Американски колеж - дванадесета тема

• 62 733
  • 752
  •   1
Отговори
# 150
Фран,
Жалко! Не за езика, това е капка в морето, а за разваляне на принципността в АК.
Защо ми се струва, че по химия и физика българите- учители са отдавнашни. Как тогава поддават?!

# 151
  • София
Това с уеднаквяването на термините считам за задължително. Диването си има проблем, като трябва да ползва термини по химия, физика, биология - знае ги само на английски  Crazy и като е в разговор помежду ни става комично, ама с хора, които не са наясно защо той не знае българския термин, изглежда странно, че вероятно и тъпо.

# 152
Това с уеднаквяването на термините считам за задължително. Диването си има проблем, като трябва да ползва термини по химия, физика, биология - знае ги само на английски  Crazy и като е в разговор помежду ни става комично, ама с хора, които не са наясно защо той не знае българския термин, изглежда странно, че вероятно и тъпо.
Ако го нямаше това уеднаквяване по физика, на матурите би станало трагично, а не комично! (виж предишния пост, редактирах се)

# 153
  • София
А, баш. Аз така и не схванах кое точно от 12 клас му беше толкова трудно по едната математика, щот така и не можа да ми го каже на български (не мога да се сетя в момента на английски кой термин ползваше). Нещо май от висшата, която учехме в университета първи курс, но като математически инвалид с фобия към математиката, ептен ми се е изтрило от паметта.

# 154
Жалко! Не за езика, това е капка в морето, а за разваляне на принципността в АК.
Защо ми се струва, че по химия и физика българите- учители са отдавнашни. Как тогава поддават?!
Честно да ти кажа, не се ровя и не се интересувам. Нашата приключва и едва ли ще имам друго дете в колежа.

Но все пак давам пример по химия/става въпрос за 11-ти клас, в 9-ти девойката твърди, че не е било така/. Учителката по химия влиза и започва на английски. Задава въпроси на английски, учениците  отговарят на български. Тя продължава на английски, те отговарят на български и т.н. В един момент тя се отказва.
Не твърдя, че е всеки час, но се случвало и то често.

# 155
Честно да ти кажа, не се ровя и не се интересувам. Нашата приключва и едва ли ще имам друго дете в колежа.

Но все пак давам пример по химия/става въпрос за 11-ти клас, в 9-ти девойката твърди, че не е било така/. Учителката по химия влиза и започва на английски. Задава въпроси на английски, учениците  отговарят на български. Тя продължава на английски, те отговарят на български и т.н. В един момент тя се отказва.
Не твърдя, че е всеки час, но се случвало и то често.
Ей, сладури бе! Точно пък по химия да се пинкят да знаят термините на български (те даже на голяма част то химическите елементи не им знаят българските имена изобщо Sweat Smile оловото например, мъжа ми (учил на руски) и колежанина редовно ме питат как беше Smirk ) На 16-17 стават едни самоуверени провокатори, та направо мярка нямат! Но и учителката "мека Мария", те химичките са им едни такива спокойни и неконфликтни (май само младичката Празникова - вече Владимирова малко повече ги стяга) та им е минал номера...

# 156
  • софия
8 ми клас е вече в историята!
Не зная, дали сте видели, но в енгрейд има нанесени вече коментарите от преподавателите.

# 157
Не зная, дали сте видели, но в енгрейд има нанесени вече коментарите от преподавателите.
Бързаш, бързааааш... Ще отидат децата в петък да си  получат файнълите от преподавателите, да си получат разпечатани справките за успех... пък да си ги четат в движение и да се радват или цъкат-цъкат "това за мен ли го пише?"...(нашите получаваха и договорите за догодина, но почнаха да ги изпращат по пощата....)
Ще има церемония за завършване на осми клас с грамоти за успех... Ей, все едни такива хубави моменти!

# 158
  • софия
Бързаш, бързааааш... Ще отидат децата в петък да си  получат файнълите от преподавателите, да си получат разпечатани справките за успех... (нашите получаваха и догорорите за догодина, но почнаха да ги изпращат по пощата....)
Ще има церемония за завършване на осми клас с грамоти за успех... Ей, все едни такива хубави моменти!
така де, мина всичко това Simple Smile

# 159
Скрит текст:
Бързаш, бързааааш... Ще отидат децата в петък да си  получат файнълите от преподавателите, да си получат разпечатани справките за успех... (нашите получаваха и догорорите за догодина, но почнаха да ги изпращат по пощата....)
така де, мина всичко това Simple Smile
Ха, до миналата година това всичкото се случваше на 29 или 30 - последния работен ден на месеца Thinking

# 160
  • софия
Да, ако искат да говорят с някой преподавател и по някаква причина не са го направили днес, могат да отидат следващите два дни, но не е задължително.

# 161

Не мога да повярвам, че 8 клас е в историята!

Само като се сетя, че моето диване на два пъти искаше да се маха от Колежа. Била тъпа и не можела да се справи, а сега има отличен успех /вярно не е пълно шест/и не иска и да чуе за друго училище. За много от вас отличният успех не е нещо кой знае какво, но за мен си е постижение, тъй като дъщеря ми не е била отличничка в периода 5-7 клас.
И нещото, което ме втрещи :"Мамо, нямам търпение да започне 9 клас."
Та, емоции осмокласни...

П.П. Амели, къде по- точно са коментарите? Нещо не ги намирам.

# 162
  • софия

Не мога да повярвам, че 8 клас е в историята!

Само като се сетя, че моето диване на два пъти искаше да се маха от Колежа. Била тъпа и не можела да се справи, а сега има отличен успех /вярно не е пълно шест/и не иска и да чуе за друго училище. За много от вас отличният успех не е нещо кой знае какво, но за мен си е постижение, тъй като дъщеря ми не е била отличничка в периода 5-7 клас.
И нещото, което ме втрещи :"Мамо, нямам търпение да започне 9 клас."
Та, емоции осмокласни...

П.П. Амели, къде по- точно са коментарите? Нещо не ги намирам.

Като натиснеш някой от предметите и вляво се появява една  колона с различни опции- там има "comments"

Поздравления за отличният успех! какво имаш предвид под "не пълно " отличен? Защо се е чуствала тъпа, кой предмет или учител са и се опрели?
нека позная Simple Smile имам предположения....

# 163
  • София
Май всички се сетихме Sad

# 164
..какво имаш предвид под "не пълно " отличен? Защо се е чуствала тъпа, кой предмет или учител са и се опрели?
нека позная Simple Smile имам предположения....

Имам предвид, че има и малко на брой петици.

Нямаше конкретен предмет или преподавател, които да и се опрат. Просто, диването реши, че е тъпо и не е за това училище. 🙂
И за малко да и повярвам.

Общи условия

Активация на акаунт