Коремчето на ДЕКЕМВРИйче започва да личи, а мама от щастие блести! (2018)

• 43 279
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
  • Пловдив
Титка, аз на първата ФМ ходех при д-р Иван Главчев, сега за втората пак съм се записала за него, на 11.07 ще ходя. Следящото ме АГ ми беше казала за Троянчев и Главчев или пък някой друг, когото си избера. За Троянчев бях чула и много хубави и много лоши мнения и затова реших при Главчев. Ами аз лично съм много доволна, почти 1 час преглед като ми обясняваше в много големи подробности.
Днес пак си пуснах урина и глюкоза. Този път глюкозата е в норми - 4, 96, но отново имам кетони, кръв и седимент в урината. АГ-то каза да ида на нефролог. Та в тази връзка някой да препоръча добър нефролог в Пловдив, по възможност да работи със ЗК?

# 106
Аз винаги около датата за ову и после датата за МЦ имам едно такова напрежение все едно ми идва 🙂 и мен ме плаши . Питах доки и той каза че ако нямам кървене , понече почивка и ще отмине . Аз вече пия магнезий (магнерот ) от 1 седмица вечер с основното хранене .
Solenka този доктор Главчев къде работи ? Каква е цената на прегледа ?
Сега звънях на едната приятелка и тя каза че е доволна от Троянчев обяснил и всичко кое какво било гледал кръвопотока, кислорода  и хранителните вещаства който отивали до бебо . Прегледа е продължил 15 минути , получила е снимки и диск .

# 107
  • Пловдив
Кабинета на Главчев е на бул. "6-ти септември" № 112 a, ет. 5, каб.19. Цена 80,0 лв. Не ми даде диск, само снимки, тогава ме гледа с вагинален ехограф, не ми е пускал т.нар. 4Д.
Да не се зачете като реклама, но във фейса можеш да му видиш страницата АГ кабинет - Д-р Иван Главчев.

# 108
Момичета и аз днес бях на преглед.Бебо е добре,казаха ми 100% момченце.Проблема е че имам контракции и ми предписа магнезий.Нещо и с плацентата не е както трябва,леко прилежаща ,но се надяваме да се вдигне.Можело да прокървя,така че повече почивка.

# 109
  • София
Аз смятам така - термина ми е 8 декември, сега съм 4месец, на 8 юли почвам пети, 8 август шести месец и т.н.

И аз така смятам. Не, че има някакво значение де...

SANDRA8, слушай си доктора и почивай повече. Някакви неразположения имаш ли?

# 110
Имам контракции,вчера след работа имах дискомфорт ниско долу мнооого неприятен + свекърва ,зълва и лигав племенник на гости......
Питах док мога ли да взимам валидол, вчера много се ядосах,днес вече мисля да го давам по ларш като видях контракциите на видеозона как притискаха бебо.Два дена ми остават на работа и излизам в болничен.

# 111
  • София
Добре дошли на новите мами ! Честито на мамите,които вече са разбрали пола !

И аз като Лаленцето много се вълнувам , че съвсем скоро влизам в 5-ти месец . Като златна Ябълка си броя по същия начин Simple Smile само че аз съм с термин 1-ви декември Simple Smile

Имам чуството , че коремчето изведнъж спря да ми расте Grinning седи си така, както беше в началото на 4-ти или понеже свикнах да го гледам така ми се струва :Д

SANDRA8,ако можеш почивай повече . И аз след събота, след моята сватба имах контракции , болки ниско долу , коремчето ми беше станло твърдо и свито. Имах остри болки , много се уплаших
Казаха мида почивам (предписаха ми и магнезии и нош па , но не ги пих).Починах си добре следващите 2 дни и вече всичко е наред надявам се , няма оплаквания .Утре пак съм на доктор и ще видим.

# 112
Здравейте на всички, чета ви отдавна, но чак сега реших да се включа официално. На 33г., живея във Варна, с дъщеричка на 2г. и 8м. Терминът ми е на 10.12., не можаха още да ми потвърдят пола, но имат съмнение за момче..аз съм леееко разочарована, понеже имам тонове дрешки и роклички от бъдещата кака...да е живо и здраво, разбира се, е приоритет, а не пола.
От предишната си бременност като опит бих споделила, че най- важни са почивката и спокойствието, и човек да слуша собственото си тяло.
Нямам много възможност да пиша, защото си гледам девойката вкъщи, но, живот и здраве, ще тръгва на полудневна градина и се надявам да съм по-активна. Засега - леко бременеене на всички!

# 113
  • София
Аз също имам такива контракции и втвърдяване на корема. Получават се при напрегнат разговор, прекалено движение и оргазъм. Но като за човек, който ходи на работа, ръководи екип, посещава курс по английски и тича по магазини за обзавеждане, с активност по 16 часа на ден, мисля, че нещата се развиват прекрасно. Simple Smile Всъщност това втвърдяване е 1-2 пъти седмично, което не е кой знае колко много. Екстремно силна болка получих 2 пъти при кихане в неподходяща поза. Wink Много кофти усещане! Sad

# 114
На нас ни предстой сватба след две седмици, тогава ще съм в 18та седмица и се надявам всичко да мине добре и да не напрегнем разтящото мъниче с много танци Simple Smile Еуфория16 - поздравления за вас, дано сте много щастливи! Надявам се тези неразположения и болки да са били след сватбата и да си имала прекрасен ден. Супер, че вече всичко в отминало и си добре.

# 115
  • бургас
При мен контракциите са всеки ден, днес дори ме заболя и малко се уплаших, но сега си почивам и съм по-добре. Мисля,че в моя случай е от нерви, нямам и минута спокойствие. Само детето не ме дразни за разлика от ММ, който ужасно ме вбесява. Никога за нищо не се сеща сам пък и да му кажа ефекта е точно никакъв. Трябва всеки ден по сто пъти да му казвам, че трябва да свърши нещо и така месец-два докато го свърши... От два месеца ”правим” ремонт, а досега само е пробил две дупки за простора... не звъни на майстора, все казва ”утре”. Отделно, че всичко забравя. И още куп неща,които може би са заради хормоните,  но не съм спокойна

# 116
  • София
Забравих да ви се "похваля". Един кърлеж ме намери. Angry Доста малък, но все пак го разпознах. Днес, обаче, лекарят не успя да го запази и съответно не можах да го пратя за изследване за Лаймска болест. Личният ми лекар се чудеше дали да ми бие ваксина тетанус. Тръгнах си с обещанието да питам гинеколога си, но честно казано никак не ми се иска да ме ваксинират в момента. 🤔

# 117
Beauty много неприятно . Бях чела тук ( а може и при ноемврийките ) че в Англия ти слагат ваксина в която си имало дори и тетанус. Мисля , че не е опасно но все пак си питай доки . Нека се включат и други мами , пък ти наблюдаваи мястото да няма реакция .
Преди малко получих първите си ритници от бебчо 🤗🤗🤗 не беше просто шаване ами направо ми разтресе коремчето на два пъти 😍 . Записах си час за д-р Троянчев на 10 юли за да съчетая БХС и 4Д .

# 118
Момичета и аз съм с контракции всеки ден и коремчето ми се втърдява. Чувала съм че ако имаш контракции от рано, раждането било по- лесно, но ми се струва глупаво, все пак е опасно в ранни месеци. На мен не са ми казвали да взимам магнезии, а съм на преглед чак на 17.07. Старая се да легна веднага като усетя че ме боли.Трудно ми е още да вляза в този ритъм, всичко да правя по бавно , да се излежавам, да не се разхождам.Майка ми ,ми казва да правя всичко с любов ,да не се ядосвам че трябва да лежа.Но преди това начинът ми на живот беше много по различен, по цял ден тичах по задачи, не можех да легна да поспя, а сега ми се спи постоянно🙄.
Утре ни предстои кратко пътуване, силно се надявам да не ми се отрази зле
И добре дошли на новите мамчета!!! 🤗

# 119
За контракции обикновено дават магнезий под някаква форма и сигурно ще се пие до раждането или почти. До колкото знам при дълъг прием на магнезий може да е проблем за естествено раждане, потискал и тогава контракциите, но може би го спират малко преди термин. Аз съм раждала секцио, та не е било проблем, а и го пих сравнително кратко към 8-9ти месец.
За момичето с кърлежа - не се ваксинирайте в никакъв случай! Има тонове информация, но да си слагате ваксина бременна ( а и по принцип, но това е друга тема) би било огромна грешка. Хипотетично, каквато и болест да е предал кърлежа, ваксината няма да помогне изобщо. Шансът да сте се заразили с нещо е малък, по-скоро си пуснете профилактично кръвни изследвания. И не се предоверявайте на лекарите, ако ви натискат за ваксина профилактично.

Общи условия

Активация на акаунт