Магията на изтока - тема 54

• 43 383
  • 732
  •   1
Отговори
# 405
От Ча Ън У трудно отлепям очи, но групата му не ми е сред любимите.
Но пък MONSTA X са и днес цял ден слушам новият им японски сингъл.
Те са една от малкото мъжки к-поп-банди, които харесвам от по-новите групи, създадени след 2015 г.

# 406
От tvN започнаха днес с официалните тийзъри на 100 Days My Prince.
Принц Кьонг Су и неговата чосонска кифла, която дори ще има детективска агенция?!? Айгуууу!
Ох, сърцето сигурно ще ме боли, нo ще гледам задължително. Каквото - такова. Корейско "историческо" фентъзи.

SM Ent. пуснаха тийзър и на уеб-сериала на макнето - Dokgo Rewind, но той ще върви само в kakao-то.
Личи, че завръщането чука на вратата. Само да се изнижат пимпилките от Red Velvet в музикалните предавания с новото им завръщане.
То и без това ще е за последно, преди Мин Сок да влезе в казарма. Останалите ще драпат без него. SM Ent. никога не вкарва накуп в казарма, щото паричките трябва да се изкарват. И трима-четирима да останат - пак ще ги натискат.

# 407
Tatakau! Shoten Girl
Ммммм много добро заглавие.Интересно беше да се наблюдават двете Те,които са съвсем,ама съвсем различни - физически,емоционално,дори в приоритетите си. Макар,че в един момент Тя на Izumi Inamori вижда себе си в Тя на Mayu Watanabe и прави всичко възможно да не повтаря нейните грешки,да и помогне в общуването с другите и да е част от колектива.
Хареса ми как с любов и страст говорят за книгите. Как работи една японска книжарница,взаимоотношенията с издателствата,авторите на книги/манга.Хареса ми,че никоя не беше точно главна  с главно "Г".Всяка от тях в един момент беше във фокус и зрителя разбираше нейната история и гледна точка.
Също ми хареса,че въпреки "хепи енд" в края на сериала си наясно,че това може да е истинска история,която да не завърши така.
В хода да сериала,които е само 9 епизода,но чудесно се вижда как израстват героите,как се променят и развиват. Как дават шанс на тези около теб и се заражда приятелство,любов,интриги.

# 408
Familiar Wife - епизод 1. Вчера стартира в Корея.

7 години чаках такова заглавие с Джи Сонг, след финала на Protect the Boss. Седем години!
Исках да го видя отново в онази светлина, със същият комедиен образ, със същите мимики/ жестове и най-после го получих.
Този сериал (е, поне първи епизод), е поучителен за всички корейски мъже, които сключват брак или им предстои такъв. Трябват да бъдат много внимателни с каква жена свързват живота си, за да не съжаляват горчиво пет години по-късно и да искат развод.
Хан Джи Мин е като луда корейска аджума, която съсипва живота на съпруга си. Луда, каквато само корейците могат да създадат, като образ в сериалите си. Плаши ме. Корейската аджума, която хване ли някой мъж в паяжината си, след това само затяга хватката и така, докато не превърне съпруга си в едно голямо... нищо. В подметка. В чехълче. В амеба.
Винаги съм ги съжалявала корейските мъже, с такива жени, каквито имат там, но тук е направо за сълзи.
И как няма след това Джи Сонг да се върне с "машина на времето" в 2006 г., когато е имал друг шанс, но с друга жена, а той е направил грешният избор.

Историята е много благодатна (като сюжет) и интересна, но.... Това е корейско, а не японско. Ако беше японско, изобщо нямаше да се усъмня в развитието на историята, израстването на героите и поучителният/ добър финал. Ноооо, това е корейско и тук, дори да започна като комедия - драмата хлопа на вратата, а е възможно аз да избягам много бързо.
Засега съм зрител, защото обожавам точно този Джи Сонг, в точно такива роли, а и половината от каста ми е до болка познат от много продукции и предавания.
N от VIXX, т.е Ча Хак Йон е в ролята на мъжка кифла, хаха, но е толкова забавен, а в комплект с Джи Сонг - смях със сълзи на очи.
Малкото голямо зло от Mоney Flower е тук, но в положителна роля, като приятел на Джи Сонг.
Другото голямо зло, но от Scarlet Heart Ryeo, този път също е в положителна роля и то точно като обекта на желание на Джи Сонг от 2006 г., пропуснатият му шанс за съпруга.

2в1, на клона съм. Чакам те.

# 409
  • MJF
 Thinking, хм , май съм почвала Tatakau! Shoten Garu но съм забравила да го догледам. Ще трябва да се провери.

Rikuoh 5 и 6 изгледах. Добре и динамично се развива историята до тук. Всеха да ми харесват тез спортни таби  Wink. Само дето въобще не съм по тичането. На мен водни таби ми дай  Laughing.

Джи Сонг с лятно заглавие значи. Не съм го гледала от Kill Me, Heal Me . Загуби ми се нещо от екрана тази скица. Нека трупа епизоди и после ще го мина с мишока радикално  Mr. Green.

# 410
Аз току-що изгледах пети епизод. Приятен сериал, подходящ за повдигане на духа, а точно от това имам нужда тези дни.

# 411
Саундтракът на ААА към новия японски сериал Caseworker's Diary.
Страхотно парче, което звучи на финал на всеки епизод. Много подходящо за тази блестяща японска човешка драма.
Мисако е голяма щастливка в група с пет момчета, след като Чиаки и Юкари напуснаха.
Ниши, Ниши, с това негово чудно гласче... Жалко, че скоро не е снимал нищо. Надявам се да приеме отново участие в някои от новите японски сериали.

Последното парче на ААА е от онзи ден. Хареса ми.

# 412
Във втори епизод на Familiar Wife вече се усети накъде ще духа вятъра и хич не ми се нрави.
Жалко е, защото Хан Джи Мин е главна героиня (а не Канг Хана) и сега ще й направят "пълна корейска промяна" - от луда и бясна аджума, ще се превърне в добра съпруга.
Сега в няколко епизода Джи Сонг ще си църка напред-назад във времето с тази, която не е успял да има, а жена му ще претърпи промяна и накрая ще си останат заедно.
Няма изненада и в този корейски сериал. Никой не бяга от корейските "ценности".
Хан Джи Мин ми е безкрайно нелицеприятна. Има нещо дразнещо в лицето, от операция ли е, по природа ли е - не знам, но... Бляк.

# 413
  • MJF
bell_87, изгледах и Rikuoh 7 изгледах. Брей , безпирни обрати в тези епизоди. Направо се уморих  Simple Smile. Кураж голям има у нашите хора. Стига ценности да са заложени в първите 7 години на човека,  нататък нещата вървят, може да се разбере с останалите подобни на фона на преобладаващо персони без първите 7.

# 414
И аз сега изгледах седми епизод. Става все по-интересно.

# 415
  • София
Вчера ми подпалихте фитила с SS501 и не спирам да ги въртя, те са първата ми корейска група, по която и аз бях луднала, и на мен Пак Чонг Мин ми е любимеца от групата.Другата група беше TVXQ
Още една тяхна песен

# 416
Изгледах и осми епизод на Rikouh.
Скрит текст:
Онзи от фирмата "Феликс" нещо ме съмнява. Май не му е чиста работата.

# 417
Както съм си изтеглила Smiling Pasta,две версии на Goong (корейска и китайска) и имам място за още нещо и искам да е японско (защото незнам какво ще реша,че ми се гледа Blush),но да е пак нещо забавно,любовно и без драми.Може и ученическо.

# 418
Ще се завърнат SS501, е, поне Пак Чонг Мин беше казал така преди месеци.
Щом и Ким Хьон Джунг се завръща със сериал, а макнето на групата - Ким Хьонг Джун, излиза последен от казарма през декември, така че нищо чудно в края на годината/ началото на другата да пуснат нов албум.
Вече нищо няма да е същото, но все пак... Да им се порадваме.

Takane no Hana - епизод 4

Този японски сериал продължава все така добре. Чудна романтична история имат двамата. Красавицата и Квазимодо, който е такава душица. Страхотно играе Казунобу, въпреки че е певец, а не актьор.

Петъчно от мен - рисувани бишита.

Tuon, я гледай видеото и кажи кой познаваш, защото има такъв. Да видим как си с разпознаването на корейските айдъли.
Жокер: Гледала си го редом до Гонг Ю и то с доста екранно време.

# 419
Тюон никой не разпозна. Blush Вероятно,защото е гледала Гонг Ю Heart Eyes ,а не този който участва в клипа. И не успях да изгледам докрай клипа Relaxed ,защото съм влюбена в Darkside на Alan Walker и само тя ми е в главата.
Мога да кажа,че Барон не участва в клипа,вероятно,защото не е певец,не е кореец и не е айдъл.

Faded много харесвах. Heart

Общи условия

Активация на акаунт