НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене част, 122

• 68 300
  • 740
  •   1
Отговори
# 525
Явно е въпрос на вкус, аз пък много харесвам бекона от тази серия Simple Smile и си ги хапвам редовно , но шпековия е много солен и мазен .

# 526
Самото покачване на кг си е заболяване, дори при перфектни изследвания.За да почне едно тяло да дебелее, най-малкото означава, че метаболизмът не работи оптимално.А защо, вече е различно при всеки.
Зле функциониращ метаболизъм СИ Е болест.Която, ако не й се обърне внимание, повлича след себе си още болести....при мен се стигна до ИР и високо кръвно.
Нещата не се скапват от "днес за утре", развиват се във времето.И колкото по-дълго си седим дебели, толкова повече проблеми си навличаме.И по-трудно и бавно се решават.

Последна редакция: пт, 27 юли 2018, 15:33 от Анонимен

# 527
Браво, Амур!  Heart Eyes
Помня снимката ти отпреди няколко месеца, сега изглеждаш още по-добре!

(На десктопа ми излиза разтеглена хоризонтално, но през телефона си е ок)

# 528
Амур, изглеждаш наситина чудесно! Но аз не съм те виждала преди, в изходна позиция.

Аз вчера изядох най- много калории сигурно за последните 10 години! Към 1900! Сметаната ме подведе и стана белята:) Днес викам отиде коня в рЯката, страх ме беше са се претегля, но изненада! Точно колкото и вчера си тежах:)
Аз пак бях в калориен дефицит де, изразходваните калории ми бяха 2300.

Днес само на обяд и закуска съм на 900 калории, а количтсвата не са ми хич големи.

Закуска ( не бях гладна, но хапнах преди кроса)
45 гр заквасена сметана, 1 яйце, кафе с 25 гр 30% сметана и 15 гр кокосова сметана.

За обяд имам 3 яйца, 16 гр чедър, 24 гр Бри, 16 гр Гауда, 15 масло, това на пастет.
За следобяд още едно кафе със сметана.
В са ми 7 гр дотук.

За вечеря не съм измислила нищо. Или месо или риба ще е със малко салата.
В кетоза съм, спах като пън 7 часа.
Спорта отметнах за днес, не съм имала силно желание за сладко.
Преди да се вкарам в кетоза бях подпукала всеки ден 81% шоколад по 30 гр, с 30 гр бадем и башка плодове 🤪🤪🤪🐷🐷🐷

# 529
Дами, здравейте,

моля, дайте някоя хубава статия за връзката между ИР и ПКЯ. Да е по-така сериозна. Искам да я пратя на една приятелка. С кисти и ИР е и хвърля цялата вина за килограмите на хапчетата за кистите. Опитвам се да ѝ обясня, че докато не си оправи храненето няма да си излекува и кистите, ама с години вече пие хормони и е над 100 кг. Разбира се, храненето е безобразно, движение - нула.

# 530
  • Пловдив
Жаки,не те ли изморява това теглене?? А и нужно ли е?
Аз почвам стриктно...трябва пак да заобичам яйцата Simple Smile сметаната си ми стои в буркана...

# 531
Мистик, не, тегля всичко сутринта 5 минути ми отнема. Когато съм са мазнини, ако не тегля мога много лесно да изям 3000 калории.
Аз имам страхотен апетит. Момичетата в ФБ споделят че на яйчения фаст едва са изяждали по 6 яйца с масло за деня, а аз мога да опукам 15 без проблем🤪🐷 Вероятно от спорта, но ми си се яде. Та няма как да не се контролирам с кантарчето. Ако ям колкото душа ми иска, ще ви показвам обратни снимки преди и след😂😅
Виж горе нищо и никави количества па 1000 калории заминаха, а до довечера си има много време 😂

# 532

Нещата не се скапват от "днес за утре", развиват се във времето.И колкото по-дълго си седим дебели, толкова повече проблеми си навличаме.И по-трудно и бавно се решават.
Ей ви на, една почти 52 годишна "баба"......   Laughing

Amour, чудна си! И да ти имам червените сандалки Simple Smile Аз си мерих едни такива червенички на Rieker, пък си рекох - "кусур сега и баба с червено" и не посмях да си купя. На теб ти стоят супер с тези хубави крака Simple Smile А с бялото рокле си направо момиченце Simple Smile

# 533
Аа, мерси, мерси, и аз си се Аресвам.   Smile
Нося аз, и цЪрвено, и бЕло, и розАвко, и ...всякакво.  Ей, днес се бях "спретнала" с дънкови панталонки (е ,не съвсем къси, де....   Laughing  ) и златни гуминетки.
И все съм си мислела, че не обичам да се снимам, ама.....не съм обичала, защото не съм искала да се гледам дебела.Сега да видиш, не обичам ли....всеки ден се снимам, с всеки тоалет, който облека.Напълних телефона само с мои снимки.Да ме има, за наследниците.....   Laughing

# 534
  • В полите на Пирин планина
Амур, наистина чудесно изглеждаш. Браво!

# 535

И все съм си мислела, че не обичам да се снимам, ама.....не съм обичала, защото не съм искала да се гледам дебела. Сега да видиш, не обичам ли....всеки ден се снимам, с всеки тоалет, който облека.Напълних телефона само с мои снимки.Да ме има, за наследниците.....   Laughing

Никога не бях поглеждала на нещата от тази страна. Май ще излезеш права Simple Smile

# 536
  • на изток от рая
Здравейте, момичета. Доста сте дръпнали напред, поздравления. Имам въпроси, дано да ви се отговаря.    Blush
Подходящ ли е този начин на хранене за 13 годишен тинейджър? Може ли да закусва нещо? Аз закусвам кафе, 2-в-1, мога ли да продължа да си го пия или...? Завъртях се и в темата за рецептите, но ми се струва, че отнемат доста време, как се справяте и с работа, и с готвене?
Има много информация и интернет, знам, но многото също е проблем. За да стигна до това, което ми трябва или не ми е ясно, трябва да изчета доста други неща. Та, реших да попитам, ако се подлъжете да отговорите, ще има продължение.  Twisted Evil
Но се надявам, че ще подадете ръка на новака-ентусиаст.

# 537
Здравейте, момичета. Доста сте дръпнали напред, поздравления. Имам въпроси, дано да ви се отговаря.    Blush
Подходящ ли е този начин на хранене за 13 годишен тинейджър? Може ли да закусва нещо? Аз закусвам кафе, 2-в-1, мога ли да продължа да си го пия или...? Завъртях се и в темата за рецептите, но ми се струва, че отнемат доста време, как се справяте и с работа, и с готвене?
Има много информация и интернет, знам, но многото също е проблем. За да стигна до това, което ми трябва или не ми е ясно, трябва да изчета доста други неща. Та, реших да попитам, ако се подлъжете да отговорите, ще има продължение.  Twisted Evil
Но се надявам, че ще подадете ръка на новака-ентусиаст.

Подходящ ли е този начин на хранене за 13 годишен тинейджър?
Зависи от тийнейджъра и дали има затлъстяване.  Дали има някакви заболявания и какви. Дали е склонен да приеме този начин на хранене или тайно ще си "дояжда" извън дома. Не трябва да се забравя, че той расте и ще продължава да расте поне още 5-7години. Така че е важно да се храни балансирано и да се движи много. Обаче, както знаем от горчив личен опит, повечето тийнове са дебели глави и трудно увират кое е полезно и важно за тях. Пък натиск да се приложи, не е най-разумната идея.

Със сигурност този начин на хранене е подходящ за деца със епилепсия. За деца с тежки автоимунни заболявания. Те се подобряват от режима. Дали здраво дете ще се повлияе? Не знам.

Може ли да закусва нещо? Не само може, трябва да закусва, и то добре.

Аз закусвам кафе, 2-в-1, мога ли да продължа да си го пия или...? Ами аз не бих продължила. Първо, не знаеш какво има в пакетчето - нито кафето дали е кафе, нито млякото дали е мляко. Да не говорим, че това не е закуска. Ако ще закусваш яж човешки неща, не измислена химия. В този режим на хранене има незакусващи, има и стабилно закусващи. Ти от кои избра да бъдеш?

Добре дошла! Питай, пък ако знаем, ще ти отговаряме. Simple Smile

# 538
  • на изток от рая
Бяхме на море с приятели, all inclusive. Мъжът при всяко ядене си хапваше стабилно, е, и ние, де. Ама той беше човекът, който на последния ден се изправи и показа, че дънките му са станали с 4-5 см по-широки в талията за 25 дни, а през 10-те дни, в които бяхме заедно, ни разказваше за диетата си. Сещате се коя. нали?! Малкият се оцъкли и амбицира, а и как няма - ядеш на корем и слабееш.
Та това си е изцяло по негово желание и само ме пита кога ще започваме. По-лесно ще е да свикне през ваканцията, докато си е вкъщи, а и аз ще напредна с рецептите.
Заболявания... ами поне проявени от изброените няма. Но има спина бифида, тоест, трябва да внимавам какво спортува, да не натоварва кръста. Не е дебел, но е едър и има натрупвания в областта на талията. Срамува се от тялото си, самочувствието му никакво го няма.
Според това, което съм прочела, са позволени 2 хранения на ден - обяд и вечеря. Сега разбирам, че може и да се закусва. Прочетох и за бронираното кафе, щом трябва, ще се пие. Трябва да науча основното - "това може, онова не" и бързи за приготвяне ястия, които не включват разни екзотични за наше село съставки.
Уф, толкова много неща не знам, че даже и какво да питам не знам. Ще чета и каквото не ми е ясно, ще питам.
Благодаря много, Samt!  Hug

# 539
Децата с епилепсия не трябва даядат млечни, особено кисело мляко
Ако си чела за режима Атанас Узунов, имай впредвид, че той е комбинирал 3 диети - ВМНВД, интервално хранене и е взел незакусването от разделното хранене. Човекът е базово неграмотен, май му е счупена запетайката на клавиатурата, неговата интерпретация е работеща, защото е силно рестриктивна
Ако 2 дни в седмицата си на вода и без въглехидрати, няма как да не отслабнеш, но едно е ти да дремеш офиса, друго да оставиш активен тийнейджър да гладува

Общи условия

Активация на акаунт