НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 67 436
  • 740
  •   1
Отговори
# 600
Плодове, риба в определени дни, хляб, в някои дни не се яде и олио....
тофу....

# 601
За мен този режим е несъвместим с пости.

# 602
Леле, мислех че въпроса за постите  е в друга тема. Добре че Жаки ми отвори очите. Тук и аз не мога да помогна.

# 603
Морски дарове с кокосово масло май може Simple Smile

# 604
  • София
Здравейте!
Чета ви от 5-6 седмици и се запознавам с принципите на ВМ- НВХ.
Проблемът ми е голям, тлъст корем, оформен за 5-6 месеца. В началото на годината ме "нападна" неистов глад за сладки и тестени неща... и аз го удовлетворявах...
На 60 г. съм, 162- 164 см, 62-63 кг.
Притесняват ме висцеларните мазнини, натрупани в последните 1- 2 години (които могат да са животозастрашаващи), не килограмите. Имам сериозен здравословен проблем, но съм в ремисия.
50 години кръвното ми беше 100/90 на 70/60, от няколко години съм с хипертония 1- вас степен и медикаменти.
Прецених, че този начин на хранене може да подобри нещата...
За сега... толкова.

# 605
Здрасти. Давай, ние ще помагаме!

# 606
  • София
Има ли сред вас някой, който спазва постите? Че хич не мога да го измисля как да стане. Освен зеленчуци и ядки не се сещам какво друго мога да ям.
Ядките не е добре да са основна храна- -поне ги яж сурови и изкиснати. Освен това са главно мазнини. А протеин от къде? Той растителния не се усвоява добре. Ако поста позволява морски дарове - наблегни на тях. Ако не - вземи си растителен протеин на прах.

# 607
Савина, Господ иска да си здрава
И ако видиш в огледалото, това, което искаш- пости
Но аз ти предлагам да забравиш за глупостите и да се погрижиш за себе си

# 608
Има ли сред вас някой, който спазва постите? Че хич не мога да го измисля как да стане. Освен зеленчуци и ядки не се сещам какво друго мога да ям.
Трудно, ако не и невъзможно е съвместяването на НВ ВМХ с православния пост. В дните, в които е позволена риба (сега за Богородичния пост това са 2 дни) може и да се получи спазването на процентното съотношение, което се цели в НВ ВМХ. Но в останалите дни, когато е разрешен пост с мазнина (растителна) тогава не виждам как може да се получи.

Разбира се, че основната цел е здравето. Ако даден вид хранене не ти носи здраве значи някъде има нещо сгрешено. Или неправилно се спазва режима, или просто този режим не е за нас и тогава трябва да потърсим нещо друго, което да ни удовлетворява физически и духовно. Доколкото знам Савина и преди е спазвала постите, така че не бих квалифицирала нейното желание и питане как да спазва и НВ ВМХ и поста като "глупост".

# 609
Скрит текст:
Трудно, ако не и невъзможно е съвместяването на НВ ВМХ с православния пост. В дните, в които е позволена риба (сега за Богородичния пост това са 2 дни) може и да се получи спазването на процентното съотношение, което се цели в НВ ВМХ. Но в останалите дни, когато е разрешен пост с мазнина (растителна) тогава не виждам как може да се получи.

Разбира се, че основната цел е здравето. Ако даден вид хранене не ти носи здраве значи някъде има нещо сгрешено. Или неправилно се спазва режима, или просто този режим не е за нас и тогава трябва да потърсим нещо друго, което да ни удовлетворява физически и духовно. Доколкото знам Савина и преди е спазвала постите, така че не бих квалифицирала нейното желание и питане как да спазва и НВ ВМХ и поста като "глупост".
Постите са добри, относително, за здрав човек.
Доколкото знам обаче, Савина е болна.А за болен човек, особено с проблемна въглехидратна обмяна, постите наистина са глупост.Дори и свещеник би и казал, че постите не са задължителни за болните, бременните и кърмачките, и децата.
А да "угодиш" на душата, като разболееш тялото, не е най-умната постъпка.
В крайна сметка, трябва да реши кое й е приоритет-физическото или психическото здраве.

Скрит текст:
Аз съм писала защо станах вегетарианка и 4 години не ядях месо.Когато обаче става дума за здравето ми, никое същество не е по-важно от мен.Може би съм по-егоистично настроена, не знам, но предпочетох здравето си и моя живот пред живота на животното.

# 610
Савина пише и в темата за инсулиновата резистентност, не е като да е без проблем да живее на ориз, хляб и картофи
иначе  може да докара мазнините и протеините от зехтин, кокосово масло, авокадо, морски дарове и зеленчуци
и два пъти риба като яде, и айде, те минали две седмици  Peace

# 611
  • София
Едва успях да прочета всичко, което сте писали. За съжаление обаче изпуснах всички снимки.

Крайно време е да се върна към стриктен режим, че сватба ме чака.
2-3 кг надолу ми трябват.

# 612
Привет!
С леко предубеждение от вчера се опитвам да се върна към режима.
Както ви писах по-рано, след няколкоседмичен стриктен режим се сдобих с кето обрив. Предполагам, че при всеки е различно, но изобщо не беше толкова лесно да го преборя. Минах на балансирано хранене, а обривът ми изчезна едва след две седмици нережимни. Доста се бях притеснила, бях на крачка да потърся лекарска помощ...

Та сега не знам като  се върна към режима дали пак няма да ми стане тоя неприятен кето обрив....

# 613
Савина пише и в темата за инсулиновата резистентност, не е като да е без проблем да живее на ориз, хляб и картофи
При наличие на здравословен проблем във всички случаи трябва много внимателно да се подхожда към пост, в това спор няма. Тогава е възможно и въобще да не се спазва. Ако се чувства добре на НВ ВМХ, то тогава да си следи режима, а поста да не спазва.Здравето е най-важно.  Hug

# 614
Не бях чувала до преди няколко дни за този режим на хранене, докато не посетих една приятелка от другия край на България, която направо ме изуми с визия. Не спортува, но спазва този режим и е свалила около 10кг за 2-3м., понеже е и по-закръгленка. Много се бях отчаяла, понеже след раждането на второто ми дете качих 25кг. и ето 2г. по-късно не падам под 81кг. даже се замислях за Емилова през октомври. Пробала съм след раждането на първото ми дете режима на Пиер Дюкан и за 1г. свалих 22кг. , но сега какви ли не хранителни режими не изпробвах, което по-лошо и не мога да мръдна повече от 5кг. , които после като йо-йо си ги връщам. Внимателно изчетох всичко по темата от самото начало. Смятам, че този начин определено ще действа при мен, понеже няма глад, теглене на грамажи още повече броени калории а и обожавам месо и високо маслени млечни продукти. Така, че дами записвам се при вас и стартирам от днес с 165см. - 81,6кг.

Общи условия

Активация на акаунт