Магията на изтока - тема 54

• 43 384
  • 732
  •   1
Отговори
# 390
Чакам какво ще кажеш.
Аз съм доволна, като за корейско тази поредица винаги е била на едно поносимо за мен ниво. Първите две части ми харесаха преди години, тази също, щом и след 6-ти епизод успяха да ми задържат вниманието. Сега чакам 7 и 8 другата седмица.
Има интрига, няма досадни родителски тела и най-важното - двете главни кифли не са мърли (досадният и втръснал до болка женски корейски образ).
Готвят, чистят, подредени, добре облечени, изобщо гледаш и не вярваш на очите си. Прилични корейки, което си е за отбелязване.
Апартаментът на Пек Джин Хи много ми харесва. Подреден, с идейни прозорци, мебели, тераса, цветя, очите ми останаха в някои кадри. Скромно, без излишен кич и много изчистено. Tочно мой стил.
Отделно са и кадрите с кучето - голдън ретрийвър, които са ми също любима порода, освен хъски, акита и шиба.

На пиленцето апартаментът пък е много шик, но без излишни гъзарщини.

И една молба, но само ако успееш да ги разпознаеш. Ти повече ги знаеш старите корейски сериали.

В 3-ти или 4-ти епизод (не помня) ще видиш кадри, когато са студенти и дават как Пек Джин Хи се връща у дома, пуска телевизора, за да не изпусне любимия си сериал. И дават какво гледа. Не знам кой е сериал, не рових, но мисля, че единият актьор беше И Со Джин, като млад. Става въпрос за 2004 г.
Мисля, че беше той, но нали знаеш тогава корейците не са изглеждали като сега, дори да става въпрос само за 14 години време. С ония странни прически от началото на века, сещаш се. Но наистина мисля, че беше И Со Джин. А в другия кадър в колата ми се стори, че беше младият И Бьонг Хон, но не съм сигурна и за него.

# 391
  • DE
FTISLAND – Paradise

Снощи случайно попаднах на нещо което не бях гледала, двама любими вокалисти с две песни от хубав сериал  Heart Eyes

# 392
Чан е умалително към женско име, за момиче/ жена, която ти е близка, приятелки сте, по-малка на възраст и пр. (в редкииии случаи се използва и към момче, но това е в определени ситуации).
Би ли пояснила малко повече за тези случаи? Може и на лични, макар че сигурно и на други в темата ще им бъде интересно да научат. Стана ми любопитно, защото другаде не помня да съм срещала чан към мъжко име, но сега като гледам Rikuoh, така понякога се обръщат към сина на главния герой.

# 393
"Чан" към мъжко име се използва в случаите, когато "кън" просто не пасва добре при произношението и името обикновено е съкратено.
Сещам се за Тецуя - става Тет-чан, докато Тет-кън, не звучи добре. Свързано е с фонетиката. Но това е само, когато не му казваш изцяло името, защото и Тецуя-кън си е правилно, но ако искаш да го съкратиш на нещо, като галено, то тогава не звучи добре, както ти дадох пример.
За Кенто Ямазаки ли става дума? Неговият герой се казваше Даичи. Не помня вече как се обръщаха точно към него, но сигурно е било Даичи-чан или само Даи-чан, щом казваш, че се обръщат към него с чан.
Но това са много редки случаи и то заради самото име, и повече към деца.

# 394
Остават ми още 5 серии от Кралица за седем дни,обаче вече съм убедена,че заглавието е леко сбъркано.Минах половината,а главната героиня май си остава принцеса.И да призная,интересът ми спадна.
Днес ще опитам да отхвърля поне два епизода от другия,за луните и слънцата.След тях реших да продължа с Faith.Ако можех да го изтегля,щях вместо това да си продължа с Гакситал,Венчалната маска,ама единственият торент продължава да се инати.Но току що видях,че kissasian сайта отново работи и там ще си гледам.

# 395
За Кенто Ямазаки ли става дума? Неговият герой се казваше Даичи. Не помня вече как се обръщаха точно към него, но сигурно е било Даичи-чан или само Даи-чан, щом казваш, че се обръщат към него с чан.
Точно така е, благодаря ти за бързия отговор!

# 396
some_one_zero, Bridal Mask можеш да го гледаш он-лайн на български тук или да си го свалиш от рутракер, ако имаш регистрация. Там винаги има сийд и нашите субтитри обикновено стават за техните релийзи. Ето още едно място, където има линкове и за сваляне и за гледане он-лайн само, че на руски.

# 397
Друго си е женен мъж да ти рекламира женско бельо, хаха.
Още не мога да повярвам, че се ожени точно за Мирей Киритани (моят кошмар) и то от всички известни японски актриси, с които е бил през години.
Миналата седмица вече официално обявиха и регистрираха брака си.
Онзи ден и Ацуко Маеда. След няколко месечна връзка с Рьо Кацуджи също регистрираха брака си. При японците напоследък, докато ги хванат/ снимат и хоп, регистрирали брак.

# 398
Рос, сериалът за който се чудиш е Phoenix. И Со Джин е в колата, а другият е Ерик. Актрисата е И Ън Джу, която се е самоубила половин година след излъчването на сериала.

Във втори епизод даваха откъс от Full House с Рейн и кака Катеричкова. А в трети беше Lovers in Paris.

# 399
Да! Ерик. Айгууу, гледах го, гледах, познат ми е и си викам кой пък беше той. Представи си какъв е Ерик сега и какъв е бил тогава, през 2004 г.
Няма място за сравнение. Да живеят грима и прическите!
Мерси, знаех си, че ще ги познаеш веднага. Просто Ерик с тази идиотска прическа и на 24 години (тогава) за мен беше неузнаваем.

Подарък за мерси. Издържах стоически този сериал само заради него, като през цялото време ми се искаше да удуша Со Хьон Джин - или беше в повечето време пияна, или говореше/ вършеше глупости.

Иначе, Full House го познах. Гледала съм сериала.
Lovers in Paris също, защото го казаха.

# 400
Да ти обърна внимание и на още едно "пиленце" Wink, което се появи за много кратко и в не особено приятен образ като сляпата среща на момата. Kim Min Kyu се казва и напоследък се появява в доста драми. Ето го в един от епизодите на ICSYV.

# 401
Знам го много добре и го коментирахме с теб (ти сложи и видеото му от I Can See Your Voice тогава), когато го гледах миналата година с И Мин Ки в сериала.. с как й беше името... сещаш се на Ким Хьон Джунг лиглата от Целувката, дето беше и лепка на Ким Нам Гил в Bad Guy ... Офф, не мога да включа сега за точното й име, но ме разбра. Ти винаги ме разбираш, защото знаеш за какво говоря.
Той (Ким Мин Гю) е като златна резерва, появява се навсякъде. Засякох го веднага на радара и него във втори епизод, но го разкараха набързо, като кандидат на Пек Джин Хи.

Като споменах Ким Хьон Джунг... Скоро пребивал ли е от бой някоя тъпа корейска патка?
Нищо не се чува за него, а излезе отдавна от казарма.
Голямо разочарование. Само като се сетя...

# 402
Сещам се за коя лигла говориш - Jung So Min.

Мин Гю сега го гледам в сапунката Rich Family's Son. Гледам е силно казано, че просто прехвърлям епизодите на бързо. Той е най-малкия син в едното семейство. Влюби се в една китайка, дошла да учи в Корея. Направи й бебе и набързо го ожениха. Тя пък се оказа от богато семейство, та майка му напразно се тръшкаше и бунтуваше. Да, ама пък младата булка се оказа голяма глезла и нещо хич не се вписва в корейските представи за идеална снаха, т.е. робиня Mr. Green. И сега мама пак е нервна и недоволна, защото синчето й пърха само около жена си. А бе, какво да ти кажа... типична корейска семейна идилия Joy Joy Joy.

Скоро четох, че Ким Хьон Джунг ще се завърне на малкия екран през октомври в нов сериал - That Time When Time Stops.

# 403
Същата, да. Не успях да и нацеля сричките.

Често го засичам Ким Мин Гю. Дори в някакво предаване го гледах наскоро, но кое беше - не помня. То с това хубаво и нахилено негово личице е трудно да не го забележиш.
Радарът ми ги засича веднага такива корейски специални "обекти", както вчера с пиленцето.

Ахааа, Ким Хьон Джунг значи се завръща на екран и дори точно днес са започнали снимките, охоо.
Ще го погледна със сигурност. Стара тръпка си е, въпреки всичко, което направи.
Иначе за него само знаех, че миналата година имаше концерти из японско, но и нали SS501 там си бяха мания. Японките не забравят лесно любимците си.

Като се сетя и за SS501...
Голямата ми любов в групата е Пак Чонг Мин - съвършеното биши, но Made in Korea.
За него следя новините, откакто излезе от казарма миналото лято. До края на месец май имаше редовни соло-изяви и срещи с японските си фенове.
Помня, когато излезе видеото на Loveya, как го гледах в захлас след 1:32 мин. Сега вече трудно се впечатлявам, но си ми остана тръпка.

# 404
Като спомена Пак Чонг Мин и веднага се сетих за Not Alone.

И покрай участието на Ча Ън У в ID: Gangnam Beauty, новия клип на ASTRO

Общи условия

Активация на акаунт