Американски колеж - дванадесета тема

• 62 681
  • 752
  •   1
Отговори
# 270

В колежа се води и разяснителна и профилактична работа с децата и родителите по въпроса. Нещо, което категорично не се прави в СМГ например.

Ми не е вярно - учениците от СМГ участват в програма за превенция на Центъра по наркомании. Сградата на Центъра е наблизо и срещите със специалисти са чести. Простено ти е, че не знаеш, няма от къде, но не ти е простено, че отново си измисляш и дезинформираш.
Трий сега бързо поста ми преди да са го прочели хората.  Joy

# 271
  • софия
Темата за това, което не ви харесва, което е разочарование и може да бъде по-добре е много по-полезна, отколкото неглижирането или извиняването на проблемите. На мен тя ми е 100 пъти по-полезна и ми помага да си създам някакво впечатление, в сравнение с превъзнасянето. Най-малкото изостря вниманието ми и ми дава възможност да опитам да преценя нейната важност спрямо личните ми критерии. Естествено, всеки поглед е малко или повече субективен. Всеки четящ може да отсее полезното за себе си. Та, кое е разочарование, какво ви притеснява, кое според вас може да е по-добре?

Скрит текст:
Когато избирах училище за детето, изчетох всичко, което намерих за училището, което в крайна сметка избрах. Част от негативните отзиви се потвърдиха, но спрямо моето дете те не са фатални. Така, че има голяма полза от споделянето на нещата, които не се харесват.

# 272
Темата за това, което не ви харесва, което е разочарование и може да бъде по-добре е много по-полезна, отколкото неглижирането или извиняването на проблемите. На мен тя ми е 100 пъти по-полезна и ми помага да си създам някакво впечатление, в сравнение с превъзнасянето. Най-малкото изостря вниманието ми и ми дава възможност да опитам да преценя нейната важност спрямо личните ми критерии. Естествено, всеки поглед е малко или повече субективен. Всеки четящ може да отсее полезното за себе си. Та, кое е разочарование, какво ви притеснява, кое според вас може да е по-добре?

Скрит текст:
Когато избирах училище за детето, изчетох всичко, което намерих за училището, което в крайна сметка избрах. Част от негативните отзиви се потвърдиха, но спрямо моето дете те не са фатални. Така, че има голяма полза от споделянето на нещата, които не се харесват.

Звънче,

Училище бих избирал по позитивите.
Негативите в АК са (според мен) дреболии в сравнение с тези в ДУ.
Рос предложи да се видиш с нея. Уговаряше се и някаква среща на родители. Мисля, че никой няма да възрази да обсъди всякакви въпроси с вас. Аз също бих предложил Ф2Ф вкл. с децата. Нямам проблем да обсъждам каквито и да са въпроси с реално заинтересувани от въпроса хора. Но да помагам на жълти журналисти и тролове...

# 273
  • софия
Звънче,

Училище бих избирал по позитивите.
Негативите в АК са (според мен) дреболии в сравнение с тези в ДУ.
Рос предложи да се видиш с нея. Уговаряше се и някаква среща на родители. Мисля, че никой няма да възрази да обсъди всякакви въпроси с вас. Аз също бих предложил Ф2Ф вкл. с децата. Нямам проблем да обсъждам каквито и да са въпроси с реално заинтересувани от въпроса хора. Но да помагам на жълти журналисти и тролове...
Позволи на всеки да направи своя избор съгласно собствената си преценка. Не това попитах, но все едно. Твърде е двоен стандартът - всичко хубаво може да бъде споделяно, а лошото е "помощ на жълти журналисти и тролове".
Попитах и потвърдихте, че това е тема за АК и впечатления от него.
Много те моля, не чувствай абсолютно задължен да отговаряш на всеки мой въпрос. Приеми, че не съм "реално заинтересувана от въпроса". Ще го оценя.

# 274
Попитах нещо конкретно, което е част от живота - лошите страни. Има ги във всичко и не разбирам защо тук никой няма проблем да сподели хубавото, но това, което не е ок някак завоалирано се подминава и премълчава, квалифицирано като "тролене", "хранене на жълти медии" и т.н. Достатъчно дълго съм в този форум, достатъчно хора познавам в реала, вкл. пишещи в тази тема, за да не е приятно да чета подобни неща. Думите в кавички не са мои.

Думите в кавичките са мои, но не разбирам защо приемате, че са отправени към Вас?
Евентуалните отговори на въпроса Ви в темата ще са видими за всички, не само за Вас. Пишете, че познавате родители от АК в реала. Задайте им въпроса на тях? Искате още мнения - срещнете се и с други родители. Но да искате публична самокритика е малко неприлично, не намирате ли?
ПС Бързам да Ви успокоя - няма никакви тайни проблеми в АК. Всичко, което може да се каже по въпроса Ви е дискутирано ad nauseam в темите досега. Ако възникнат конкретни въпроси, които не са доизяснени - питайте.

Последна редакция: нд, 01 юли 2018, 16:24 от Ezhko

# 275
Добавих анкетата като копирах предложенията на Амели! Flowers Hibiscus Flowers HibiscusFlowers Hibiscus

Моля, ако имате забележки или други предложения, съм готова да я редактирам.

# 276
  • София
Fran, малко мъглява като смисъл ми изглежда дефиницията "стандартно СОУ" - частните училища стандартни ли са или не?

Ако не е проблем, дали е възможно леко да разшириш текста на всички опции за отговор, в които в момента присъства "стандартно СОУ", на "стандартно държавно или частно СОУ"

# 277
Отговорих на анкетата за детето ми, което беше прието и завърши АК. (Не, учи в стандартно ОУ и Не, направи няколко консултации с учителя си (по БЕЛ) в училище ОУ).
За втория, който нямаше хъс и желание, а просто се яви на изпита отговора би следвало да е "Да, частни уроци по математика за НВО, стандартно СОУ" (магарето хич не слуша майка си! А хванах в седми клас, че имаше ужасно много пропуски от средата на шести още!) и "Да, школа по БЕЛ за НВО, стандартно СОУ"
Каква е разликата в стандартно ОУ и стандартно СОУ, като буквичката С е само заради "средния" курс в училище, който никак не влияе на основното образование, придобито в същото училище Rolling Eyes
В града в който учеше големия ми син не знам да има СОУ, Всички са ОУ и след това гимназии - математическа, езикова.. професионални... но гимназии, като само ПМГ има и основен курс, другите нямат.

# 278
Полезна ще е анкетата за бъдещите кандидат колежани, но ще е интересно да се обвърже и с резултата от приемния изпит.

# 279
  • София
Отговорих с курса за нво по бел, като най-близък отговор, понеже диването ходеше в лого-3 на курса, готвещ за есето.

# 280
Отговорих. Очаквам с интерес анализите на резултатите​ Simple Smile

# 281
  • София
Понеже разбрах, че резервите след 100те ще ги канят след 05.07., дали може да помоля szervusz, aко все още ни чете, да сподели дали дъщеря ѝ е сред поканените. За един бас питам Simple Smile

# 282
Всеки си има много индивидуални + и - за всяко училище и си ги намества спрямо детео си... и спрямо конкретния период дори от собствения си живот... Аз не мога да напиша в момента + и -, защото + за едното ми дете биха били - за другото...

А и минусите се обръщат понякога в плюсове и обратно...
Пример минуса: проточилия се по български маниер ремонт и ужасната калявица последната учебна година... Но този минус се превърна в + за следващите: кал няма, парка е отново прекрасен, има нова сграда, дори с ненапълнени още помещения... светла просторна читалня към новите зали на библиотеката... и какви ли не! Първоначалния +: наличие на локъри, ползваема читалня по всяко време... и последващ минус: "отнетите" им локърчета (гардеробчета) през последните две годили и липсата на едно от просторните им места за почивки и срещи фоайето на Острандър (заменено с друго място в Сандърс) вече е плюс: нови локъри в новата сграда, която се явява централна, нови фоайета плюс старите като място за срещи и почивки в свободното време.

Аз проблем със свързване с администрацията не съм имала... Имах един проблем зимата и трябваше да се вържа с деканата, при два опита по телефона, се оказа, че са в продължителна среща, написах мейл, обадиха ми се след час и половина по телефона (след края на работния им ден) с предложение за решение на проблема, отидох сутринта и след няколко разговора с РУО (в мое присъствие) те ми решиха проблема. Та аз проблем с намиране на някой от администрацията не съм имала или размотаване по някаква причина.

Досадния проблем с Engage първия срок е решИм, просто беше супер досадно... помрънкахме (дори тук, звучно!) за което, писах няколко мейла с визуализация на това което ние виждаме (явно екипа програмисти не са им "визуализирали" точно този тип справки...), част от тези "дефекти" ги отстраниха за дни... други си останаха и предпочетоха поне за комуникация за успеха, да се върнат към изпитания софтуер, докато се изчистват детайлите.

Една случка с лекарката: Обажда ми се сина ми, при лекарката е "Нараних си малко пръстите на лявата ръка, лекарката ме прегледа и ме праща да си тръгвам, давам ти я!". Разбираме се с нея, че разрешавам да си тръгне сам веднага, но той настоява да остане за тест по физика... та тя му слага лед и настоява той да дойде по-късно пак да го види. Обажда ми се лекарката след 30мин и ми казва, че го чака да излезе пред кабинета по физика, защото не й изглежда навехнато (твърде силно го боли и полилавява)  и иска да не го изпусне, да планирам къде да го водя на лекар и да дойда да си го взема лично... според ортопеда по-късно само навяхване, но след снимка се оказаха две счупени стави на фаланги, без оток... Същия ден вечерта другия ми син (в СОУ) се прибра с навехнати стави на фаланги на същата ръка, със зверски оток, прегледани от училищната мед сестра, намазани с Фастум гел в кабинета... никой не беше благоволил да ми се обади от втория до седмия час... И на двамата лечението беше пълно обездвижване за 40 дни. За някои ходенето до училищния лекар (за да разреши да си тръгне от часовете) е досадна подробност, за мен е +!

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 15:53 от peneva_a

# 283
  • София
Статистиката на постовете (общо 292 към момента на писане на този пост) в настоящата тема:

1. Питания от родители, чиито деца обмислят кандидатстване в АК по отношение на подготовката за изпита: 9. Отговори от родители, чиито деца вече учат или са учили в АК: 38.

2. Въпроси, свързани с финансирането (отстъки от таксата): 7.
Отговори от родители, чиито деца вече учат или са учили в АК: 14.

3. Поздравления за рожденик: 11.

4. Въпроси по отношение на организацията на часовете и клубовете в АК: 6. Отговори от родители, чиито деца вече учат или са учили в АК: 19.

5. Бр. постове, свързани с други училища: 3.

6. Бр. постове, свързани с радостта от края на учебната година и наградите на децата: 24.

7. Бр. постове от участници във форума, които нямат деца в АК, и не са имали, с негативни твърдения за АК: 59 (в момента се виждат 49 такива, заради изтритите постове).
Отговори на тях от родители, чиито деца вече учат или са учили в АК: 57.

8. Бр. постове, свързани с проблеми в АК, постнати от родители на деца в АК: 40.

9. Бр. постове на родители, чиито деца са прекъснали АК: 2. Отговори на тях: 2.

10. Бр. постове, свързани с организация на среща на мамите: 20. Между другото, още не сме уточнили мястото, моля дайте предложения.

.

# 284
  • София
  Ами аз за анкетата: 125-о за математическо ли да го броя или за обикновено? Щото има само 2 математически паралелки, но пък си ги готвят за състезатели.  Thinking

И да питам за CAS. Всички клубове ли се смятат за CAS или клубовете са си клубове, а CAS са някакви други дейности?

Общи условия

Активация на акаунт