Алергия

• 5 299
  • 52
  •   1
Отговори
# 30
  • Пловдив
За съжаление и ние май имаме алергия - не знам към какво. Тъкмо си мислех да пусна питане в клуб Алергии... От три месеца вече малката е постоянно със секрети от носа, от които кашля /особено като легне да спи/. Два пъти пи антибиотици, пробвахме разни видове капки за нос. Накрая след като изследванията в ХЕИ показаха, че причинител няма, докторката ни изписа да пием Егиризин - някакви противоалергични капки. Притеснява ме това да не отключи и други алергии по-нататък и до кога ще ги пием тези капки Rolling Eyes

# 31
  • Букурещ
Цитат на: mariakara
Цитат на: boo
Цитат на: Liorena
......защо си мисля, че само се набеждават децата, че имат алергия към туй или онуй, а всъщност май е доста преувеличено.............

Да ти кажа, май никак не е преувеличено. И в световен мащаб и у нас се забелязва главоломно увеличение на алергичните хора. Практически всеки втори има алергия към нещо си.

Това е вярно , но лекарите неоправдано бързо обявяват децата за алергични без да елиминират други причини за съответния симптом...От собствен опит го казвам

май това имам предвид. Thinking  Thinking  Thinking

# 32
  • СОФИЯ
Иво има "ГЕОГРАФСКИ език" и нашият лекар каза, че е предразположен към алергии. Засега, да чукна на дърво, няма  нищо. Но имам една позната (също с географски език), която е развила алергия чак на 30 години. Дано на нас да ни се размине!

# 33
защо си мисля, че само се набеждават децата, че имат алергия към туй или онуй, а всъщност май е доста преувеличено

Аз мисля, че се злоупотребява с думата "алергия". Ако детенце не понесе някоя храна, само защото стомахчето му още не е готово, веднага се лепва "алергия".
Продължавам да не съм много наясно с алергиите и да се уча, но според мен "непоносимост" звучи поне малко по-нестряскащо. И пак ми се размиват двете понятия  Rolling Eyes

# 34
  • София
До три години и аз си мислех, че синът ми няма алергия. Никога не беше боледувал. Като тръгна на градина и започнаха боледуванията  ( високи температури, непрестанни секрети от носа, червено гърло, гнойни ангини, възпалена трета сливица, антибиотик след антибиотик). На своя глава направих консултация със специалист УНГ, който заяви, че е за операция на третата сливица. Друга консултация в друга болница, при друг специалист, който заяви, че не сме за операция, но най-вероятно има алергия, заради променена носна лигавица. Препоръча ми д-р Мустаков, където го тестуваха и най-голямото ми учудване беше, че има алергия от плесени Shocked  Проведохме един курс на лечение с противоалергични лекарства по схема в продължение на 6 месеца, и резултатът беше, че повече не е боледувал. Третата сливица се сви и операцията ни се размина. Но вече съм спокойна, щом зачерви гърлото почвам с противоалергичните лекарства и до там.

# 35
  • София
Май от консерванти... В момента, в който спряхме каквито и да е готови храни, всичко изчезна. Половин година се въздържахме от такива храни, сега лека полека ги въвеждам. Да чукна на дърво, поне за момента няма и помен от алергия... А като си я спомня милата - цялата на едни червени оттоци и тръпки ме побиват... Да не дава Господ на никого алергия!

# 36
  • Букурещ
обаче резултатите в Анкетата до този момент не са много успокояващи. Thinking

# 37

Мда
повечето деца са обявени за алергични от педиатъра, който не може да се справи с някакъв проблем. За нещастие при нас не е така:(

# 38
Цитат на: Julie

Мда
повечето деца са обявени за алергични от педиатъра, който не може да се справи с някакъв проблем. За нещастие при нас не е така:(

За нещастие при нас също  Cry

# 39
  • Букурещ
Цитат на: cheta

Мда

оффф, вече съвсем се ообърках, честно.

# 40
  • София-България, Израел - където си поискам
Не .

# 41
  • в края на града
Засега не (пу, пу, пу).

# 42
  • Близо до гората...
Засега - НЕ.И двамата. newsm04

# 43
Цитат на: cheta

Мда

оффф, вече съвсем се ообърках, честно.

кажи какво те обърка да ти обясня:)

# 44
за сега нямаме и дано никога да нямаме!

Общи условия

Активация на акаунт