Американски колеж - дванадесета тема

• 62 635
  • 752
  •   1
Отговори
# 315
В друга тема, Блис.
Хайде да не правим от тази Всичкология?

# 316
  • София
Прекалено са малко кандидатствалите в АК от БШ, например, за да се правят категорични заключения. Класът на сина ми в БШ не беше никак "силен", а приеха 5 от 6 кандидатствали в АК. Всички до един бяха с допълнителна подготовка от школи, а 3 от децата дори с частни уроци по БЕЛ от 5 клас нататък.

# 317
Ежко не си прав да не отговаряш в тази тема - правиш анализ на приема и вадиш изводи, които не желаеш да обосновеш! Да, предварителния подбор е изключително важен, но ако той е с деца на 4-5 не можеш да ме убедиш, че средата не оказва по-същественото влияние... (с деца на 4 подбора е на ниво "нахъсани родители" и школи за прием на 4 годишни... и за такова съм чувала, за мен е тотален абсурд да го причиня на децата си!)
Подбора в 4ти клас е по-различно нещо, много зависи от хъса на родителите, но вече по-големия % е личните качества на кандидатстващия и съответно това върху което се работи. ПМГ работят сериозно с децата (вече подбрани) и неслучайно те дават най-високи резултати (от ДУ) на НВО и изпит в АК.
Вярно, че този анализ не е точно по темата, но пък е точно за питанията - с курс без курс, а и е точно последствие на твоя коментар преди това. Не може да очакваш да подметнеш нещо така категорично и да няма питания за обосновка!

# 318
В друга тема, Блис.
Хайде да не правим от тази Всичкология?

Ма хубаво де. Аз все пак не си говоря сама, нали? Та хайде малко разшири кръга на обръщението. А темата я открехна ти доколкото помня. Или искаш да си говориш сам тук, нищо, че уж не си по темата. А другите да не ти отговарят.

Последна редакция: вт, 03 юли 2018, 16:38 от Анонимен

# 319
Оки.
Подред значи. Който кандидатствал е приет се вижда само при СМГ и от Света София. Хайде да не слагаме например ПЧМГ назад като систематична подготовка по математика? Или ЕСПА? Да де, ама и двете обират останалото след подбора на СС или СМГ? С изключения разбира се. И резултатите се виждат.

# 320
Ти май не си много запознат с това, което пишеш. Щото по-миналата или миналата година (не помня) всеки кандидатствал от ПЧМГ беше приет в АК. Даже го имаше като новина в този посредствен блог Данибон. Далеч съм от мисълта, че и тази не е така. Просто нямам инфо.

# 321
Хайде майки от ПЧМГ да кажат за колко кандидатстващи знаят и за колко приети, а от тях колко записали се... (че много деца оттам не искат да си сменят училището!)
И от ПМГ от провинцията...

# 322
  • София
От класа в ПЧМГ на моето дете 14 от 23 отидоха в АК, останалите не кандидатстваха. Изказването, че у-щето обира не влезлите в СС и СМГ вероятно би било обидно за някои родители, добре че не съм от тях Wink
Хубавото е , че всички тези деца се справят леко в колежа. Нито едно не твърди, че там се учи повече.

# 323
Не съм искал да обиждам никого. Но е факт, че до неотдавна СМГ обираше каймака. Изключения винаги е имало.
Процентът приети/кандидатствали в АК е бил ВИНАГИ близък до абсолютния за СМГ. Което не може да се твърди за ПЧМГ.
Сравнението СС ЕСПА е още по-контрастно. СС влизат в АК с автобус 😁
Надявам се, че никой няма да оспори, че при избор между ЕСПА и СС, болшинството избират СС?

# 324
  • Cobrs
От класа на моето гардже в ПЧМГ всички кандидатствали за АК деца са приети. Ако не се лъжа, 8 деца ще се запишат/ са се записали в АК, а останалите искат да продължат да учат в ПЧМГ.

# 325
Ежко, спри се. Особено за ПЧМГ говориш пълни глупости. Там изобщо не говорим за изключения. Смея да твърдя, без да мога да го подплатя с факти, защото училището не пуска такава статистика, че тенденцията по въпроса в ПЧМГ е идентична с тази в СС. Всяка година от последните 4. От тогава следя ситуацията.
А що косае ЕСПА няма никакво инфо колко са кандидатствали и колко от тях са приети. Защото за да бъдеш приет, трябва да си кандидатствал преди това.

# 326
Моята информация е различна, Блис.
Знам достатъчно хора от ПЧМГ и ЕСПА, които са кандидатствали, но не са приети. Не вярвам да са ме лъгали нарочно. Разбира се проверката е достатъчно трудна.

ПС И замина темата в коша. Вечния спор кое е най-доброто ЧУ в неправилната тема...

# 327
  • Cobrs
Виждам, че тук отново пререканието опира до “имам преки впечатления, защото детето ми учи в училище Х и познавам родителите/децата/учителите/подхода” срещу “имам познати деца от реална, от които знам че ....” 😉

# 328
...което е достатъчно безмислено, поради липса на проверими факти. Предлагам да спрем дотук в тази тема. Казахме си мненията​ и на какво са базирани, нека всеки да преценя за себе си.

Да напомня: тръгнахме от въпроса доколко са полезни курсовете за изпита в АК. Особено за децата идващи от неспециализирани ДУ.

# 329
Моята информация е различна, Блис.
Знам достатъчно хора от ПЧМГ и ЕСПА, които са кандидатствали, но не са приети. Не вярвам да са ме лъгали нарочно. Разбира се проверката е достатъчно трудна.

ПС И замина темата в коша. Вечния спор кое е най-доброто ЧУ в неправилната тема...

Ма то е малко моята срещу твоята информация. Но ако на мен не вярваш, повярвай на родителите с деца в ПЧМГ. Аз познавам деца от СС неприети в АК, но това нищо не значи.

Общи условия

Активация на акаунт