Коремчето на ДЕКЕМВРИйче започва да личи, а мама от щастие блести! (2018)

• 43 283
  • 747
  •   1
Отговори
# 120
За кърлежа предполагам че до сега щеше да има някаква реакция,ако беше заразен .

Аз съм много притеснена от тази диагноза плацента превия.По-малкото зло е ,че само частично плацентата покрива родовия канал ,но въпреки това съм много притеснена.Чета за кръвоизливи, преждевременни раждания....Има ли някой друг с такава диагноза ?

# 121
Забравих да ви се "похваля". Един кърлеж ме намери. Angry Доста малък, но все пак го разпознах. Днес, обаче, лекарят не успя да го запази и съответно не можах да го пратя за изследване за Лаймска болест. Личният ми лекар се чудеше дали да ми бие ваксина тетанус. Тръгнах си с обещанието да питам гинеколога си, но честно казано никак не ми се иска да ме ваксинират в момента. 🤔

Не съм сигурна дали си от София - ако си, лабораторията по Лаймска болест на Института по паразитология е на бул. Янко Сакъзов. Ако искаш, обади се там за съвет, вероятно те най-добре ще знаят.
Относно безопасността на ваксината - прочети си сама какво казват в официалните документи на Здравните организации. Доколкото знам, ваксината не е противопоказна при бременност, но не ме слушай мен, не съм специалист.

Иначе да, в Англия след 20 г.с. слагат масово комбинираната Дифтерия-Тетанус-Коклюш, с цел да пазят бебето, докато се роди и малко след това, докато достатъчно голямо да му се правят ваксинации.

Не на последно място, помисли как ти ще се чувстваш най-спокойна. Ако усещаш вътрешно, че няма голям риск - изчакай с ваксината. Ако няма да спиш и ще се тормозиш денонощно дали имаш или нямаш - помисли дали да си и го причиняваш....

Стискам палци всичко да е наред и да си спокойна Heart

# 122
Здравейте, момичета!

Еуфория, сияеш! Heart Пожелавам ви много семейно щастие, много разбирателство и любов!

Включвам се да попитам има ли някоя от вас сърцебиене (ускорен пулс)? От няколко дни имам сърцебиене по 2-3 пъти през деня, тази нощ се събудих в 5 сутринта и пак така. Меря пулса между 95-100-115, а кръвното си ми е ОК 100/60; 90/55 (аз по принцип съм си с ниско кръвно)...

# 123
За кърлежа предполагам че до сега щеше да има някаква реакция,ако беше заразен .

Аз съм много притеснена от тази диагноза плацента превия.По-малкото зло е ,че само частично плацентата покрива родовия канал ,но въпреки това съм много притеснена.Чета за кръвоизливи, преждевременни раждания....Има ли някой друг с такава диагноза ?

На последния ми преглед преди две седмици ми казаха, че плацентата ми е ниско долу.Можеби и за това съм прокървила.Док.каза, че може да се вдигне с нарастването, тогава бях в 12 седм. Незнам  дали твоя случай е такъв....дано всичко е наред

# 124
Сандра, аз също съм с ниска задна плацента, но на този етап е много рано да се говори с проблем. Има време до 20 и някоя седмица да се вдигне, почивай повечко, никакъв секс и така. Simple Smile

Уискас, аз имах дълго време сърцебиене, оказа се, че беше от ЩЖ и неправилна доза хормон, който приемах. Среща с еднокринолог и кардиолог са задължителни. Мен ме карат два пъти на ден да меря и пиша кръвно и пулс.

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 09:14 от ^SunLight^

# 125
Здравейте. Новата тема е страхотна. Благодаря Rein за положените усилия. Аз не съм писала одавна, но имах известни притеснения на работа, в резултат на което реших още 2-3 седмици и си оставам вкъщи. Днес съм на БХС и ФМ при доктор Троянчев. И аз имах леки болки ниско долу, по-скоро стягане няколко дни. Иначе се чувствам добре, вече не ми става толкова лошо сутрин.  Момичета да ви питам, за БХС кръв на гладно ли се дава ? Понеже прегледа е на обяд и едва след това ще дам кръв , и ако   трябва да стоя гладна до тогава бебчо ще започне да протестира ☺☺☺☺.
Еуфория честито за прекрасния повод. Пожелавам ви щастлив семеен живот изпълнен с много топлина и разбирателство.

# 126
  • Пловдив
Sis ka хапни си не е задължително на гладно

# 127
Сънлайт, вчера бях при ендокринолог, на когото показах резултатите ми от преди седмица и той каза, че не е от щитовидната жлеза. Приемам по 50мкг л-тироксин дневно.
Също така ми обясни, че ако дозата е висока трябва да има непрестанно сърцебиене (24/7) над 100, а моето сърцебиене се увеличава и намалява през деня по 2-3 пъти.
Отделно каза, че през бременността е нормално пулса да се повиши, но не ми е комфортно с такъв ускорен пулс и то в покой.

На 04.07 ще ходя да си занеса книжката за болничен на моята АГ и ще й кажа за оплакванията, та дано ми даде направление за кардиолог.

# 128
Уискас, ако си била при Начев и на мен ми го обясни това, ама като ми смъкна дозата - изведнъж всичко ми мина. Но да моето ТСХ беше два месеца 0.03 и 0.08. Според него второто е идеално, ама за мен не е, намалихме още дозата - 10 дни след това се преродих.

# 129
Аз в 12 седмица прокървих стабилно заради ниска плацента . Миналата седмица доки каза че не е ниска и има още време , но е тръгнала нагоре което пак може да породи кървене 😞 като опасност от ниската плацента в болницата 2 доктори ми обясняваха , че ако остане така ниска ще трябва повече лежане бавни плавни движения и раждането най-вероятно ще е секцио , но само по себе си плацентата разположена така не пречи на развитието на бебо по никакъв начин просто ще трябва повече пазене . Имаме още времеда се вдигне така че не се притеснявайте 😘😘😘
SIS KA не трябва да си гладна . Може ли да споделиш как е минал прегледа при Троянчев

# 130
Rain , и  аз така, разбрахме се Heart

аз си гледам седмиците по каледарни както са дадени. Акушерките гледат лунарните, но просто ми е противоестествено с това 10 месеца... Grinning всеки луд с номера си

# 131
Здравейте момичета, от днес вече съм в 18г.с. Вчера бяхме на преглед и се оказа, че от предна плацента, вече е отишла задна. Бебчо е добре и тежи 194гр. Много е активен, особено вечер. Започнах да го усещам. Пуснаха ми кръв и урина да видят всичко ли е в норма, тъй като видяха, че имам скъсяване на шийката. Изписа ми магнерод 2х2. Въпреки, че докторката беше много спокойна и ми позволи да продължа работа и движение, малко се психирах и притесних. На преглед съм след 10 дни за да види дали скъсяването е спряло Cold SweatCold SweatCold Sweat
Относно свекърите, моите са много мили и добри хора и страшно много ни помагат, но и при мен, както при Еуфория 16 , ми идват в повече от време на време.
Имаме си котка, през ум не ми е минавало да я махна, въпреки всички критики. Токсоплазмозата се пренася от котки, които имат контакт с външна среда, улични животни и животни, които се хранят със сурово месо. Въпреки всичко изследвахме както моята котана, така и мен. Токсоплазмоза можете да хванете дори на улицата, но не мисля, че е нужно да се втелясваме.
Zlatka K., нашата ми застава пред корема и мяучи. Още преди да направя теста за бременност знаех, че съм бременна. Котката все идваше между краката ми душеше и обикаляше неспокойно.

# 132
За котките искам да споделя и аз - живея с три котарака от години, гледани в апартамент, хранени с гранулирана храна. С тях си изкарах предишната бременност, дъщеря ми се роди 3,450г, кърмих я 1,5г. Вече е на 2,8г, живяла е все с котките, много здраво дете върви, дано така продължава.
Но натискът как не можело бременна жена с котка, пък три абсурд, бебе и котка...еми не само, че може, ами си расте здраво и обичащо животните дете. Дори като ходим някъде пита за тях и й е мъчно, хах. Но иначе си ги потормозва, но те пък са хрисими божи кравички и никога не са били агресивни към нея, колкото и да ги предизвиква.
Аз бих имала притеснения за котка, която излиза навън и няма как да се разбере дали не е яла нещо заразено, защото заразяването става чрез устата. За домашни е изключено, освен ако не се храни със сурово месо...

# 133
Да се включа и аз по въпроса с токсоплазмозата - ние също имаме котка (домашна, която не излиза навън, храни си се само с котешка храна), но си направих изследването, тъй като токсоплазмоза може да се хване не само от домашен любимец, а от и не добре изпечено месо (или пък тези, които го обичат по-сурово), от недобре измити зеленчуци и плодове, намиращите се ниско до почвата.
Ако нямате конкретни притеснения - няма нужда да си докарвате допълнителен стрес само с изследвания. Simple Smile

Аз също съм "ЗА" детето ми да съжителства с домашен любимец - смятам, че по този начин детето се учи да обича животните, а и ще има другарче, което да потормозва. хихи

А да попитам относно меренето на шийката - вашето АГ, което ви следи ЖК по ЗК мери ли ви на всеки преглед шийката и вагинално или мануално? На мен ми я измериха за пръв път в на първата ФМ и след това на един преглед помолих моето АГ да я измери - тя я измери набързо и каза, че няма повод за притеснения, но не ми каза конкретни см, за да сравня с резултата от ФМ, което ми се стори несериозно.

# 134
Whisskas, следи ме доктор Коновалова в клиниката на доктор Щерев, не минавам по ЗК. Всеки преглед започва с мерене на шийката. Прави го с вагинален видеозон и говори с цифри.

Общи условия

Активация на акаунт