Изследване на ХОРМОНИ – 17 (тема за взаимопомощ и мнения върху резултати)

• 78 202
  • 741
  •   1
Отговори
# 390
  • София
А възможно ли е заради киста да излезе такава висока стойност на естрадиола? Това най-много ме стресна.
Да, Е2 точно това показва.
Ако няма киста, ще е в нормални, за ФФ,  стойности.

Денис, може ли коментар (3ти ден, на 33 години съм). Благодаря!
TSH 1,8 mIU/l   (0,550 - 4,780)
FSH  7,8 IU/L   (2,5 - 10,2)
LH    5,6 IU/L   (1,9 - 12,5)
Prolaktin 203,0 mIU/l  (38,0 - 430,0)
Добре са.
Провери АМХ и Инхибин В  / на 3 ден от МЦ/ - ако не си.

# 391
  • Пловдив
[Denis, помогни и на мен

# 392
  • София
Денис помогни ми, миналия месец ми откриха задържан фоликул от дясно, обаче не знам защо имаше пик на лх много късно, този изобщо не засяках пик на лх, отидох на доктор на 21 ден и каза яйчниците са чисти, имах зацапване, ходих на прогестерон и бета чхг и резултата за прогестерона е плачевен, според теб на какво може да се дължи..  
На кой ден от МЦ са правени тези изследвания?
Прогестеронът показва, че не е имало О. , а ЧХГ - че не е имало зачеване

# 393
  • Пловдив
21 ден,от вчера съм с розово зацапване, моля те отговори ми на личното съобщение

# 394
Денис, благодаря ти. Знам, че се правят от 3 до 5 ден, но тогава не бях в града. Означава ли, че след като са правени на седми ден не са показателни и трябва да се повторят. А LH също пуснах тогава, но в лабораторията не бяха го отбелязали и ще е готово в понеделник. Скоро ще сме на спермограма, но незнам трябва ли да продължавам с други изследвания или да изчакаме резултати от спермограмата. Опитваме от година и четири месеца.Благодаря ти

# 395
  • София
Денис, благодаря ти. Знам, че се правят от 3 до 5 ден, но тогава не бях в града. Означава ли, че след като са правени на седми ден не са показателни и трябва да се повторят. А LH също пуснах тогава, но в лабораторията не бяха го отбелязали и ще е готово в понеделник. Скоро ще сме на спермограма, но незнам трябва ли да продължавам с други изследвания или да изчакаме резултати от спермограмата. Опитваме от година и четири месеца.Благодаря ти
Причината, да не се получава е, или при теб, или при него, затова трябва да се изследвате успоредно.
Дори  да стане зачеване, следва имплантация и износване и затова, ти си длъжна да направиш всички необходими изследвания - предварително. Защо да разбираш, че някъде има проблем, по трудния начин?!
Никой не иска да мисли, че при него няма да стане, че може да има проблем и т.н. - при повечето от нас е заложено да сме оптимисти Wink - затова, всяко изследване което правиш, го приемай като начин за отхвърляне на евентуална причина за намаляване шанса за зачеване.
Освен това, повечето неща се коригират - важното е да знаем за тях предварително.
Посетете клиника по репр. медицина - не защото имате проблем, а защото там са най-добрите специалисти Peace

# 396
Здравейте, може ли мнение за тези изследвания

# 397
  • Габрово
Здравейте ,
Може ли да помоля за помощ относно резултатите ми.Много ще съм ви благодарна .Хормони и ПКК на втори ден от МЦ днес.

Последна редакция: пн, 01 окт 2018, 22:40 от danger#scorpion@

# 398
  • София
Здравейте, може ли мнение за тези изследвания
Скрит текст:
Здравей!
Добре са.
ФСХ е висок, но може да е от годините - ако си над 30-35

Здравейте ,
Може ли да помоля за помощ относно резултатите ми.Много ще съм ви благодарна .Хормони и ПКК на втори ден от МЦ днес.
Скрит текст:

ЛХ е висок, показва ПКЯ
Другите са добре

# 399
  • Габрово
Денис,сърдечно благодаря!
Могали да те помоля да коментираш и пролактин и витамин Д3.Излязоха сега.

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 07:53 от danger#scorpion@

# 400
  • София
Денис,сърдечно благодаря!
Могали да те помоля да коментираш и пролактин и витамин Д3.Излязоха сега.

http://cdn.bg-mamma.com/eepv/bmWEP.png
Пролактинът е добре, следи го от време на време / на 5-6 месеца/.
Имаш дефицит на вит. Д - трябва да приемаш добавка. Консултирай се с лекаря, за дозата и продължителността на приема.

# 401
  • Габрово
Много ти благодаря Денис, ще взема мерки Hug

# 402
Здравей Денис!
от известно време опитваме за второ детенце , но нещо не се получава. Направих си изследване на хормони на 3ти ден от МЦ. На 35г съм.  Може ли да ми кажеш дали има нещо притеснително? Благодаря много!

# 403
Здравей, на 39 съм . Колко трябва да е това ФСХ, за да е нормално, а не завишено?

# 404
  • София
Здравей Денис!
от известно време опитваме за второ детенце , но нещо не се получава. Направих си изследване на хормони на 3ти ден от МЦ. На 35г съм.  Може ли да ми кажеш дали има нещо притеснително? Благодаря много!
http://cdn.bg-mamma.com/Dqki/hHCPp.jpg
Здравей!
Тромбоцитите са малко ниски, желязото и В12 също - консултирай се с хематолог.
Е2 е завишен, консултирай се с АГ - може да има киста/ЗФ
КЗахар е висока, повтори я заедно с Инсулин, на гладно

Здравей, на 39 съм . Колко трябва да е това ФСХ, за да е нормално, а не завишено?
За годините ти, ФСХ  е нормален. Показва, че ЯР намалява.
Нормално е да е 1:1 с ЛХ / на 2-3 ден от МЦ/

Последна редакция: вт, 02 окт 2018, 15:19 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт