НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 67 094
  • 740
  •   1
Отговори
# 135
Домашният хайвер съдържа хайвер, лук и олио, поне така ми казаха.

# 136
Олио не е режимно.
Царевица не е режимна.
Хайвера върви  с препечени филийки, те пък съвсем не са режимни:)

В това гадно време само ми се яде:( Ужас днес се олях. В вървят към 80 гр.... Ся ако имаше едни пръжки и тях щях да намеся:)

# 137
  • Бургас
В хайвера по принцип и хляб се слага. Иначе не става. Таааа, може и да са пропуснали да ти кажат Simple Smile
Едното олио не е болка за умиране, стига да се спреш до лъжица-две хайвер. Царевицата може, ако само ще си я поръсиш върху салатата. И да няма и утре, или след два дни пак. Та в общи линии много работи може, зависи какви са ти целите и как ти се отразяват подобни храни.
Ако си в началото на режима, не ти препоръчвам нито едното, нито другото.

# 138
Домашният хайвер съдържа хайвер, лук и олио, поне така ми казаха.
Не мога да си представя домашно разбит тарама хайвер без голямо количество бял хляб вътре.

Не мога да проумея защо толкова категоречно изключвате олиото? Колко въглехидрати има в него? Аз като готвя месо със зеленчук готвя с олио. Не става с масло. Грехота е със зехтин, а и не знам какво се случва с него от високата темпуратура.
Според мене много по-опасно е да се ядат бекон, шунка и други подобни, наблъскани с огромни количества химия (аз ям доста колбаси, но направени от мене и без нито една гадория).

# 139
Хляб вътре?! Не се ли маже на филии? За първи път чувам правене като попара.

# 140
Заради омега 6 се изключва олиото и защото не е качествена мазнина

# 141
Не се прави като попара, а се пасира като майонеза. С хляба става по-плътно като консистенция, а и може да се получи по-голямо количество с по-малко хайвер (ако човек иска да спести материал Grinning или просто иска да има по-ненатъртващ на риба вкус хайверът). Като майонезата е по принцип, там от яйца+олио се получава емулсия, тук от хайвер+олио, но също и хляба играе роля при разбиването, ако се добави такъв. Така че правилно, трябва да се пита има ли хляб в хайвера, но като цяло и аз бих го прескочила заради олиото.

# 142
  • Бургас

Ох, много се смях на представата ти за хайвер с хляб, за което извинявай Joy

Недоволна, олиото се изключва заради Омега 6. Трябва да се пази баланс между Омега 3 и Омега 6, което е доста трудно. Има инфо на първа страница по темата.

# 143
Хайвер никога не съм яла. Не знам как се прави....

# 144
Здравейте.
От днес и аз при вас Simple Smile С хашимото и със съмнения за ИР.Имам и едни 30 кг за смъкване още.
Тренирам с Руми или други домашни тренировки.Стартирах от 106 кг.В момента съм 90.

# 145
Цитат на: Samuela_bg link=topic=1045809.msg36976009#msg36 976009 date=1530464350
Здравейте.
От днес и аз при вас Simple Smile С хашимото и със съмнения за ИР.Имам и едни 30 кг за смъкване още.
Тренирам с Руми или други домашни тренировки.Стартирах от 106 кг.В момента съм 90.

Добре дошла. Ще си правим компания. Аз почнах от 103кг... след 5 месеца на ВМНВХ нещата изглеждат значително по-добре.

# 146
  • София
От доста време не съм писала, но гледам поне да ви чета:)
Радвам се на новите попълнения и на разказите ви са отслабване и за подобрено здраве.
Аз по принцип на плодове кой знае колко не налитам, но едно от най-любимите ми неща са черешите.
И понеже ги има за кратко, си ги ям с най-голяма наслада, без да се притеснявам.
Сега вече се връщам към по-стриктно нв-вмх хранене, че остана едни последни 5-6 кг, които се инатят.

# 147
  • София
Здравейте, от днес чета темата и почти схванах основната идея. Тепърва ще променям начина си на хранене, защото при мен лечението с Метформин не дава нужните резултати. Свалих доста бързо за 2 месеца натрупаните 15 излишни килограма и вече от около година и половина поддържам 52 кг. при ръст 155 см. Но контролните изследвания не показват никакво подобрение. КЗ на гладно -4,96, Инсулин на гладно- 16,53. Преди 1 г. КЗ- 4,49, Инсулин- 13,04. В момента пия 2 табл. Метформин от 850 мг., ендокр. искаше да добавим още 1, но  не се почувствах никак добре и си се върнах отново на 2. Сега ще чета по-подробно темите и се надявам да постигна успех.
Пия само вода и прясно мляко, никакви газирани, сокове, кафе, чай, алкохол и т.н. От тук разбирам, че мляко не е добре, вариант ли е да мина на безлактозно?
Относно храненето, като грешка си отчитам консумацията на тестени и изобщо всякакви зърнени и явно това ми носи проблемите. За сметка на това не докосвам нищо сладко, захарно или плодово, от години не ги понасям. Случва се да хапна по 1 банан или малко парченце шоколад месечно, лятото някой резен пъпеш.

# 148
Има една книга "Пшеницата, маскираният убиец", прочети я, лесно ще ти мине тестяната любов
Има я и електронна

# 149
  • Благоевград
Момичета, имам нужда от консултация. Нещо не мога да се ориентирам в менюто ми за днес, въвеждах храната в Кронометър, обаче ми излизат странни стойности на макросите. Ето какво хапнах днес:
Закуска - 1 варено яйце, 2 резена Камембер, 5-6 черни маслини, 1 малка зелена чушка
Обяд - 5 рибни пръстчета (полуфабрикат, защото трябваше нещо набързо), 1 грилована тъмно зелена тиквичка, 5-6 гъби, овкусени със супена лъжица зехтин
Вечеря - Свинско месо, леко запържено в зехтин и след това задушено с вода, с един домат.
За десерт - 1 малка круша

Нещо не мога да се ориентирам
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт