Коремчето на ДЕКЕМВРИйче започва да личи, а мама от щастие блести! (2018)

• 43 285
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
Whisskas  и аз имах сърцебиене преди няколко седмици, ендото каза, че е от ниското ТСХ, което тогава беше около 0,49. Намалихме дозата на еутирокса и от тогава нямам.
За шийката аз малко се притеснявам, беше 2,9, след 2 седмици я измериха 2,5, сега не ми я мериха. Док обаче казва, че е добре, в предвид че имам 1 нормално раждане, та не знам....

# 136
Аз днес си пуснах изследванията и Tsh ми е 3.80 малее ами сега ? До сега винаги е бил около 2 2.20 какво да правя ?  Опасна ли е тази стойност ? Иначе глюкозата която мен ме притесняваше е 4.10 май е ок . Да звъня на доки или да търся направо ендокринолог  ли ? Ще ми препоръчате ли такъв от Пловдив ?

# 137
SunSunny2, моето ТСХ е 2 в момента, така че не е от това.
Ще търся другаде Simple Smile ФТ4 също ми е добре.

Титка, не се шашкай сега. И аз никога не съм имала проблем с ЩЖ, но при бременноста е нормално да се покачи тази стойност.
ФТ4 пусна ли?
Най-добре се консултирай с ендокринолог, той ще ти предпише хормон да пиеш, с който ще коригираш стойността и няма да има проблем. Не се притеснявай, няма поводи за паника.

# 138
Пуснах си само тсх сама за всеки случай . Друго не се сетих . Свързах се с доктора и той каза че до 4.2 било нормално да не съм се шашкала , нямало нужда да правя нищо . Дали за всеки случай да не потърся консултация с ендокринолог ? Хич не ми се иска да оставя нещата така . Четох за доктор Георгиев че се занимава с бременни да си направя една консултация ли и аз не знам .😞😞😞

# 139
titkata не се шашкай, ще го смъкнеш. Отивай на ендокринолог, хич не се чуди, ще ти изпише нещо, обикновено тези лекарства се пият сутрин 30 мин ПРЕДИ кафе и закуска. До 3 седмици ще ти падне. Захарта ти е супер.

Whisskas , да, не е от ТСХ-то, не ти е ниско! Търси от къде е, че наистина е неприятно.

# 140
Титка, ТСХ до 4.2 е за небременни. За бременни е хубаво да се държи под 2.

Съни, най-вероятно от работата, че ми късат нервите, ама ще ида и до кардиолог..
Имахме профилактични и ми правиха ЕКГ преди месец, нямаше нищо, та най-вероятно е нерви и стрес. Дано де .

Вие усещате ли бебоците вече? И друг глупав въпрос - имате ли някакво усещание отдолу към влагалището (не е навътре) за лека вибрация (силно казано), боцкане или нещо подобно, не знам как да го опиша и аз.
Отделно от няколко дни нямам никакво течение и се чудя дали да не е недостиг на цервикална слуз, знам ли и аз.

# 141
  • София
Момичета, минавам да ви се похваля, че най-накрая видяхме пола! Ще си имаме момченце и сме страшно щастливи с таткото! Blue Heart Винаги сме си представяли, че първо ще имаме момче и ето, че се сбъдва!

titkata89, задължително се консултирай с ендокринолог! Вярно е, че ТСХ се вдига физиологично с бременността, но 3.8 е стойност, която не трябва да се подминава. Аз цял живот съм на хапчета заради този хормон и миналия месец бях с 3.3 въпреки тях. Вдигнахме дозата и тия дни ще правя контрола да видим.

Whisskas, аз го усещам от няколко дни, но доста рядко по 1-2 пъти на ден и само ако съм в определена поза. Цервикалната слуз в момента е много гъста и се нарича "тапа". Принципно ЦС се образува около овулацията, а ние такава нямаме по разбираеми причини. По-обилното течение е нормално при бременност, то предпазва влагалището от инфекции. Ако няма цвят или миризма не е притеснително.

Sunsunny2, моята шийка днес я измериха 32 мм и докторката каза, че предпочита да е към 4 см. Гледай да я следите да не се скъсява.

# 142
Госпожа Лаленце , честито ви момченце!

# 143
RainDanceMaggie , прекрасно оформление на заглавната страница! Мислех, че съм писала още тогава и се чудя защо тези дни е толкова тихо, а явно не съм го публикувала Flushed Вече сте изписали 10 страници, наваксах ги и ще се включвам занапред Simple Smile
Само по темата за имената - аз вярвам, че всяко име си носи значението и част от същността на човека, много често ми се случва да харесвам или не хора с едни и същи имена. И дори това да не е така, малкото човече ще носи името си цял живот, мисля че има много други начини, по които свекъри/тъстове да се чувстват значими и оценени, но цената на жеста с името  е прекалено висока. Разбира се, няма нищо лошо ако харесваме имената им, но в никакъв случай не мисля, че трябва да е задължение и че някой има право да го изисква от новите родители. Simple Smile

# 144
Лаленце честити сини гащи  Heart Eyes
Ето ти урок №1 за отглеждане на момченца  Laughing https://www.facebook.com/KristinaKuzmic/videos/1891595570904152/

Откраднах го от една друга отчетна, дано не се сърдят

# 145
  • София
Sweat Smile Sweat Smile Sweat Smile

Чакам да те видя теб и ще ти намеря подобно клипче според повода!

# 146
  • Пловдив
Госпожа Лаленце, честит ви мъж! Клипчето е страшно забавно, чак ме заболя коремът от смях. Аз още не знам пола, но ще запомня уроците от клипа. Sweat SmileSweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 147
titkata, ето координати на д-р Георгиев- бул.Христо Ботев №116, 0888 100 231 / 032 399 168, обаждаш се и казваш че си бременна, ще те приеме веднага. Прегледа му е 25 лв. TSH трябва да ти е под 2,5 при бременност. Моето излезе много ниско миналия месец 0,3 обадих ми се и веднага ме прие в същия ден, но каза че ниското не е опасно при бременност, особено в първите 3 месеца е нормално да падне заради бебето, после се нормализира. Но не трябва да е над 2,5. Така че звъни му и отивай да те види.

# 148
Много благодаря на всички отзовали се 😍 минах при д-р Георгиев ( този във второ дкц имаше поне 20 жени , каза да чакам и ме взе след около час за което съм благодарна  )прегледа ме и ми изписа л-тироксин 25 мг и вит Д 30 капки на седмица . Ядоса се че до сега не съм приемала при все че имам изследване от март с дефицит 😞 каза , че биотина във витафолата който пия и той вдига тсх и ми смени витамините с прегнакеър макс . Гледа ме и на ехограф нещо е започнало да се образува в дясно , най -вероятно кистичка . След месец на контрола . Каза че хормона не е много висок , но не е оптимален за една нормална бременност и е добре тсх м/у 3 и 5 месец да не надвишава 2.5  . Какъв стрес изживях днес , чак корема ме стегна 🙂 . Надявам се всичко да се нормализира и да не съм навредила на бебо .
Лаленце честити сини гащи 💙 май първото предположение излезе вярно . Да сте живи и здрави

# 149
  • София
Лаленце , честити сини гащи Heart  доктор Калчев позна от първия път Simple Smile
Ще видим и при нас , дали ще познае.

Аз пък да ви се оплача , днес бях на преглед при Ташков иии , като отидох в 2 и 20 вече си беше тръгнал !? по принцип преглежда до 3. Мног се ядосах , само се разкарвах Sad и се бях настроила за да видя бебчо. Добре , че в понеделник бях на преглед след сватбата . Сега се опитвам да го намеря по телефона , но не вдига...

Последна редакция: чт, 28 юни 2018, 16:35 от Еуфория16

Общи условия

Активация на акаунт