СЕДМИ клас–10–Заявленията са темата-в гнездо или в системата (25.06.18-01.07.18)

• 61 878
  • 919
  •   1
Отговори
# 510
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
Не мисля, че класирането ще излезе по-рано при условие, че са фиксирани датите за записване. Нали си представяте, че ще луднат училищата от родителски обаждания, дали може да се запише дете предварително, кога може, ама защо не сега, щом е излязло класирането и тем подобни...

Peace Точно същото си мислех и аз днес, че може да са готови, но няма да ги пуснат по-рано, тъй като сумай ти народ ще се юрне да записва предсрочно.  Grinning Та, по-рано от понеделник вечер, а най-вероятно направо във вторник по обед - няма да излязат резултатите.  Whistling

# 511
Възможно ли е да е излязло класирането за някой области само? Познато на сина ми момиче от Сливен е качило резултат във фейсбук.Не искам да всявам напразни надежди, споделям само.

# 512
  • София
Каквото и да става, на всички пожелавам, при излизане на резултатите, да видят това:

# 513
Класиране е изчезнало от списъка. Сега там ври и кипи...Relieved

# 514
  • София
Може да е резултат от класиранев училище, което е с вътрешен изпит и е извън мон-ските класации

# 515
Ние сме с цикъл от точно една година, но не свързвам поведението ѝ по никакъв начин с него - перманентното и отношение е такова от началото на тази учебна година със спорадични (мнооого редки) "проблясъци".

Люси, да не са съученички нашите?

Торнадо, възможно е момичетата ни да са съученички ... ако сте от Русе. Simple Smile

# 516
  • София
Определено оставам с впечатление, че момичетата вече са с двата крака в пубертета, с всичките му особености. Мишо беше станал кълбо от нерви тази пролет, адски несговорчив, един крив поглед предизвикваше викове, хвърляне на предмети, мятане върху леглото. Е, поне словестните двубои сме ги усъвършенствали - голямо предизвикателство се оказа упражението "надвий тийнейджър с думи". Баща му хич не го бива в това, но аз още се държа Stuck Out Tongue Winking Eye Но мога да кажа, че след НВО нещата утихнаха, било е стрес и напрежение, разбира се, гарнирано с начален пубертет. Сега словестните ни двубои са по-скоро забавни, преминават шеги и закачки и малко боричкане, но той вече е глава над мен и е нелепо да "му се мятам".
Снощи говорих с баща ми по повод поведението на Мишо - сега от скука той ходи у моите родитлеи всеки ден и гледат мачове с баща ми. Та, неговите думи бяха "аз мислих, че кара някакъв тежък пубертет, а той е бил пренапрегнат и изнервен заради изпитите, сега е друго момче"
Това, което споделя Торнадо, обаче, е нещо, което сериозно ме плаши и не искам да ми се случва...с крещящо ми се вижда по-лесно да се справя - имам изнесен глас и как крещя - да не си ми съсед  Joy А музикалните ми гени  (и шестте години цигулка и солфеж) поне ми помагат да крещя в една тоналност, и то доста "чисто" Joy

# 517
  • София
Хахаха. Блазе им на твоите. Аз съм от най-големите музикални инвалиди. Чак се давя от зор понякога 🤣

# 518
Мандаринка, ти им се караш, а те мислят, че им пееш Smiley

# 519
  • На черешата
След като веднъж преживях тръшкащ се, Ревящ и вечно дуднещ тинейджър знайте, че това е прекрасно. Сегашното положение е кошмарно.
 И тя като мандаринка е певица. Другата реакция, когато и се караш е да започне да си пее. Хубаво пее да му се Не види, ама си представете каква картинка сме. Аз се опитвам да му кажа нещо, а то започва да пее. Но се научих, че това за нея означава край на разговора. Ужаааасссс!!!!!

# 520
Когато щерката беше в 9ти клас имаше страхотен раздор в класа им.Класната застана на страната на едната група,обявиха ги за умни и глупави и стана мазало.Та,мойта обикновенно е над тия неща,обаче явно яко й е кипнало,развикала се на класната,на част от родителите на "умните",които пък ходили да изправят кривини.И се прибра яко бясна.Свекърва ми беше в нас,а нашата принцеса продължи да вика,да реве,да се тресе от нерви и яд,накрая счупи три чинии в земята.И се укроти.После само поплака малко,ама вече кротко.Аз през цялото време седях и слушах,просто я оставих да изкара цялата тая емоция.Вътре в мен беше буря,ама външно си трая.
    Успокои се детето,легна си,свекърва ми като ревна "Олеле,детето ни,защо такива нерви,ама тя не е добре,ама тя не знам си какво...ама как счупи чиниите....."вярвайте ми,повече енергия ми отне да я успокоявам нея,че според мен съм подходила правилно,че не съм се скарала с щеркинса,и бля-бля.
    После ме викаха в училище,и съжалиха де.Че и очна ставка ми правиха с "умните",щото нали се сещате,че мойто е от "глупаите".Ако не бях застанала на страната на детето си тогава,мисля,че щях да изгубя доверието й.Въпреки че,имаше за какво да я кастря и нея де.
    В последствие така добре натри носовете на умните и класната,че си взе немската диплома с трети резултат в класа,а я смятаха за безнадеждна.Козирог!!!

# 521
  • София, "Младост 3"
 Люси,а търсили ли сте помощ от психолог?
Може да има нещо,което ви убягва.
   Ако си спомняте имаше на времето една вълна на ЕМО-та.В класа на щерката имаше доста залитания по тях,вкл. и наша милост.Бяха си надрали ръцете с острие на острилка.Аз изобщо не подозирах,но когато ме викнаха при уч.психолог,направо ми се подкосиха краката.Разбрах всъщност какво тревожи русокосото ми козирогче.Неща,които изобщо не предполагах,че може да са имали отражение върху детето.

И с двама различни психолози разговарях - първият път беше през зимата, когато "ситуацията" все още не беше започнала да излиза от контрол и според него - промяната в поведението била нормална за възрастта и. За втори път ходих в края на миналата седмица, но и там ме убеждаваха, че в този период трябва да се "науча" на "безусловна родителска любов".
Три дни след това дъщеря ми отиде да спи в "приятелката си" без да попита и без да се обади къде е ...

Аз ще я оставя за една вечер някъде. Мiсиля, че няма да я пусна у дома. Баща ми бе така и не съжалявам и аз съм така. Ако ми се повиши глас и прекалят лекинко събирам куфара и го подавам.
Ако случайно имам разногласия с повече от едно дете - случвало се е да заявя, че аз ще забягна.
За сега действа. Но не съм била пестелива нито на караници, нито на някой шамар акос е прекали като деца.
За сметка на това смело мога да кажа, че след 1 клас не се е налагало нито да крещя нито да се карам. Е отговарят, сърдят се и  се случва да си разменим по-силни думи.
Но после винаги се обичаме - не съм разрешила някой да си легне обиден и неразбран. Говори се ако ще да е трудно.
Но ако дам съвет ще е следния - гледайте си семейството и вашите правила!!! Няма как моите правила да важат у вас, или чужди. Не пречи да помислите кое би ви прилегнало като начин и модел, но само защото нещо работи при един - не значи, че при вас ще сработи!

Вярвам с тази грижа и ясното съзнание, че на всички ви е трудно, ще се справите!

# 522
Абе мамата си ... е тоя пубертет!Голямо изпитание е за родителите.Все ено някой идва ,взима ти доброто слънчево съкровище и пуска едно такова...мучащо .И като стане на 18 пак ти връща твоето.
   Направо пощурявах,когато щерката ми кажеше"ТИ ме лишаваш от личен живот!Тия зубъри от нашия клас,дето само 6ци носят,нямат личен живот".
   Бе какъв личен живот,кви пет лева?!Айде сега,на 20 г,работи,учи,живее с гаджето-на ти сега личен живот.Ходи където си иска,когато си иска,ама и трябва да си изкара кинтите за тоя личен живот.А как само мразех майка ми,като удари с пръстена си по масата и каже"Докато сядаш на моята маса и ядеш моят хляб,ще правиш това,което аз ти казвам."Вярвайте ми,същото съм си го мислела и аз хиляди пъти,но съм била по-недиректна в изказа.

Я да питам,че на мен много ми тегне това нещо-бабите и дядовците имат ли място в живота на децата ви?За мен домът на баба беше най-тихото,спокойно и защитено място на света.В момента,в който стъпехме на село,аз влизах в крепост,в която знаех ,че съм недосегаема.Моите деца,за мое огромно съжаление нямат този контакт с бабите и дядовците и от двете страни.Големите някак нямат желание и нерви.

# 523
  • С питане до Цариград, стига се, но с ... отзад!
 Аз да кажа от личен опит, че ако едно дете не показва, че изпитва нещо, а мълчи като пукел, това не означава, че не е наранено или не му пука, напротив, просто преживява всичко в себе си защото мисли, че ако се покаже ще бъде още по-наранено и смята, че никой не го разбира, всички го мразят и т.н. (пубертетски глупости). Аз бях такъв пубер, ама не просто мълчах, ами и правех на пук, провокирах по всякакви странни начини и се правех на супер силна и непукист. Предполагам, че в такива моменти може да е достатъчно детето да вижда и усеща подкрепа, дори да не показва в този момент, че я иска, усещането ще си остане. Така де, аз съвсем искрено вярвах, че майка ми ме мрази, а тя просто не е знаела какво се случва и как да реагира.  Simple Smile

Марулета, за бабите - и при нас май е така. Нямат онзи близък контакт с бабите и дядовците както ние, като деца, но това не зависи от нито от мен, нито от тях, за съжаление. Просто животът и ежедневието ни са различни, те и не са в състояние, чисто физически и здравословно, да се грижат за внуците.

# 524
  • на вълнолома
Възможно ли е да е излязло класирането за някой области само? Познато на сина ми момиче от Сливен е качило резултат във фейсбук.Не искам да всявам напразни надежди, споделям само.
И аз това си мисля!  Една приятелка ми се обади да каже че племенницата и от Сливен е приета на първо желание?

Общи условия

Активация на акаунт