли такива неща си мисля.

# 121
      Моят беше много кльощав и злояд, а в последните две години ме притеснява, че пълнее.
Не яде лоша храна, но яде прекалено като количество. През деня е при баба си и с нея не можем да се разберем за хляба, аз не искам да прекалява, тя му дава всеки ден хляб с обяда, а понякога не е нужно.

# 122
  • София
Моя не е мургав, но космите по краката са му много и са се накъдрили. Каза ми, че го е срам и че другите нямали такива косми. Миналото лято вече не му пукаше и не ги е пипал. Сега мисли за морето да ги подстриже с машинката и така. На мен също не ми допадат бръснати крака и подкарали косми, но той не ходи така постоянно тъй че не е проблем.

# 123
  • 1st floor
Здравейте и от мен, сина ми напоследък тренира много вкъщи в следствие на което свали 4 килограма за един месец, започна да се съобразява и какво яде. Честно казано ме притеснява леко тази негова мания, само се гледа и бил дебел, ако не го бях видяла какви тежки тренировки прави щях да го водя на доктор. За момента не е слаб и имаше нужда да посвали малко, но ме притеснява  това да не продължи, а и такива тренировки без професионален надзор да не му натоварват органите, знам ли такива неща си мисля.
Какво имаш предвид под тежки?

# 124
Колко хубаво,  че видът "гол охлюв" не се нрави на мъжете тук.

# 125
Когато ходих на фитнес, треньорката специално обърна внимание за детето -че за него доста от уредите не са подходящи, понеже костната му система е още крехка и расте.
Действително тренировките, особено за деца и младежи, трябва да са прецизно съобразени.
Пиша го по повод безпокойсгвата на tzvetihc за тренировккте и свалянето на килограми на сина й.
Според както описваш ситуацията, той има някаква психологическа мотивация да се подлага на тези мерки, включващи храненето и тренирането.
За мъжки обезкосмени  крака не искам да си помислям, защото е извън моите разбирания и вкус.

# 126
В първия час по физическо учителката в 5 клас  ги беше питала кой какво тренира. Едно от децата казало, че ходи на фитнес и им беше дръпнала лекция колко неподходящ е фитнеса за тях, беше говорила и с родителите.
Аз се притеснявам и от безконтролната употреба на разтворими протеини и енергийни напитки. Говорим у дома постоянно.
в класа им има деца, консумиращи всеки ден Монстър или Хел .

# 127
  • 1st floor
Чела съм по въпроса с тренировките с тежести при подрастващите без да съм експерт, от чисто любопитство. Не се препоръчват, защото спират растежа. Тежестите водят до натрупване на костно вещество, костите се уплътняват в частта от към хрущалите и спират да нарастват. Това при възрастните не само е търсен ефект, а даже е силно препоръчително, особено за жените, за да не губят костна плътност. В подрастваща възраст обаче стопират растежа. Също така е крайно необходимо да се изпълняват много точно и правилно упражненията, за да не си причинят травми. Някои от тях могат да останат за цял живот. Затова попитах какво означава "тежко". Може би трябва да проверите до какви тежести са препоръчителни за тази възраст, въпреки че и това е доста разтегливо понятие. За мен лично фитнеса не е препоръчително за тях, като цяло. Има доста по-добри варианти - плуване, волейбол, баскетбол и пр. Мускули може да правят и в по-късна възраст.  Laughing
У нас имаме почти половин фитнес зала. Голям набор от тежести, щанга, ластици, пудовки, швейцарска топка, кростренажор. Ползват се активно, но не от младежа. Laughing Той не проявява никакъв интерес. Има си неговото си колело, топката за волейбол и понякога ритат на игрищата с приятелите му. Друго за сега май не му и трябва.  Laughing Ужасно кльощав е, до скоро беше даже хилав. Сега израсна половин глава над мен, но като че ли някак уплътни краката. Пак са кльощави, но някак по-мусколест в бедрата. Миналата година на плажа кака му беше сърдита, защото той имал плочки на корема, пък не тренирал нищо... Joy Мускулите му буквално прозираха под кожата, нямаше грам тлъстина.  Laughing

Относно добавките - протеинът, ако е качествен и на известна фирма, е безвреден, даже ОК. Но според мен, човек свободно може да си набави хранителни вещества и макронутриенти, ако се храни разумно. На сина ми съм си позволявала да давам само мутивитамини през грипния сезон и рибено масло през зимните месеци. Не мисля, че има нужда от нещо друго, освен от хубава и разнообразна храна.

Относно енергийните напитки - много против тях съм. Говоря и на него, и на каката. При евентуални условия могат да доведат до крайно нежелани реакции. Такова чудо признавам, че и аз още не съм пила, няма и да пия. Stop

# 128
  • Варна
За мен най-добрия спорт за тях си остава плуването. Там се тренира и се натоварва всяко мускулче по тялото, топят се мазнинки и се правят плочки от раз, ноо гооворим за сериозни(наприемер по час на ден) тренировки все пак. Имаме басейн при нас за тренировки на Приморски и като застана да гледам децата-красота, идеални тела и са като рибки.

# 129
  • софия
Тренировките ги прави вкъщи, гледа от ютуб с гирички от по 3 килограма, но вода тече от него, набляга главно на такива за отслабване с повече кардио. Не ми се иска да го спирам, но и ми е притеснено. На плуване ходи 3 пъти седмично на водна топка.
Причината за тази му мания е че всички си били хващали гаджета той още нямал, много му се иска на милия. Обяснявам, че и това ще стане и е още рано на 12 години е.
За енергийните напитки все още удържаме положението, но около него всички пият, беше почнал да пие кола от време на време, ама сега като брои калориите спря

# 130
Моят почти тинейджър, също иска да ходи на фитнес, но аз не му разрешавам. Страх ме е, че вместо да тренират, ще се правят на "мъже" и ще обърнат нещата на игра и кой колко може да вдигне. Аз искам да ходи на плуване, за него е препоръчително, защото има леко гръбначно изкривяване. Преди ходеше, но нещо не му харесваше треньорката и се отказа. Сега заради едно момиче, може пак да тръгне.
За окосмяването - все още не е започнал серизоно, но вече има малко под мишниците. Казвам му да използва рол-он, че започва да се поти страшно, но той забравя. По краката принципно си е по-окосмен, но космите са светли и не личат много. Надявам се да не му хрумне след някоя и друга година да започне да ги маха. Ужасна гледка са ми мъже с епилирани (бръснати) крака. Мустачки все още няма, но започна с черните точки и от време на време по някоя пъпка.

# 131
Големият ми е суетен, но не и в посока фитнес и упражнения.  Joy
Докато малкият, от време на време, като се свий на дивана и си оглежда корема с естествено нагънатите три, четири чертички... гледа, гледа и заключи "Много съм дебел! Гледай, мамо!" и подпуква веднага лицевите опори. Joy Мери мускули. Та, много е вероятно, след някоя и друга годинка да изяви желание за фитнеси.
За енергиийните напитки и в къщи говорим, уж разбира, уж е съгласен, но навън нямам поглед какво се случва в компанията.

# 132
А как се оправяте с "третата вежда" Grinning Моят вчера ми заяви, че на едно приятелче вече я оправили и трябвало да се погрижа и за неговата Simple Smile Иначе други косми не желае да маха /засега/ Simple Smile
Относно храненето - вечно не е гладен или избира! Съобразява се какво яде, пие много вода или сокове и все се разправяме, защото отслабна. До скоро беше болен и на инжекции.
А относно поведението - нямаме проблеми. Само за вечерният час спорим постоянно. Говори, когато той поиска. Но пък започне ли понякога с "лиготиите'...все едно от анимационно филмче е излязъл! Само смешки и падаме от смях с него Simple Smile

# 133
  • някъде
Ужасна гледка са ми мъже с епилирани (бръснати) крака.
Сутринта по път за работа един пич ме изпревари - напарфюмиран, сресан, хубаво облечен и в момента, в който му погледнах краката ми се обърна стомаха...честно...а като му видях и ръцете получих комплекси, че съм по-космата от него...приличаше на гол охлюв

# 134
Ужасна гледка са ми мъже с епилирани (бръснати) крака.
Сутринта по път за работа един пич ме изпревари - напарфюмиран, сресан, хубаво облечен и в момента, в който му погледнах краката ми се обърна стомаха...честно...а като му видях и ръцете получих комплекси, че съм по-космата от него...приличаше на гол охлюв

Хахаха,развесели ме!

Общи условия

Активация на акаунт