Американски колеж - дванадесета тема

• 62 668
  • 752
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Клубовете и засаждането на дървета в 8 клас - не.

В 9ти клас моя син има 199 т.  CAS, при изискване 75 минимум годишно и не, не се прехвърлят за следваща година. Всички клубове са му били сметнати за CAS.

# 286
Да добавям ли в анкетата опции за СОУ с математически паралелки като 125-то и 107-мо?

# 287
Клубовете носят CAS точки.  Клубове си избират на "панаира на клубовете" (не мога да се сетя за термина им на английски), като там според натовареността могат да се ориентират и колко точки носи (мюзикъла е за около 3 пъти повече точки например, просто много време се влага). В 9ти клас моя синковец е имал 225т, 75т мисля че им трябваха годишно Grinning
При недобро планиране, ако се види, че точките са малко, може да се наваксат като доброволчески часове за гидове на родителски срещи, дни на отворени врати, помощници на ACS Open (домакини са на други училища)... и какво ли още не. Имат си координатор на CAS програмата, винаги могат да се допитат до него докъде са и какво може да се направи Hands V

# 288
  • София
  Т.е да разбирам, че всички клубове носят CAS точки? Кои повече, кои по-малко, но носят.

# 289
  • София
Не само клубове носят CAS точки. Възможно е и външни за Колежа занимания със социална насоченост да се зачитат за CAS.

# 290
  • софия
Да добавям ли в анкетата опции за СОУ с математически паралелки като 125-то и 107-мо?
Не, защото точно 125-то е един от примерите ми в главата за математическо училище. Защото не е само СМГ.

# 291
За CAS както и за всичко друго ги информират тях надлежно (аз това съм го научила с разпитване на колежанина), нас ни информират схематично в началната родителска среща на 9ти клас... и на 12ти да ги подгоним, който е назад какво да направи... иначе те всяка година имат (освен всичко друго) напомнящи мейлове за записването/представяне за клубове Simple Smile

Не, защото точно 125-то е един от примерите ми в главата за математическо училище. Защото не е само СМГ.
Както и други ПМГ от страната (само пример - има две деца от випуска на моя син, учили 5-7 клас в ПМГ Бургас... в предишния випуск имаше (поне) един представител на ПМГ Пловдив... само тези познавам лично и знам къде са учили преди АК)

# 292
аз считам че в "специализиран курс за АК, идващи от СОУ и ЧУ" ОУ и ЧУ трябваше да са отделно в анктетата

# 293
Добро утро, момичета!

В четвъртък сме на РД и то далеч. Ще останем там до неделя. Ще се надявам следващия път да ви видя.

Шарки,
Браво за усилието за разбивката на постовете!

Скрит текст:
Замислих се и над усилието на пряко свързаните с АК да опровергават, написаното от хора "чули". Замислих се и за всички прогонени от темата, даващи пряка информация за АК. Ако се върне някой назад по темите, имаше и пишещи деца от АК. Включая се заяждаха с тях в колко часа са им постовете и с какви глупости се занимават вместо да учат. После влизат родители с интерес към АК и започват да се сърдят, защо не са оставени хората да си изкажат негативното мнение.
После се замислих защо го приемам толкова навътре и защо и аз не се отказах. Не мога заради всички, които бяха прогонени от тук,а толкова са ми помогнали. А и когато говори детето ми за "Моето училище", няма впредвид нито другите си две училища, нито университета си .

аз считам че в "специализиран курс за АК, идващи от СОУ и ЧУ" ОУ и ЧУ трябваше да са отделно в анктетата
+1
ЧУ могат да играят с програмата си:

Скрит текст:
В 6-ти клас беше минат материала за 7 клас. И в 7 клас само надграждаха и правеха пробни изпити ( не помня по колко). Хорариумът им часове по БЕЛ и м-ка беше двоен. Две от пълните 6-ци по математика бяха от тях, а колко бяха непълните такива дори не помня, но бяха много. Как да го сложа в този общ знаменател.

В АК някой дейности, като клуба по м-ка например можеше да са и електив, и клуб. Спомням си разговор: " Нямам право на повече елективи и ще ми се води клуб"

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 08:21 от rosss

# 294
Е, то и от ЧУ до ЧУ си има разлика.
Даже СС и Петър Берон са различни.

# 295
  • София
Аз също мисля, че "всичко по стандартната програма на МОН" следва да е в една опция за отговор. Иначе щеше да трябва да се дават отделно опции за отговор за всяко  частно училище, а тази информация вече я имаме обобщена в блога на Данибон.

# 296
  • София
Привет, момичета! В четвъртък ни поканиха на среща едни приятели, с които от 1 година почти не сме излизали, тъй като те се преместиха в Германия и се съгласихме. Надявам се за следващата среща да успея!

Иначе по темата за АК - отсега стискам палци за децата, които чакат да бъдат поканени на 05.07!!!

# 297
Аз също мисля, че "всичко по стандартната програма на МОН" следва да е в една опция за отговор. Иначе щеше да трябва да се дават отделно опции за отговор за всяко  частно училище, а тази информация вече я имаме обобщена в блога на Данибон.

Всъщност кое и да е ЧУ(в момента, а не преди години) в първата 20-ца по НВО след 7 клас НЕ е по стандартната програма на МОН. Да, минават я, но над нея се награжда знаичително. Това от личен опит от две ЧУ. Та да обединявате стандарно държавно с ЧУ е малко като сравнението за компотите и компютрите.

Скрит текст:
Аз само да попитам модератора на темата защо модерира избирателно, като оставя постовете на които е отговаряно в изтритите постове, и оставя постове които отговарят на изтритите постове. И защо след като веднъж е модерирано продължават да се пише по темата на спора пък макар и в спойлер. Наистина тази тема в момента е точно копие на темата за ЧУ от преди 2-3 години, когато там се приемаше само осанна за някои точно конкретни училища и ако НедайСиБоже някой се осмели да изкаже критика, излизаха 2-3 активисти да опровергават.

# 298
  • София
13то и 15то място в тази класация за Меридиан-22 и Българско школо, с които имам личен опит: съвсем по МОН са и никакво надграждане няма. Има  по-малки класове и повече внимание към децата. Без "надграждане".

# 299
Аз пък имам опит с Петър Берон, което също е там някъде в класацията. Даже май е и по-назад, Е мога да кажа, че освен по МОН-ските учебници, се учи и по допълващи материали и помагала, да не говорим, че имаше и преснимани листа със задачи на същия материал като МОН-ския, но поне 2-3 нива над него като трудност.

А пък сегашното ни училище е на светлинни години напред и от това.
Та да сраваняваш компоти с компютри е малко смешно и липсва обективност и равнопоставеност на статистиката. И липсва каквато и да било информативност.

Общи условия

Активация на акаунт