НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 67 442
  • 740
  •   1
Отговори
# 150
Кое точно ти е странно? Аз ползвам cronometer, но не разбирам питането ти, за да помогна.

# 151
  • София
Съотношенията са горе-долу добре, калориите са малко според мен.
Какво те притеснява?

# 152
  • София
Леле, 1500 малко ли са? Даже според приложението си ги е надвишила 110% е

# 153
Използвам фитнеспала и съм доволна.Но аз си въвеждах храната само в началото, за да видя кое как и след като видях, че не било страшно да се храня така и от 01.07. официално дадох старт на този си начин на хранене.Като се замисля бавно и постепенно започнах да ограничавам въглехидратите, започнах да чета и да се интересувам за моите здравословни проблеми и така попаднах тук.В началото ми беше трудно да пречупя общоприетите норми за хранене, но колкото повече чета, толкова повече се уверявам, че съм на прав път.За днес и тренировката си направих, настроението е на макс и така само напред. Моите калории са между 1800-2000, но аз все пак съм си 90 оки Simple Smile

# 154
  • Благоевград
Процентите ме притесняват. Мислех, че ще ги даде до 100% общо, а В+М+Б вървят към 300 и нещо процента 😆 та затова не мога да се ориентирам дали съм добре за днес. Иначе яденето на обяд ми беше малко, към 3 и нещо ми прискърца стомаха, но го залъгах с вода и тренировка 😁 на работа нямам нищо режимно, нямаме хладилник и няма как да съхранявам продукти. Нося си храната ден за ден.

Редактира се, намерих това, което ми трябваше:

# 155
Процентите ти ги дава спрямо някакви зададени стойности. Тях трябва да коригираш. Това става в меню профил. Задала си 46 грама протеини, което лично на мен ми се вижда малко. 130 грама въглехидрати пък ми се виждат много. Общи калории имаш зададени 1362, не знам какви са ти целите за да кажа малко ли са, много ли са...  След като си въведеш параметрите - пол, години, ръст, тегло в профила можеш да избираш - режим на хранене и желано тегло, както и седмичен темп на намаляване на теглото. От там ти идват вече зададените грамажи и калории.

Не знам как са настройките в мобилната версия, вижда ми се някак орязана. Аз ползвам десктоп. Можеш да влезеш с акаунта си на компютър и да я погледнеш пълната версия. В нея би трябвало да ти е по-лесно да си го настроиш, после вече от мобилната само да въвеждаш храните, щом ти е по-удобна.

Последна редакция: пн, 02 юли 2018, 22:02 от Бледолилава

# 156
  • Благоевград
Благодаря! А как да изчисля колко трябва да са като грамаж?
На 30 години съм, 66 кг, 162 см, желано тегло 60 кг, талия 78, паласки 99, ханш 102. Иска ми се поне по 7-8 см от обиколки, да кажем, че ще се радвам да се мушна в размер М, но не ми е огромна цел, моята мечта е инсулин в норма и нормално забременяване.

# 157
Благодаря! А как да изчисля колко трябва да са като грамаж?
На 30 години съм, 66 кг, 162 см, желано тегло 60 кг, талия 78, паласки 99, ханш 102. Иска ми се поне по 7-8 см от обиколки, да кажем, че ще се радвам да се мушна в размер М, но не ми е огромна цел, моята мечта е инсулин в норма и нормално забременяване.
Не мога да отговоря, имаш малко килограми за сваляне и казват, че това става бавно. Така че според мен няма смисъл да въвеждаш цели за теглото. Просто си коригирай в програмата режима на хранене в "Macronutrient Targets", след като си в тази тема, то значи от падащото меню избираш  High fat / Ketogenic и в следващата отметка "Strictness" го задай relaxed, щом отслабването не ти е главната цел. При мен е custоm, защото сама съм си задала стойностите.

Въобще като цяло гледай си съотношението М/В/Б, в кръгчето, което си посочила по-горе и не се стряскай от процентите на грамажите. Като пооправиш нещата в профила ще излизат по-нормални, но съотношението е по-важно.

# 158
- 10 кг и 8 см от талията
На 102 ханш най-вероятно си с конструкция да имаш талия
И стига кръшка, идвай в темата с по- редовни отчети

# 159
  • Благоевград
Да, имам талия, даже доста добре изразена. Като сложа рокля с пеплум изглеждам прилично и се харесвам.
Знаете, че съм на стимулации. Януари след хиперстимулацията бях 70 кг, а на обиколки +2/3 см от гореспоменатите. Сега съм на противозачатъчни заради задържан фоликул за 2 месеца и имам чувството, че от мен е излязла цяла туба с вода. Не съм излизала от режима, но като ме стимулират не се получава резултат нито в см, нито в кг. Тогава всяко е на плюс. Затова казвам, че ми е важно инсулинът да успея да вкарам в норма. Тогава очаквам хормоните да се регулират и за имам овулация, да се пукат фоликулите и да забременея нормално, а не чрез ин витро, както ни насочват.
Забравих да кажа, че пия Вигантол 7 капки веднъж седмично, Еутирокс 25 всеки ден и Инофолик.

# 160
  • София
Благодаря за новата тема! 🌹
Много полезна информация получавам от тук.
Питането ми е дали хранене един път на ден е ок при положение, че ми е достатъчно?

# 161
Ако поемаш всички нужни нутриенти и калори и ако се чувставаш ок, няма проблем. Само да не гладуваш или да са ти малко мазнините.

# 162
Здравейте момичета, яде ми се много сладко. Днес цял ден мисля за сладко , какво правите вие в това положение? Какво ядете вместо сладко? До сега не ми се беше случвало и незнам какво да правя. Чувала съм ,че хрома помагало. Какво мислите вие? Приемате ли допълнително витамини?

# 163
Аз снощи бях така и хапнах страхотни череши и дотам.

# 164
За първи път от две години днес хапнах 2 хапки диня. Спрях се.

Общи условия

Активация на акаунт