НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 67 072
  • 740
  •   1
Отговори
# 120
Холестеролът, в т.ч. и лошия, продължава да ми се покачва.
Скрит текст:
Никога преди не съм имала проблем с него. Дали ще се повлияе положително ако премахна сметаната и орехите от менюто? На ден по 2-3 лъжици кв.сметана ям и по 30-тина грама орехи. Друго не се сещам какво мога да махна. Свинското съм го ограничила достатъчно, яйцата също не са ми прекалено много. Бронирано кафе не пия. Откакто съм на режим пуша повече, може би и това има значение. В скрития текст давам стойностите от преди 2 месеца и от вчера. От 5 месеца съм на режима, минус 22 кг. Започнах режима с общ холестерол около 5, отделните му фракции не съм мерила тогава, и триглицериди 1,76. Поне те спадат...

Скрит текст:
Преди:
Холестерол общ: 6,32
LDL - 4.49
VLDL - 0.55
HDL - 1.28
триглицериди - 1,22

Сега:
Холестерол общ: 7,17
LDL - 5,43
VLDL - 0.50
HDL - 1.23
триглицериди - 1,11
Обяснението, което съм чела:
Когато човек отслабва активно, в кръвния поток се освобождават триглицериди от мастните депа...все пак тези мазнини трябва по някакъв начин тялото да ги използва и/или изхвърли, няма как да не минат през кръвоносната система.Затова съветът е да не се правят изследавния, докато човек не спре да отслабва.Или поне 1-2 месеца не сваля тегло, за да може кръвната система да се изчисти от топящите се мазнини.
Дали при теб е това, не знам, но е едно възможно обяснение.

# 121
Благодаря, Амур, че ми припомни, и аз бях чела нещо подобно. Притеснявам се единствено защото майка ми сравнително млада направи инфаркт и да не съм наследствено предразположена. Мисля си дали да не пия по малко аспирин-протект докато продължавам да отслабвам. Ще се консултирам с ЛЛ.

# 122
Здравейте! Записвам се да ви следя, че имам да смъквам около 12-13кг поне.. На 26г, 167см и 76кг.. Cry
Трябва да ми стане като начин на живот това хранене.

# 123
Благодаря, Амур, че ми припомни, и аз бях чела нещо подобно. Притеснявам се единствено защото майка ми сравнително млада направи инфаркт и да не съм наследствено предразположена. Мисля си дали да не пия по малко аспирин-протект докато продължавам да отслабвам. Ще се консултирам с ЛЛ.

Бледолилава, когато съотношението LDL/HDL е по-малко от 4, тогава LDL (лошият холестерол) не може да се отложи по стените на кръвоносните съдове, следователно не образува плаки и не ги запушва. Изчисли си го и се успокой. И моята майка направи инфаркт, ама си хапваше и продължи да си хапва пържени мекици и баници ден през ден. Ти не си майка си, взела си мерки. Още повече, че  Amour вече ти каза - докато отслабваш, кръвните изследвания не са меродавни.

# 124
Моля, помогнете! Получих кето обрив...
Спазвам режима от точно един месец и свалих точно 3 кг. Не е много, но дрехите ми пооширочаха. Понеже не свалях с бързи темпове, от седмица спрях млечните.
От две седмици ми излизат едни много сърбящи пъпки по ръце и крака. В началото мислех, че нещо ме хапе докато спя. Но сега подозирам, че става въпрос именно за кето обрив.

Моля, който го е преодолял да ми даде съвет.
Не спират тия пъпки две седмици вече. Много сърбят. Всяка сутрин се събуждам с нови....

Прочетох, че при кето обрив се налага да се покачат малко въглехидратите.
Днес на обяд не ядох месо. Хапнах 2 яйца с пипер и домати.

Изядох и едно редче черен шоколад.

Малко се притеснявам...

# 125

Бледолилава, когато съотношението LDL/HDL е по-малко от 4, тогава LDL (лошият холестерол) не може да се отложи по стените на кръвоносните съдове, следователно не образува плаки и не ги запушва. Изчисли си го и се успокой. И моята майка направи инфаркт, ама си хапваше и продължи да си хапва пържени мекици и баници ден през ден. Ти не си майка си, взела си мерки. Още повече, че  Amour вече ти каза - докато отслабваш, кръвните изследвания не са меродавни.

Ако правилно съм разбрала, да разделя стойността на LDL на тази на HDL, то резултатът е 4,41 и това май не е добре... Преди 2 месеца е било 3,5, сега вече е над 4.

# 126

Ако правилно съм разбрала, да разделя стойността на LDL на тази на HDL, то резултатът е 4,41 и това май не е добре... Преди 2 месеца е било 3,5, сега вече е над 4.

Правилно си ме разбрала. Идеята обаче беше да се успокоиш, не да се тревожиш. Пък виж каква я свърших. Sad

При такава рязка промяна на начина на хранене и живот, мисля, че организмът му трябва време да се пренастрои. Не съм лекар, а малко повишената стойност говори просто, че при теб има риск, а не заболяване.

Ето как съветват да се процедира при подобен проблем:

1. Да се наблегне на рибата и морските продукти (за сметка на месото).
2. Движение и спорт, т.к. те подобряват липидната обмяна двуяко: от една страна се увеличава калорийния разход и изгарянето на мазнините, а от друга страна се повишава равнището на HDL в кръвта. Важно е обаче да отбележите, че трябва да спортувате многократно през седмицата и то по-дълго от 1/2 час. Спортовете, свързани с издръжливост са за предпочитане.
[urlhttps://www.jameda.de/laborwerte/ldl-hdl-quotient-im-blut/][/url]

Горното е от Ямеда - най-голямата немска мрежа за лекарски препоръки.

# 127
utro77, кето обривът обикновено е симетрично по тялото (торс, врат, гръб, гърди), а не по крайниците.

Съветите са да се увеличат въглехидратите до 50-100 гр на ден и намаляне на задържането на пот чрез по-чести душове и носене на памучни дрехи.

Пробвай да увеличиш въглехидратите и виж как ще реагира тялото ти. Трябва да има ефект след ден-два ако е кето-обрив.

# 128
Когато започнах за пръв път диетата миналата година, на втората седмица ми излезе обрив по ръцете. Реших проблема с два шоколадови бонбона.

# 129
По ръцете и краката е при мен. И е симетрично наистина.

Ами аз от време на време прегрешавам с въглехидрат.
Ето онази вечер и питка се наложи да хапна.
Направо не мога да си обясня как изпаднах в това положение.......
Иначе се опитвам по-стриктно да спазвам. Сутрин не закусвам. Хм, абе може въпреки всичко да са ми дошли вповече протеините...

# 130
utro77 ,как изглежда обрива ти?
От 3 мес съм с обрив,никакъв крем и илач не ми помогнаха.Започнах АИП и на 4-я ден изчезна,но от няколко дена пак се започна.Беше по 2-те ръце,сега вече и по краката.

# 131
  • Бургас
Бледолилава, имам спомен, че изследвания се препоръчват да се правят най-малко 6 месеца след започване на режима. Именно заради подобни промени в някои от показателите, до настройване на организма. Бяга ми точно цитата, но беше от Шоки в една от старите теми. Та моят съвет е да изчакаш още месец и пак да пуснеш изследвания. Даже в друга лаборатория, да имаш данни от две места. Че вече човек не знае на какво да вярва.
Миналата година ми излизаха едни ситни сърбящи пъпчици по ръцете. От ниските въглехидрати. Увеличих ги и обривите изчезнаха. Кожата ми също беше станала суха и на места започна да се лющи. Не е нужно да ядете бонбони Simple Smile Просто наблягайте на зеленчуци (поне сега има в изобилие). Някой и друг плод за десерт и готово.

# 132
Обяснението, което съм чела:
Когато човек отслабва активно, в кръвния поток се освобождават триглицериди от мастните депа...все пак тези мазнини трябва по някакъв начин тялото да ги използва и/или изхвърли, няма как да не минат през кръвоносната система.Затова съветът е да не се правят изследавния, докато човек не спре да отслабва.Или поне 1-2 месеца не сваля тегло, за да може кръвната система да се изчисти от топящите се мазнини.
Дали при теб е това, не знам, но е едно възможно обяснение.
Потвърждавам. Точно същото нещо ми беше казала моята лекарка, която ми препоръча и ми следи кето диетата. Hands V 

# 133
Варя сладка царевица и имам домашен хайвер. Може ли да се консумират в режима?

# 134
Царевица не. Домашен хайвер не знам какво съдържа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт