НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 68 300
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
Днес майка ми е рожденичка и купила една торта (уж лека) да почерпи .Реших все пак да хапна едно тънко парче за нейно здраве , леле , стана ми много гадно в устата , толкова сладко все едно ми изляха една чаша захар в устата . Сега лично се убедих , че човек като не яде дълго време сладко и му се променят вкусовите рецептори , изпих две горчиви кафета след това, за мога да си премахна този лепкав вкус . Не смятам да повтарям скоро , а преди нямаше ден в който да не си хапна поне 2-3 реда шоколад , а 2 парчета торта или кекс домашен можех да си отнеса наведнъж.

# 496
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Аз забелязах, че от както се храним по този начин - наслаждаваме се повече на храната; ядем много разнообразно (за разлика от преди, когато се въртяха 10-тина манджи); пробваме повече неща, смело експериментираме с храната ... и не на последно място - ядем повече торти и сладки неща Simple Smile Разбира се, приготвени според позволените от режима продукти Simple Smile Поствах я в Бука, но да ви покажа и тук поредния експеримент Simple Smile

Лятна торта без печене
Препоръчвам да се прави вечер след 21-22 часА, за да има време да се донаправи сама в хладилника Simple Smile
Препоръчаха ми, вместо желатин да използвам агар агар ...
Вместо, както е по рецепта - 1 чаена чаша пудра захар - > сложих 8 мл. течно суити.
Вместо, както е по рецепта - 300 гр. малини (пресни) и 300 гр. пресни къпини - > сложих 1 банан и 120 гр. смлени орехи.
Момичета, страхотна е на вкус и вече съм замислила следващата седмица как да я преобразя Simple Smile
Рецептата взех от тук:
http://vsekimojedagotvi.com/…/lyatna-torta-bez-pechene-za-…/

Ето и тортата ми от снощи:
... ще я кача по-късно, че не ми дава да добавям снимка ... пак се бъгва маммата ...

# 497
Благодаря момичета за подкрепата Simple Smile

Херци, Таня, трябва да ме държите по-изкъсо  Simple Smile

Самт, харесва ми стила ти на писане Simple Smile Страхотен резултат си постигнала за кратко време. И права си, като видях снимките на Лъчестлъч/Браво и на двамата!/, си дадох реална сметка какво съм била постигнала и много ме е яд, че допуснах да го загубя. Аз нямах такива снимки преди и сега, и все ми се струваше малко сваленото. Щом съм успяла веднъж, трябва да мога пак.

Ще се опитам да качвам менюта от време на време, дори и без грамажи пак ще са някакъв ориентир. Днешното не става. Аз съм от тези, дето без едно могат, ама само с едно не. Затова ми трябва повече постоянство и сравнително чист режим. Но това е най-трудното, да си намериш собствената граница на поносимост към въглехидратите, така че хем да отслабваш и да се чувстваш добре, хем да не те подхлъзнат за още и още и още...

# 498
.Затова и врънкам моя мъж да положи повече усилия,а той като чичко на 50, с шекмбе и на ракия всяка вечер, ми не е здравословно и не се отслабва така, само се пълнее и рано или късно с годините тялото ще си отмъсти за тези многобройни прегрешения.

Като прочетох това се сетих за моя мъж. Аз нали трябва да отслабвам, а той, както винаги съпричастен. Купува само каквото аз мога да ям, съответно ядем заедно, каквото аз направя. И така, без той самият да е на диета, отслабна с 9кг. Обаче той никога не е бил с наднормено тегло, никога! Просто се премести в скалата на здравословното тегло по-наляво. И понеже имаше леко коремче, сега е много щастлив, че му е изчезнало.

Да се похваля, днес празнувам успешното излизане от зоната "затлъстели" в малко по-приемливата зона "охранени", в която ще боря последните 12кг. Говоря за BMI, който най-сетне спадна под 30 и днес е вече  29.69 кg/m2. Не е за вярване, че почнах от BMI = 40.23 kg/m2   (Obese Class III - затлъстяване 3 степен).

Последна редакция: чт, 26 юли 2018, 21:02 от Samt

# 499
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Леле, Samt, страхотно изглеждаш!!! Да не говорим, че не килограми ... 15 години поне си смъкнала на външен вид! Сияеш!!!

# 500
Браво, Самт, страхотна промяна! Респект! Purple Heart

# 501
Браво, Самт, поздравления за това как изглеждаш, и за волята и бми-то поздравления!

# 502
  • Някъде там
За вечеря днес приготвям миш маш от темата с рецептите .
Ще се опитам да пазя режима,но не съм любител на месото и не обичам да ям месо .
Обичам да ям плодове и зеленчуци в неограничени количества Simple Smile
Сладко си хапвам от време на време Simple Smile
От години съм на едни и същи килограми.Не мърдам от кантара.Ще се опитам да спазвам режима за да сваля някой друг килограм,не поради здравословни причини.
Надявам се да имам успех.
Ще следя темата с интерес.

# 503
Значи, можело, бе...можело.   Simple Smile
Браво, Samt!   Two Hearts

# 504
Ехеее, Самт, огромен напредък! Браво на теб!

# 505
  • до едно тепе
Може разбира се. Simple Smile
Поздравления Samt ! Изглеждаш невероятно.
Аз да ви похваля моя какви ми ги е надробил. Той е 186 см. Беше се позаформил, дига кръвно и е с ИР. Отдавна му говоря,че е млад(сравнително) и с малки деца и трябва да се вземе в ръце и да свали килата. От 3-4 дена нещо го позагледах,че му няма бузите. Викам шшш нещо отслабнал ми изглеждаш. Качих го на кантара сутринта на гладно. От 104 е станал 92кг. Преди 2-3 месеца решил, че няма да яде повече сладко и хляб. Вкъщи само на вечеря се засичаме и затова не съм го забелязала,че не яде боклуци. Преди лапаше банички на закуска, вафли следобедно и пиеше газирано, а вечер си правеше компания с биричката и нещо сладко. Обаче без да ми казва ги спрял и сега е втален. Много му се радвам, че се е осъзнал вече. Simple Smile

# 506
Е, то мъж да си в тоя живот Simple Smile

# 507
Семт, наистина си отметнала едно 15 години! Браво!

# 508
Много ви благодаря, момичета! Аз хич не си падам по това да ме снимат, затова и трудно намерих фотоси. Но вашите думи са наистина окриляващи! Дори един само да е повярвал, че МОЖЕ, дори и с болести и на "почтени" години да се отслабне, все е файда:)

Обичам ви всички, знаете Simple Smile

# 509
  • София
Жаки, не мисля че съм. Трябва ми време. Вдигнах мазнините (вече мога!, вчера се прибрах след едномесечна почивка), калориите паднаха доста, но ще ми трябват още два, три дни, доколкото се познавам.

Общи условия

Активация на акаунт