НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 67 022
  • 740
  •   1
Отговори
# 180
Хах, Амур, за друго иде реч. Броя дните, защото имам здравословни проблеми и да мога да си следя изследванията.По същата причина и въвеждам във фитнеспала, за да следя съотношенията.Да не стане така да си мисля, че съм на ВМ а да съм на протеиново хранене.Та ден 4 върви по план и добре Wink

# 181
  • София
Хм. Това с изхвърлянето на нережимни продукти, всъщност, е много мъдро решение. Така проблеми от типа "Мога ли да си позволя да изям тази вафла" или "Тази торта ме гледа цяла вечер" отпадат от само себе си.

# 182
utro77 ,как изглежда обрива ти?
От 3 мес съм с обрив,никакъв крем и илач не ми помогнаха.Започнах АИП и на 4-я ден изчезна,но от няколко дена пак се започна.Беше по 2-те ръце,сега вече и по краката.

sun sea
Извинявам се, сега видях въпроса.
Като ухапано от комар изглежда обрива. И също така ужасно много сърби.
При мен е по ръцете и по краката.
Няколко дни завиших въглехидратите и поспря.
Сега обаче като се опитах да се върна към режима, отново започна.... Disappointed Relieved

# 183
  • Бургас
А към колко въглехидрати се стремиш? И на колко ги увеличи като намаля обрива?

# 184
Водих децата за изследвания, в лабифаторията имаше промоция на метаболитен панел и пуснахме с мъжа ми. Обаче вчера обядвахме свински гърди, дали ще се отразят на кзлседванията, на триглицеридите?

Като излязат ще ги сложа, ако някой разбира да ми каже как са.

Само на мен ли ми влияят много лошо на съня ниските В? От 3 дни съм под 20 гр, така се случи с храната, яйца и месо с малко салата. Та от 2 вечери не мога да спя. Снощи в 00,30 заспах и в 4,15 се събудих... Сега съм като пребита, няма сила ни за тичане, ни за спорт. Днес ще ги вдигна. Искаше ми се да се изчистя от водата, ама на не му понася под 50 гр явно.

# 185
Вече повече от 5 месеца съм на общи въглехидрати под 50 гр и само в началото имах проблеми със съня. Имаше един период около 2 седмици, когато се будех всяка нощ към 3 часа. После отмина.

# 186
  • гр.София
Жаки, и аз съм така, направо ми писна  Whistling
ето тая нощ пак в 4 бях се наспала, натисках се да заспя и сигурно в 6ч. пак съм задрямала до 6,40ч.
И аз не знам какво да правя, нищо не целя, храня се нормално, вчера-обядвах: яйца 2бр, с бекон и овче сирене + 1 краставица, вечерях: гръцка мусака+1 блокче чер.шоколад.

# 187
Здравейте, 2- ри ден МЦ и съм качила всичко което бях свалила до сега. А се чуствам ужасно гладна, ям всичко което видя. И при вас ли е така?

# 188
Лариса, не, не е така. С времето ще си регулираш храненето, ако ядеш В преди и по време на цикъл ще си по подута, ще караш по тежко ПМС и ще се чувстваш вяла.
Опитай преди другия цикъл да увеличиш М, яж колкото ти се яде, но само режмна храна.
Ако много ти се дояде сладко хапни 20 гр черен шоколад с 10 гр краве масло на сандвич, много помага или разтопи двете и топнк вътре 10 бадема. Всичко е в главата ти.

# 189
А към колко въглехидрати се стремиш? И на колко ги увеличи като намаля обрива?

На око ги увеличих! И намалих месото.
Но откак се опитвам да се върна към режима, уви - снощи ми излязоха пак 1-2 пъпки....
Вече не знам какво да правя...

Здравейте, 2- ри ден МЦ и съм качила всичко което бях свалила до сега. А се чуствам ужасно гладна, ям всичко което видя. И при вас ли е така?

Така или иначе в периода непосредствено преди цикъл и в първите дни от цикъла организмът задържа вода. Така че резултатите не са особено достоверни. Претегли се като свърши. Със сигурност няма да е толкова страшно положението.
А иначе - да, вярно е, че намалената консумация на въглехидрати помага за преодоляване на ПМС и като цяло на задържането на течности покрай цикъл.

# 190
  • Бургас
Утро, хем не знаеш колко са ти В., хем като ги увеличиш според теб излизаш от режима Simple Smile та трудно ми е да ти дам съвет. Но ако въглехидратите ти са под 100 грама пак си си в режима, карай известно време така, после постепенно намалявай.
Аз падна ли под 50 грама В. не спя. Ама още на първия ден. Това ми е предупредителния сигнал и веднага се взимам в ръце. Ето, вчера бяха малко, днес ми е едно отпуснато, като в забавен каданс, със зор ще се стегна за тренировка.

# 191
Добре, де. А вие как ги изчислявате тези въглехидрати.
Ужасно затормозяващо ми се вижда да ходя с калкулатор в ръка и да изчислявам на всяка хапка....
Да оставим нережимните въглехидратни храни като шоколад, бонбони и т.н. В доматите също има въглехидрати, в млечните продукти...
Как мога да знам колко грама домати и сирене има в салатата ми за обяд. При условие, че се храня навън в обедната почивка и не съм я приготвила аз?!?!

Мнооого сложно ми се струва.

# 192
Добре, де. А вие как ги изчислявате тези въглехидрати.
Ужасно затормозяващо ми се вижда да ходя с калкулатор в ръка и да изчислявам на всяка хапка....
Да оставим нережимните въглехидратни храни като шоколад, бонбони и т.н. В доматите също има въглехидрати, в млечните продукти...
Как мога да знам колко грама домати и сирене има в салатата ми за обяд. При условие, че се храня навън в обедната почивка и не съм я приготвила аз?!?!

Мнооого сложно ми се струва.
И на мен ми е сложно.Затова, не смятам.    Simple Smile
След като са от зеленчуци, сирена, т.е., от полезните въглехидрати, едва ли ще изям стотици грамове, при положение, че не ям по 3 кг краставици например, или по 2 кг сирене....
Ако хапна нещо вредно, като днес например, ядох сладолед, си знам, че са много така или иначе.А дали са 100, 150 или 200, няма никакво значение за мен, прекалила съм.
Плодовете, че те са по-спорни....ако са по 1 шепа/1 чаша/1 плод, за мен си е нормално количество.Повече от това, е прекаляване.

# 193
Нищо не изчислявам. Записвам си всяко хранене /отделните съставки/ в cronometer.com, той ми ги пресмята. Повече хора, доколкото забелязвам, ползват фитнес пал, той е по-лесен и опростен, а май го има и на български.

# 194
Като си мериш шопската салата вкъщи и си я въведеш 5-10 пъти, после доста лесно се ориентираш на око какво имаш в чинията в ресторнта. Wink
Повечето хора, които се стремят към някакъв тип добро хранене, се хранят доста просто. Примерно аз, ако ям навън, няма да си поръчам лазаня, ще си поръчам риба с гарнитура от зеленчуци например. Може и да сбъркам с 30-40 гр при въвеждането на една от трите съставки в чинията, ок, ама ще съм достатъчно близо до истината и не ми се струва толкова трудно.

Общи условия

Активация на акаунт