НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 67 072
  • 740
  •   1
Отговори
# 105
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Жаклин, вчера храната ми беше следната:
Закуска: кафе с 10 г. сметана Президент с 30% масленост + 1 кюфте
Обяд: 1 домат с 10 г. зехтин; 4 кюфтета; 200 гр. - гъби в масло топ. сиране и заквасена сметана
Вечеря: 1 домат с 10 г. зехтин; 200 гр. пържола от свински врат полята с 20-тина гр. масло; 200 гр. - гъби в масло топ. сиране и заквасена сметана.
Изчисленията са правени с това приложение:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.marian.caloriecounter

Последна редакция: пт, 29 юни 2018, 06:33 от Почти безобидн@

# 106
  • Бургас
Прекаляваш с мазнините и млечните. Няма нужда да добавяш сирена, сметана и масло на всичко. Вратата пържола чиста си е добре, не я поливай с масло.
Ето пример какво можеш да махнеш от вчерашното меню:
О - гъбите само с масло, домата няма нужда от толкова зехтин
В - без масло на пържолата, за домата и гъбите същото като от обяд.
Като махнеш млечните, ще паднат и въглехидратите, като намалиш мазнините, ще паднат и калориите и всичко ще е точно.

# 107
Безобидна, всичко ти е много и калории и мазнини и млечни. Обяда ти е много сериозен, като количества. 4 кюфтета плюс другите неща, множко е. Възможно е да започнеш да качваш. Имай го предвид. Колкото и да се повтаря тук, мен от режимните неща може да се яде до откат и с тях не можеш да преядеш, аз не мисля така, може и още как. И не е нито полезно, нито ефективно. Мярка трябва да има.

От обяда ти бих махнала 2 кюфтета и топено сирене.
Масло на вратна пържола е напълно излишно да се добавя.
Ако с чудиш пиши си менюто за следващия ден, за да не са пост фактум съветите.

# 108
  • Бургас
Запис и да питам - как пазите жлъчката и черния дроб от многото мазнини? Аз ако прекаля дори с добрите мазнини започват болки вдясно на корема и имам периоди, когато не ги обработвам. Имате ли начини за пречистване на жлъчката?

Аз проблеми с жлъчката и черния дроб нямам, но ако прекалявам с мазното и чувствам тежест в дясното подребрие. Можеш да увеличаваш мазнините постепенно и да следиш как ще ти се отрази.

# 109
  • София
Черният дроб няма нужда да бъде пазен от мазнините. Важно е да бъде пазен от въглехидратите.

# 110
На вас явно са ви се свили стомасите. Домат (един!), 4 кюфтета и шепа гъби изчезват за секунди и за още ще питам. Така написано сигурно изглежда много, но ако си го представите - събира се в една чиния. Гъбите може да ми дойдат в повече, не за друго, а защото са тежка храна и самостоятелно консумирани, а с топено сирене и сметана още повече. На мен като количество ми е идеално, за мазнините не съм компетентна.
С времето стомахът се свива и се яде по-малко, но в началото не мога да се наям с две кюфтета, домат и малко гъби. Особено без хляб... Joy

# 111
Ако ям сухи кюфтета и сух домат, може дори да не ми стигнат 4 броя....
Не е до свиване на стомаха, а до засищане.Мазната храна засища.
Като намалиш И въглехидрати, И мазнини, съвсем естествено да си все гладен...ще ти трябва доста протеин, за да почувстваш ситост.
Затова, не режете мазнините.

# 112
Аз вече не ограничавам количества, освен въглехидратите и лошите мазнини като сл. олио, но избягвам да ям само един или два микронутриента, та съм повече умерено въглехидратен, но избягвам тестени. Мъж съм и трябва да ям повече обаче и да кача килограми (183 санта, пък 65 кила, имам хиперфункция на щитовидната).

А в същото време трябва да внимавам с въглехидратите заради хипер инсулин и игра на кортизола след ядене на много въглехидрати наведнъж. Параграф 22. Grinning Виждам обаче, че при недоспиване повече играят кортизола и инсулина, тогава каквото и да ям може да ми стане зле. Дори от иначе полезното “смути” за изчистване и детокс (вода, лимонов сок и зехтин) при недоспиване имам реакция, хем няма толкова въглехидрати, но може и да е заради ускореното храносмилане от щитовидната?!. Но и добрият сън е много важен за обмяната.

# 113
Да де, но не са 4 кюфтета с домат, а плюс 200 гр гъби със сметана и топено сирене. Всичко омешано идва в повече. И следва и вечеря, не е еднократно хранене. Все пак Безобидна ще си следи резултатите, ако при такива менюта се чувства добре и сваля ок. Тя ще си напасне нещата. Аз и пиша в случай, че започне да качва или не сваля да не се чуди защо и да си каже “режимът не работи” .

# 114
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Абе, и на мен много ми дойде, но беше вкусно Simple Smile А и обичам хляб, но няма ... Пътувам за три дни и не знам какво ще ям ... Ще се нагаждам  според това какво има на шведската маса Simple Smile После по-стриктно ...
Благодаря за съветите! Ще гледам и тези три дни да се съобразявам с тях.

# 115
Безобидна, ще си намериш на блок масата- яйца, бекон, маслини, зеленчуци, рибка, печено месо и си ти човека:) Стой далеч от манджите със сосове, първо не знаеш какво има вътре и второ не знаеш за кой път ги префасонират🤪🤪

# 116
  • София
То и да не си режимен е добре да се избягват всякакви сосове и манджи на блок масите.

А кренвирши има и такива, които стават, но са по около 15 лв килограма. Купувам понякога, когато нямам време за готвене.

Вчера за първи път ядох череши от .. ами от не знам кога. Побълбуках си доста и устата ми залепна. Мисля да пасувам следващия път, ама нали специално от Кюстендил ми ги донесоха 😕

# 117
  • гр.София
Това с плодовете и при мен се получава, макар да ям мнооого рядко, не се сещам не ми се и ядът, само динята ме изкушава но още се въздържам, че не са много вкусни  Mr. Green
Та с черешите ми се получи същото, цяла вечер корема ми беше бунт  Whistling
Май пак съм намалила въглехидратите и се наспивам в 4ч. вече една седмица, писна ми!

# 118
Асос, кои са тези кренвирши, че моята малката отдавна иска, ако намеря читави ще и взема.
От плодовете и аз бомбирам яко. Намерила съм начин да огранича щетите- ям ги “далеч” от други хранения и ги комбинирам с нещо мазно- сметана или малко масло, така поне не ми изсъхва устата и не започва голямото пиене.
Вчера ядох няколко сливи, не се подух.
Но любимите ми череши и диня не ми влияят добре.

# 119
Холестеролът, в т.ч. и лошия, продължава да ми се покачва. Никога преди не съм имала проблем с него. Дали ще се повлияе положително ако премахна сметаната и орехите от менюто? На ден по 2-3 лъжици кв.сметана ям и по 30-тина грама орехи. Друго не се сещам какво мога да махна. Свинското съм го ограничила достатъчно, яйцата също не са ми прекалено много. Бронирано кафе не пия. Откакто съм на режим пуша повече, може би и това има значение. В скрития текст давам стойностите от преди 2 месеца и от вчера. От 5 месеца съм на режима, минус 22 кг. Започнах режима с общ холестерол около 5, отделните му фракции не съм мерила тогава, и триглицериди 1,76. Поне те спадат...

Скрит текст:
Преди:
Холестерол общ: 6,32
LDL - 4.49
VLDL - 0.55
HDL - 1.28
триглицериди - 1,22

Сега:
Холестерол общ: 7,17
LDL - 5,43
VLDL - 0.50
HDL - 1.23